Täytekakku on saatu bloginäkyvyyttä vastaan Cake O’Clock -leipomosta

Eilen sunnuntaina vietettiin minun lakkiaisiani. Oikeastihan lakkiaispäivä oli jo lauantaina, mutta päätimme siirtää juhliani päivällä voidaksemme juhlistaa myöskin ylioppilaaksi valmistunutta kälyäni. Koulusta kävin noutamassa todistukseni jo perjantaina ja lakkikin oli vain siskoltani lainassa – en koe tarvitsevani omaa lakkia, sillä se jäisi todennäköisesti kaappiin pölyttymään muiden perheenjäsenteni hattujen tavoin. En näe itseäni sellaisena, joka vappuna lakkia päässä pitäisi, eli hattu tuli tarpeen vain juhlapäivän ja valokuvien ajaksi.

_DSC0097 -1_1_DSC0190 -2_2_DSC0009 -1_1

Juhlapäivän sää oli ihana, ei olisi voinut parempaa keliä toivoa. Keräsimme kokoon ison pinon lainapöytiä ja -tuoleja, sillä omat kunnon pihakalusteet ovat edelleen vasta ostoslistalla. Terassilla oli ihana tunnelma eriparituolien ja -pöytien seassa ja vieraita viihtyi iltaan asti. Juhlavieraita kestittiin kuohuviinillä, pommacilla ja mehulla. Lapset viihtyivät vuoroin leikkipaikalla, vuoroin sipsikulholla. Naapureidenkin lapset tulivat kuokkimaan kakun ja limpparin perään, kun pihalla riehuessa iski nälkä ja jano.

Juhlamekoksi etsin aluksi jotain lyhythelmaista ja näyttävää, mutta ihastuin lopulta kuitenkin simppeliin ja koruttomaan vaaleanpunaiseen maksimekkoon Vilasta. 

_DSC0029 -1_1_DSC0035 -1_1

Juhlaviikonlopun tiukan aikataulun takia pidettiin tarjoilut simppeleinä. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä voileipäkakkua ja menekistä päätellen se oli ainakin jokseenkin onnistunut. Voileipäkakkuuni tein täytteen kinkusta, paprikasta, juustosta sekä yrteistä ja koristelin kinkulla, yrteillä, retiiseillä sekä sitruunalla. Ensimmäiseksi voileipäkakukseni ikinä olin erityisen tyytyväinen koristeluun, omasta mielestäni kakusta tuli tosi kaunis. Mä en itse tykkää voileipäkakuista, mutta Sami ja nykyään lapsetkin syövät niitä mielellään. Tein myös ison pastasalaatin, joka meni kaupaksi koko boolikulhollisen verran. Salaatissa oli eri salaattilajikkeita, kurkkua, fusillipastaa, salaattijuustoa, maissia, kevätsipulia ja uunissa paahdettua porkkanaa. Näiden lisäksi tarjottiin juustonaksuja naposteltavaksi.

_DSC0040 -1_1_DSC0043 -1_1_DSC0025 -1_1_DSC0023 -1_1

Makeina tarjoiltavina meillä oli kaupanvalmiita tuulihattuja ja tuoreita marjoja, sekä koko juhlapöydän kruunaava upea, näyttävä kolmekerroksinen mango-passiontäytekakku. Kakun meille tarjosi paikallisen Espoolaisen Cake O´Clock -kotileipomon Taisia. Annoin Taisialle melko vapaat kädet touteuttamiseen ja lopputulos oli täydellinen! Kakun vaaleanpuna-valkoinen kuorrute kultahippuineen helmineen oli simppeli mutta silti näyttävä ja tuorekukat viimeistelivät kokonaisuuden. Kakku keräsi kehuja niin ulkonäön kuin makunsakin puolesta, ja isosta kakusta jäi jäljelle enää palanen alinta kerrosta. 

_DSC0006 -1_1_DSC0030 -1_1_DSC0045 -1_1

En varmasti 26-vuotiaana kolmen lapsen äitinä ole ihan se tavanomaisin ylioppilas, vaan niitä harvinaisempia tapauksia. Halusin siis ylioppilaskuvissanikin tuoda esiin sen, miten lapset ovat vaikuttaneet lukiouraani ja inspiroineet minua lopulta viimeistelemään keskeneräiseksi jäänyt tutkinto. Siispä otettiin myös sellaisia kuvia, joissa pojat ovat mukana omine (laina)hattuineen. Lakitetut pojat symbolisoivat sitä osuutta, joka heilläkin on valmistumisessani ollut. Vaikka he edelleen lukuisista selityksistä huolimatta kuvittelivat meidän viettävän synttärijuhlia, niin toivon että he isompana näkevät saavutukseni merkkinä periksiantamattomuudesta ja unelmien tavoittelun tärkeydestä. Että ei ole iästä tai elämäntilanteesta kiinni toteuttaa haaveita. Ja että jossain asiassa epäonnistuminen ei tarkoita, etteikö siinä samassa asiassa voisi onnistua vielä myöhemmin.

PS. Cake O’Clock tarjoaa kaikista kesäkuun aikana tehdyistä kakkutilauksista 10% alennusta, kun mainitsee tilauksen yhteydessä koodin ”hutimeni”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X