Ensi viikollahan me tosiaan palataan takaisin arkeen kun Limppu menee päiväkotiin. Menee varmaan hetki totutella siihen, mutta ainakin Limppu odottaa jo kovasti kavereiden jälleennäkemistä. Mitähän me keksitään Rafaelin kanssa ne tunnit kun Limppu on poissa? Varmaan vaan ihan perus kotiaskareita ja hengähdetään, ennenkuin taas iltapäivällä mennään hulinoiden koirien kanssa lenkeillä, ulkoillen, puistoillen ja ihan vaan kotona leikkien. 

Limpun ja Rafaelin suhde on tullut tosi paljon tiiviimmäksi tän kesän aikana, mikä on niin ihana nähdä. Limppukaan ei oo niin kovin mustasukkainen. Rafael katsoo isoveljeään niin ylpeästi ja ihaillen. Räkättää hulluna ihan kaikelle mitä Limppu tekee, koittaa päästä perään, jos on tarpeeksi lähellä koittaa silitellä ja koskea Limppuun. Limppu taas tykkää viedä Rafaelin lelut, heiluttelee ja taputtelee pikkuveljeään. Kertoo ettei oo mitään hätää jos Rafael itkee, enkä ihan heti kerkeä paikalle. Jos Limppua harmittaa joku ja hänelle tulee itku, ei mene kauaa kun ketjureaktion lailla Rafael alkaa parkumaan, mutta he saa toisensa myös itkujen jälkeen naurmaan toinen toiselle ihan hysteerisesti. Ihana pienet veljekset ja toisilleen jo nyt niin tärkeät.

Päiväkodin aloitukseen meidän ei onneksi tarvitse tehdä ihmeempiä, kuten rytmien muuttamista, koska ne on pysyneet meillä ihan samoin siitä saakka kun Limppu oli jotain puoltoista vuotta ja nyt onneks Rafaelkin on päässyt kiinni tähän hyvään rytmiin ja pisimmät päikkärit molemmat pojat vetää ihan samoihin aikoihin eli n. klo 12-14 ja nukkumaan meillä mennään puoli yhdeksän aikaan viimeistään.
Välikausi -tai päiväkotivaatteitakaan ei tarvitse hankkia kun ostin tossa kesällä Limpulle uuden takin aika reilussa koossa, että menee sitten syksylläkin ja uudet kuravaatteetkin tuli ostettua ihan vähän aikaa sitten. Enää vaan tarvii pestä reppu ja pakkaa sinne valmiiksi varavaatteet ja alkaa puhumaan vähän enemmän Limpulle siitä, että ensi viikolla arki muuttuu hieman.
Limpun ollessa päiväkodissa ajattelin hyödyntää sitä kun on vain yksi lapsi ja vaunut ja lähteä aina aamuisin pienelle kävelylenkille, ainakin useimpina aamuina.
Onko siellä monia jotka aloittaa nyt ensi kertaa päiväkodin?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X