Eilen leivottiin poikien kanssa lähestyvän Halloweenin kunniaksi lepakkomuffinseja. Kahtena edellisenä vuonna ollaan tehty hämähäkkimuffinseja, mutta nyt oli aika kokeilla jotain uutta. Koska suklaa on meillä kaikkien lemppari, teimme tietenkin suklaamuffinseja pienellä twistillä. Taikinan keskelle tökättiin pätkis-palat hieman makua tuomaan. Koristeissa käytettiin mintun makuisia oreoita sekä syötäviä silmäkoristeita. Näin syntyi siis herkullisen pelottavat minttusuklaa-lepakkomuffinsit.

_DSC1180_1

Mulla on vuosia ollut käytössä sama muffinsiresepti joka on ihan ykkönen. Tällä ohjeella mulla ei epäonnistu leipomukset ikinä! Taikinaan saa makuvaihtoehtoja korvaamalla kaakaon esimerkiksi puolella desillä sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella, tai mitä tahansa muuta sitä haluaakaan kokeilla.

muffet

  • Sulata voi ja jätä jäähtymään. 
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita munasokeriseokseen. 
  • Lisää taikinaan viimeisenä vaniljauute sekä voi. 
  • Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. 

_DSC1193_1_DSC1166_1

Muffinsien jäähdyttyä on aika ryhtyä koristelemaan. Me etsimme leivontaliikkeestä pienempiä silmäkoristeita, mutta ne olivat kaikki loppu, joten oli tyydyttävä näihin isompiin. Lepakoiden kiinnittämiseen käytimme tällä kertaa sulatettua suklaata (puolet maitosuklaata ja puole tummaa suklaata), mutta nämä voi myös koristella vaikkapa suklaakreemillä saadakseen enemmän kuppikakkumaisen ulkonäön. Silloin ei myöskään tarvitse ”liimaa”, jolla kiininttää koristeet pohjaan. Oreo-keksit puolitetaan. Ei ole niin justiinsa meneekö suoraan, sillä vinot keksinpalat tuovat lepakoiden siipiin hieman eloa. Sulalla suklaalla liimataan kaksi keksinpuolikasta muffinsin päälle ja keksien päälle liimataan silmät. Suklaan jähmetyttyä koristeet pysyvät todella hyvin kiinni. Ja sitten ei kun herkuttelemaan!

_DSC0686_1_DSC0554_1

Hämähäkkimuffinseja koristellessa on enemmän näperrettävää, mutta lopputulos on tosi kiva! Me ollaan käytetty kuorrutteena oranssia candy melts-massaa. Hämähäkin kehoksi sopii mikä tahansa musta karkki, jalat taas ovat pätkittyä lakritsinauhaa. Silmiin ollaan käytetty valkoista pikeeriä ja pieniä lakritsinauhapaloja (näiden kanssa joutuu kaivamaan pinsetit esille). Nämä hämähäkit eivät ole ehkä ihan pienimmälle leipurille sopivia, sillä tuo jalkojen ja silmien asettelu on aikamoista näpertämistä. Jos siis haluaa, että lapset voivat osallistua muuhunkin kuin taikinan nuolemiseen, kannattaa mieluummin kokeilla lepakkoversiota.

Ps. Oli pakko googlata tuota muffini-sanaa, kun en ollut varma sanotaanko se muffinit, muffinsit vai muffinssit. Noh, ei selvinnyt mikä on oikea joten käytän jatkossakin sanaa muffinsit, sillä se tuntuu mun suuhun luontevimmalta.

Hurjaa ja herkullista Halloweenia kaikille! 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X