Vauvan terveys 12.09.2019

Järkyttävää palautetta: Ruotsin suosituin bloggaaja rokotti vauvansa ja sai kuolleiden lasten kuvia

Rokotekriitikot lähettivät Kenzalle kammottavia kuvia heti, kun bloggaajan poikavauva oli käynyt rokotettavana.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
iStock, Instagram

Pohjoismaiden vaikutusvaltaisin muotibloggaaja Kenza Zouiten Subosic, 28, sai kokea rokotekeskustelun kylmäverisimmät ulottuvuudet julkaistuaan keskiviikkona kuvan kesällä syntyneestä vauvastaan.

Kolmekuinen Nikola on äitinsä kirjoituksen mukaan kuvassa ”väsynyt saatuaan ensimmäiset rokotuksensa”. Sitten alkoi tulla palautetta.

– Et voi lähettää minulle kuvia rokotteisiin kuolleista lapsista, kun olemme juuri rokottaneet poikamme, Kenza sanoo silminnähden järkyttyneenä Instagram-tarinassaan.

– Olen aikuinen ja mieheni on aikuinen. Pystymme tekemään omat tiedostavat ratkaisumme ja minkä uskomme olevan parasta lapsellemme. Anna meidän tehdä niin, niin minä annan sinun tehdä mitä itse uskot olevan parasta omalle lapsellesi. Se on maalaisjärkeä, joten lopeta.

Lue myös: Lapsella on oikeus olla turvassa – 10 syytä, miksi jokainen lapsi pitää rokottaa

Kenza on kiistatta Pohjoismaiden seuratuimpia muotibloggaajia. Hänet on mainittu Ruotsissa sekä parhaiten palkattuna bloggaajana että hakukoneiden suosituimpana blogipersoonana. Kenza on myös eurooppalaisessa listauksessa mantereen 8. vaikutusvaltaisin muotibloggaaja.

Nikola-vauvan syntymä kohahdutti heinäkuussa, kun Kenza julkaisi pitkän videon Youtubeen koko synnytyksen kulusta ponnistusvaiheineen.

Kenza sai kuulla 26-vuotiaana ennenaikaisista vaihdevuosistaan ja näytti siltä, ettei hän tulisi saamaan lapsia. Bloggaaja on kertonut avoimesti blogissaan ja Youtube-kanavallaan siitä, kuinka he yrittivät miehensä Aleksandarin kanssa raskautta pitkään.

Nikolan syntymän jälkeen Kenza sai negatiivisen kommenttiryöpyn imetyskuvistaan. Hän ihmetteli, miksi hänen bikinikuvissaan saa ilman moitteen sanaa näkyä enemmän rintaa kuin imetyskuvissa.

– Kun lukee joitakin kommentteja tämän kuvan alla on selvää, että tällaisia kuvia tarvitaan, Kenza vastasi arvostelijoilleen tuolloin.

Lue myös: 

Raju ja koskettava video: Ruotsin suosituin bloggaaja synnytti julkisesti – katsottu päivässä jo yli 400 000 kertaa

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X