Terveellisempää jouluherkuttelua osa 3: Foodin piparkakunvalmistuspaketti
Nyt tulee vielä kolmas osa ”Terveellisempää jouluherkuttelua” -postaussarjaan! Me testattiin Pikku Myyn kanssa Foodinin piparkakunvalmistuspaketti, jolla saa leivottua gluteenittomia luomulaatuisia pipareja.
Paketti sisältää: Gheetä, kookossokeria, piparkakkumausteseosta (ceylonin kaneli, muskottipähkinä, neilikka, kardemumma, maustepippuri, muskottikukka, inkivääri), mantelijauhojatapiokatärkkelystä, himalajan kristallisuolaa sekä ruokasoodaa. Ainekset on pakattu kätevästi pusseihin ja itsellä tarvitsee olla vain kananmuna ja piparkakkumuotit. 

Terveellisempää jouluherkuttelua osa 3: Foodin piparkakunvalmistuspaketti

Taikinan valmistelu oli helppoa. Taikina pitää vain muistaa tehdä ajoissa ja pitää joko yön yli jääkaapissa tai jokusen aikaa pakastimessa. Ohjeessa sanottiin, että taikinan jauhottamiseen voisi käyttää gluteenittomia jauhoja, mutta meillä jauhotukseen käytettiin ihan vehnäjauhoja, kun ei keliakiaa sairasteta. Pikku Myy oli aivan innoissaan piparien tekemisestä ja se painelikin muotteja taikinaan nopeammin kun äiti ehti siirtää niitä pellille! Oli ihanaa katsella pientä leipuria ja puuhasta tuli kyllä jouluinen olo. 

Terveellisempää jouluherkuttelua osa 3: Foodin piparkakunvalmistuspaketti
Tämä emäntähän ei muuten omista kaulinta, kun sitä tarvitsee oikeastaan vain joulupiparien teossa ja sen puuttuminen tulee tietysti aina mieleen vasta liian myöhään… Mutta hyvin on pärjännyt ilmankin. Tällä kertaa kaulimen virkaa toimitti juomapullo!

Lopuksi ahkera leipuri sai tietysti maistaa tuotoksiaan. Piparit eivät ole kovin makeita ja sopivat siksi mielestäni hyvin myös taaperon jouluherkuksi. Omaan suuhun piparit maistuivat melko terveellisiltä eikä maku ollut kovinkaan lähellä tavallisia joulupipareita. Ihan hyviä ne kuitenkin olivat ja sopivat erinomaisesti juuri vähän terveellisempään joulunalusherkutteluun. Olen kuullut, että joidenkin mielestä nämä piparit maistuvat liian rasvaisilta, mutta meille ei tullut sellaista tunnetta, kun käytetään muutenkin aika reilusti rasvoja. 
Mä oon syönyt osan pipareista tässä joulukuun mittaan (tehtiin näitä itsenäisyyspäivänä) ja osa on säästössä Myylle jouluaatoksi. Mun äitille maistui nämä myös, mutta Rio ei halunnut edes maistaa (yllätys!)…

Terveellisempää jouluherkuttelua osa 3: Foodin piparkakunvalmistuspaketti

Muut postaussarjan osat löytyvät täältä:

Terveellisempää jouluherkuttelua osa 1: Fravocado

Terveellisempää jouluherkuttelua osa 2: jouluiset raakasuklaat

Onko muut tehneet näitä Foodinin pipareita? Miten ovat maistuneet?

P.S. Ota seurantaan myös Eat Hoop Loven Facebook sekä Instagram (@eathooplove)! Instassa on muuten vielä käynnissä arvonta, jossa voi voittaa perhelipun Suomen Suurimpaan Sisähuvipuistoon!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X