Meidän perheen nuorimmat lapset aloittivat päivähoitotaipaleensa kolmisen kuukautta sitten. Päiväkotipaikkoja haettiin oikeastaan työkkärin painostuksesta, mutta onneksi kerkesinkin saamaan töitä ennen kuin jouduin laittamaan lapset arvojeni vastaisesti hoitoon lojuessani itse kotona. Lapset aloittivat päiväkodissa kolme viikkoa ennen kuin menin töihin ja se oli oikein hyvä aika totutella hoitoarkeen. Ensimmäiset viikot pojat söivät aamupalan kotona, koska aamut olivat edelleen mun kotona olon takia melko kiireettömät. Työn aloituksen myötä päiväkotiaamut aikaistuivat tunnilla ja oli järkevämpää siirtää myös aamupalan syönti päiväkotiin, näin saamme kaikki nukkua puoli tuntia pidempään.
Päiväkodin tullessa mukaan arkikuvioihin moni muukin asia kuin päivien kulku muuttui entisestä. Asia, johon tänään otetaan kantaa on ruokakauppalaskut. Kotihoidossa ollessaan ja päiväkerhossa käydessään lapset söivät kaikki päivän ateriansa kotona ja sen lisäksi kerhoon pakattiin myös omat eväät. Nykyään kotona syödään arkisin vain kaksi ateriaa (päivällinen ja iltapala) ja viikonloppuisin tietty normaalisti.

ruokakulut_3
ruokakulut_2

Me ei olla koskaan oltu kovin tarkkoja siitä, paljonko rahaa meillä menee ruokaan. Ostetaan paljon hyväksi todettuja tuotteita vaikka niistä löytyisi halvemmat versiot, tehdään paljon heräteostoksia, panostetaan kotimaisiin tuotteisiin ja yritetään myös tehdä jonkun verran luomuostoksia. Ruokakauppaan menee helposti tuhat euroa kuukaudessa, yleensä vähintään 800 euroa. Tiedetään itsekin, että ruokaostokset ovat sellainen asia josta voisimme säästää paljonkin, mutta ei jakseta pihistää. Päivähoidon aloituksen ja päiväkotiin siirtyneiden ruokailujen myötä meidän kauppalaskumme ovat kuitenkin pienentyneet huomattavasti. Viimeisten kolmen kuukauden ajan ruokakauppaan on mennyt noin 600-800 euroa. Parhaimmillaan tämä tarkoittaisi jopa neljänsadan euron säästöä kuukausittain. 

ruokakulut_1

Talouden kokonaistilanteeseen nähden rahansäästö ei tietenkään ole tuonne päinkään. Aiemman pienen lukukausikohtaisen kerhomaksun sijaan maksetaan kuukausittaista päivähoitomaksua. Bensakulut ovat pysyneet suunnilleen samoina, mutta niiden lisäksi mulla menee bussilippuun rahaa. Suoranaista säästöä ei siis välttämättä ruokakulujen pienenemisestä synny, vaan sama raha kiertää kauppalaskuista muihin menoihin. 
Paljonko rahaa teillä menee ruokakauppaan kuukausittain ja montako suuta on syötettävänä?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X