Vauva 02.06.2021 Päivitetty 29.05.2023

Suosikkibloggaajasta neljän lapsen äiti! Emilian, 29, raskaus alkoi varsin yllättävällä hetkellä

Neljäs raskaus oli Emilialle odottamaton, mutta ihana yllätys. Perheen kuopus ehti maailmaan nipin napin täysiaikaisena.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Heli Hirvelä

Suomen suosituimpiin äitiysbloggaajiin kuuluva Emilia Huttunen, 29, on synnyttänyt neljännen lapsensa tiistaina 1. kesäkuuta. Mutsis on -blogia kirjoittava Emilia kertoi asiasta Instagram-tilillään.

– Eilen syntyi viikoilla 37+0 meidän neljäs lapsi, ja perheestämme tuli täydellinen, Emilia kirjoittaa.

Perheeseen kuuluvat ennestään aviomies Topias, alakouluikäiset Ava ja Noah sekä pikku taapero Emmanuel.

Vauvan syntyi, kuten Emilian aiemmissakin raskauksissa on käynyt, useita päiviä ennen synnytystä alkaneen latenssivaiheen päätteeksi.

– Olen onnellinen siitä, että latenssivaihe alkoi vasta nyt, eikä jo viikoilla 34–35 kuten aiemmin, Emilia kirjoitti blogissaan viime lauantaina.

Latenssivaihetta Emilia on kuvaillut raskaaksi, sillä supistuksiltaan hän ei pysty nukkumaan. Supistuksia Emilia kuvaili lauantaina tulleen 5–10 minuutin välein.

Lue lisää: Latenssivaihe voi kestää jopa päiviä – synnytyksen alkuvaiheessa supistukset tulevat ja menevät

Varsinaiset synnytyssupistukset Emilia kertoo erottavansa siitä, että ne tuntuvat kohdun suulla.

– Kovin kauaa tätä ei jaksa ennen kuin voimat menevät ja sen takia sitä käynnistystä varmasti pian taas alkaa toivoa. Koska tärkeintä tässä vaiheessa on löytää se sopiva kohta käynnistää, että jaksan vielä synnyttää, enkä pala loppuun ennen kuin päästään asiaan, Emilia mietti.

Neljäs vauva sai yllättäen alkunsa – ”Sopivasti ennen vasektomiaa”

Raskausuutinen hätkähdytti taannoin niin lukijoita kuin Emiliaa itseäänkin. Emilia on aiemmin kirjoittanut, miten on toivonut perheeseen neljättä lasta, mutta puolisolla Topiaksella oli pienempi lapsiluku mielessä.

Emilia kertoi seuraajilleen paiskineensa töitä, jotta vauvakuume hellittäisi. Hän oli alkanut suunnata ajatuksiaan omiin tekemisiinsä, joten raskauden toteutuminen vaati Emilialtakin ajatusten uudelleen järjestelyä.

– Vauva oli täysi yllätys, sopivasti ennen vasektomiaa, Emilia paljasti tuolloin Instagram-tarinassa.

Bloggaajaystävä Iina Hyttisen kanssa yhtä aikaa raskaana

Emilia on sydänystävä But I’m a human not a sandwich -blogia pitävän Iina Hyttisen kanssa. Iina odottaa myös neljättä lastaan.

Kaveruus alkoi noin parikymppisinä nuorina äiteinä. Lapsia heille on siunaantunut lähes samalla tahdilla, sillä Iinankin perheeseen kuuluu kaksi alakouluikäistä sekä leikki-ikäinen tyttö. Emilian neljäs odotus ehti alkaa hieman ennen Iinaa.

– Emilialla ja minulla on käsittämättömän paljon yhteistä. Työskentelemme molemmat bloggaajina ja lapsemme sekä puolisomme ovat hyvin samanikäisiä. Tapaammekin useimmiten yökyläilyn merkeissä, kun me lähdemme joko Turkuun yökylään Emilian ja Topiaksen luo tai he tulevat meidän kotiimme Helsinkiin, Iina kertoi Kaksplussalle.

Kaksplus onnittelee Emiliaa!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X