Siiis mä en voi nyt ollenkaan sietää jauhelihaa, enkä makkaraa tai nakkia. Jos haluan syödä lihaa, sen pitää olla varmasti kunnollista ja mielellään tiskistä ostettua. Tähän on syynsä. Viikko sitten söin illalla pannulla paistettua makkaraa, kyseessä Wilhelmin makkara. Tein kuvottavan löydön, sillä makkaran sisällä oli peukolan pään kokoinen kova knööli. (rustopala?)
Muutamaa viikkoa aiemmin söimme jauhelihakastiketta ja spagettia, jauhelihan seassa oli myös jotain kovaa. Sen jälkeen en ole jauhelihaa suuhuni laittanut, koska pelkkä paketin näkeminen aiheuttaa mielettömän kuvotuksen. Joten olemme syöneet kanaa/kalaa, sekä erilaisia kasvisruokia tässä viimeaikoina.
Bongasin muutama päivä sitten netistä mielenkiintoisen ohjeen eräästä kasvislasagnesta. Kuitenkin hieman itse tuunailin sitä, jättäen sipulit pois ja lopputulos oli täydellinen (vaikka itse sanonkin). Ajattelin jakaa teille reseptin.
Tarvitset: 
– kesäkurpitsa
– porkkanaa n 400g
– paprika
– 1 Chili paprika
– tomaattia (itse käytin 10 kirsikkatomaattia pilkottuna)
– lasagnelevyjä
– mustapippuria
– kasvisliemikuutio
– Oreganoa
– paketillinen koskenlaskija juustoa
– juustoraastetta
– vettä
– puoli desiä vehnäjauhoja
Ensimmäisenä kuorit ja pilkot porkkanat pieniksi paloiksi, seuraavaksi kesäkurpitsa, paprika, chili ja tomaatit. Heität aineet sekasin kuumalle pannulle ja annat paistua vähän aikaa.
Seuraavaksi lisäät joukkoon kasvisliemikuution, mustapippurin, oreganon ja 7dl vettä. Oman maun mukaan voit käyttää myös muita mausteita. Sitten heität joukkoon paketillisen koskenlaskijaa ja annat olla hetkisen.
Tässä välissä voit kaivaa kaapista jauhoja ja mitata puolisen desiä pieneen kulhoon, johon lisäät desin vettä. Sekoitat jauhot ja veden keskenään, jonka jälkeen kaadat pikkuhiljaa höyryävän ruuan sekaan. Annat kiehahtaa ja sitten voitkin latoa ainekset uunivuokaan. 
Alimmaiseksi kastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä.. jatkaen niin monta kerrosta kun aineita riittää. Jätä kastike päälimmäiseksi ja ripoittele juustoraastetta vielä lisäksi! Uunissa200 astetta, n 40min ja valmista! 
Tätähän voi tuunailla mieluisilla kasviksilla ja aion kokeilla myös versiota johon tulee esimerkiksi kukkakaalia.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X