Nykyaikana tulee huomattua, että ihmiset arvostelevat toisia monenlaisista asioista. Yksi melko puhuttu aihealue on kotiäitiys. Montako vuotta on ok olla kotiäitinä?
Toiset haluaa hoitaa kokonaan itse lapsia niin kauan kuin mahdollista ja mikäli taloudellinen tilanne sallii, ovat he kotona kolme vuotta lapsen syntymän jälkeen. Toiset joutuvat jo taloudellisistakin syistä laittamaan lapsen vuoden vanhana päiväkotiin ja palaamaan töihin. Osa myös kokee, että alle kolmevuotiaan on hyvä mennä päiväkotiin jossa on samanikäistä seuraa ja itse palaavat vaikka opiskeluiden pariin.
Omasta mielestä kukaan ei ole oikeutettu sanomaan toiselle ihmiselle, että miten hänen pitäisi toimia. Jokainen tekee omat valinnat, jotka ovat just sen tietyn perheen kohdalla oikeita. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa toimia. 
Yksi inhottavimmista asioista on painostaminen ja jatkuva kysely samasta aiheesta. Kukaan ei halua kuunnella jokaisena viikonloppuna tai jopa useammin läheisen sanovan ”kai sä nyt laitat jo lapses päiväkotiin ja meet töihin”. Sama pätee muihinkin asioihin. Kukaan ei oo oikeutettu painostamaan toista ihmistä laittamaan lasta päivähoitoon, ei lopettamaan imetystä kun lapsi täyttää vuoden, eikä mihinkään muuhunkaan!
Itse olen ollut kotona helmikuusta 2014. Jätin opinnot kesken ja jäin kotiin kasvattamaan mahaa. Siitä on kulunut aikalailla 4,5vuotta. Uuden vauvan syntyessä olen ollut viitisen vuotta kotona ja haluan varmasti myös hoitaa pienintä kotona kolmevuotiaaksi. Joku varmasti voi olla sitä mieltä, että on tyhmää olla kahdeksan vuotta peräkkäin pelkästään kotona hoitaen niitä omia lapsia.
Mielelläni kuulisin muiden ajatuksia otsikkoon liittyen 🙂 saa heittää kommenttia alle!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X