Eilen illalla pohdin, että pitäisikö keskellä viikkoa olevan vapaapäivän kunniaksi lähteä korkeasaareen, pikkupiknikille johonkin puistoon, äidille grillaamaan tai jotakin muuta mukavaa. Kuitenkaan en ehtinyt ajatuksia sen kauempaa pyörittelemään päässä ja menin nukkumaan.
Aamulla sitten välähti, että käytetään meidän kaksi ilmaislippua (saatu lapsimessujen bloggaajaillassa jaetun näytteilleasettajien kassin mukana) Sea Lifeen ja ostetaan Josefiinalle pääsylippu. Vanessa kun pääsee vielä vuoden loppuun asti ilmaiseksi sisälle katsomaan ”kaloja”.
Yleensä aina kun on jokin pyhä, ajatukseni pyörii heti siinä mitä ajanvietettä lapsille voisin keksiä. Usein haluaisin tarjota lapsille muutakin, kun vain perinteisen lähipuiston tai kotona duploilla rakentelua. Arkena rakennellaan muutenkin paljon duploilla, tehdään palapelejä, katsotaan fröbelin palikoita & pikkukakkosta ja ulkoillaan.
Heti aamusella suunnattiinkin junalla kohti Pasilaa, josta nappasimme ratikan jolla pääsimme Linnanmäen läheisyyteen. Lyhyt kävelymatka ja sitten oltiinkin perillä. Viime kesänä kävin myös tyttöjen kanssa kurkkimassa mereneläviä, mutta silloin ei ollut lasten isä mukana. Tällä kertaa tytöt saivat viettää laatuaikaa molempien vanhempien kanssa ihaillen fisuja.
Sea Lifessa on myös sisällä oleva pieni hiekkalaatikko + leluja. Vanessa ja Josefiina molemmat leikkivät hyvän tovin siinä. Naureskelinkin, että harvoin puistossa viihdytään niin kauan paikoillaan.
Innolla odotan jo meidän perheen muita kesäsuunnitelmia. Kesäkuussa lähdetään ainakin käväsemään Ruotsissa lasten kanssa. Lisäksi mulla on muutama muukin suunnitelma kesälle, katsotaan kuinka ne edistyy!
Mitä kivoja nähtävyyksiä ja paikkoja olis lapsiperheille täällä Suomessa? Tietenkin perinteiset Korkeasaari ja Muumimaailma on tiedossa.
Tällä hetkellä kun kirjoitan tätä postausta, meillä nukutaan päiväunia. Kunhan tytöt heräävät, niin vois vaikkapa lähteä ulkoilemaan. Eilen tehtiin Vanessan kanssa kaksin pieni metsäretki ja tyttö oli aivan innoissaan poimimassa kukkia!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X