Lomailimme perheen kesken heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa vanhempieni asuntovaunulla Kesälahdella. Yleensä olemme kesäisin kerenneet varastaa korkeintaan viikon verran lomaa ja monena vuonna Sami ei ole kerennyt töistä mukaan edes sen vertaa. Nämä kaksi viikkoa olivat aivan mahtavat! Vaikka loma sattuikin samaan aikaan ystäviemme häiden kanssa, saimme onneksi järjestettyä asia niin, että kävimme Samin kanssa kahdestaan viikonlopun verran pyörähtämässä etelässä häitä juhlimassa. Lasten ei tarvinnut keskeyttää lomaansa istuakseen kaksi ylimääräistä viisituntista autossa, vaan saivat viikonlopun verran laatuaikaa isovanhempiensa kanssa ja me saimme Samin kanssa nauttia hieman rauhallista aikaa aikuisten kesken.
_DSC0846_1_DSC0271_1_DSC0600_1_DSC0711_1

Asuntovaunualueena Mäntyrannan Lomakylä on todella rauhallinen ja siisti. Täältä löytyy asuntovaunupaikkojen ja mökkien lisäksi vimpan päälle remontoidut keittiö-, oleskelu- sekä wc/suihkutilat, leikkipaikka, grillikatos, tenniskenttä sekä muita pallopelimahdollisuuksia ja kolme saunaa. Paras on kuitenkin upea ranta, siellä maatessa sielu todellakin lepää. Kaunis järvimaisema, vaalea hiekkaranta, upean kirkas järvivesi sekä ihanat mäntymetsät – mitä muuta sitä voisi kotimaanmatkalta toivoa? Fiilis on parhaimmilla biitsikeleillä kuin ulkomailla olisi. Meille sattui loman aikana onneksi montakin hellepäivää ja järvivesi oli uimakelpoista, parhaimmillaan 19 astetta. Okei, muistan lapsuudestani Puruveden olleen lämpimimmillään jopa 26 astetta, joten parantamisen varaa olisi ollut. Lapset eivät kuitenkaan välittäneet vilpoisesta vedestä, vaan polskivat menemään lähes päivittäin. Saimme toki osamme myös sateisista ja etenkin tuulisista päivistä, mutta niitähän kuuluu tähän ihanaan suomalaiseen kesäämme. Mitäpä olisikaan Suomen kesä ilman välikausitakkeja ja pipoja?

_DSC0386_1_DSC0448_1_DSC0675_1_DSC0646_1
Meidän loma koostui pääosin rannalla leikkimisestä ja pelaamisesta, soutelusta, lautapeleistä sekä trampoliinilla hyppimisestä ja metsissä seikkailusta. Grilli oli kuumana joka päivä ja yhtenä iltana paistoimme lettuja syötäväksi paikallisten mansikoiden kanssa. Välillä pojat karkasivat leirialueen yleisiin tiloihin töllöttämään Pipsa Possua Netflixistä, mutta eivät he itsekään viihtyneet telkkarin ääressä kovin pitkään, kun ulkona oli paljon kivempaakin tekemistä. Tänä vuonna jätimme kaikki retket tekemättä ja keskityimme löhöilyyn. Aiempina vuosina ollaan vierailtu Punkaharjun Kesämaassa sekä parikin kertaa Kiteen eläinpuistossa, mutta lapsilta kysyttäessä eivät hekään olleet kovin kiinnostuneita retkeilyyn. Ensi vuonna voisi keksiä taas jotain extra tekemistä löhöilyn lisäksi.
_DSC0342_1_DSC0360_1_DSC0653_1_DSC0263_2

Mä olen kiertänyt asuntovaunulla Suomea ja Eurooppaa koko lapsuuteni ja Samikin on tykästynyt tähän touhuun viimeisten vuosien aikana. Nautimme jopa niin paljon, että viime kesänä aloimme pohtimaan oman asuntovaunun ostoa, jotta voisi itsekin kiertää lasten kanssa siellä täällä kotimaassa tai ulkomailla. Tämä meidän nykyinen järjestely on kuitenkin todella helppo ja vaivaton, sillä ei tarvitse itse kuin ajaa paikan päälle, jossa koko leiri on valmiiksi jo pystytetty. Kotimatkallekin riittää pelkkä lähteminen, kun vaunu ja kaikki tavarat jäävät paikoilleen. Ollaan onnekkaita, että voimme lainata vanhempieni asuntovaunua kesäisin heidän ollessa töissä ja vaunun seistessä tyhjillään odottmassa asukkaita. Ne kaikki ihanat asiat, mitä olen kokenut kesäisin olisivat sellaisia, joita mieluusti antaisin lastenikin kokea. Emme me ihan tosissamme vielä asuntovaunun ostamisesta olla, kunhan haaveillaan ja pohditaan. Mutta mistä sitä tietää, jos vielä joskus innostumme ryhtymään ihan kunnon karavaanareiksi!

_DSC0658_1_DSC0664_1_DSC0799_1_DSC0630_1

Meidän pojat nukkuvat kotona kaikki samassa huoneessa ja nukkumaanmeno on välillä aikamoista sirkusta. Lomalla pojat saivat käyttöönsä koko asuntovaunun takaosan, joka on huonettakin pienempi. Joka ikinen ilta lapset menivät ennätyskiltisti nukkumaan ja me Samin kanssa mietittiin moneen otteeseen, että tuliko varmasti pakattua oikeat lapset mukaan reissuun? Pojat riitelivätkin erityisen vähän keskenään ja olivat ihanan tottelevaisia. Lomailu tekee siis hyvää monin tavoin! Iltaisin lasten mentyä nukkumaan me käperryttiin Samin kanssa sohvalle pelaamaan lautapelejä kahdestaan tai katsomaan Netflixistä leffoja. Rauhalliset illat ja pitkään nukutut aamu, rennot kesäpäivät lasten kanssa touhuten ja kesäherkkuja nauttien – ei voi olla parempaa lomaa! Jaksan hehkuttaa ikuisesti, kuinka ihanaa ihanaa lässynlää oli. Näitä hetkiä on kiva muistella vielä pitkään!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X