Me potkaistiin viime sunnuntaina kesäretkikausi avatuksi, kun vietettiin päivää koko perheen voimin Särkänniemessä ja Tampereella. Rio on tehnyt viime aikoina ihan tosi paljon töitä, eikä olla keretty tehdä oikein mitään kivaa yhdessä aikoihin, joten tää oli aivan täydellinen pikku piristys arkeen ja startti tulevaan kesään!
Me matkustettiin Tampereelle junalla, joka on kyllä lasten kanssa niin kiva tapa kulkea, kun pääsee leikkivaunuun. Me lähdettiin lähes kukon laulun aikaan, mutta matka meni oikein kivasti aamupalaa syöden ja leikkien. Ja rautatieasemalta päästiin kätevästi paikallisbussilla Särkäniemeen.

Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Mä olen käynyt Särkänniemessä vain paristi, yhden kerran luokkaretkellä ala-asteella ja toisen kerran esiintymässä sirkuskouluni kanssa varmaan joskus yläasteikäisenä. Ja Rio ei tietysti ollut käynyt siellä koskaan. Oli siis hauska mennä lähestulkoon uuteen paikkaan, sillä oli huvipuisto aika paljon muuttunut mun viime visiitistä! 
Me oltiin Särkänniemessä yksityistilaisuudessa, joten kaikki oli meille ilmaista. Käytiin kaikissa laitteissa, joihin Alexa pääsi, joita taisi olla noin kymmenen, sillä Alexa on alle 100cm. Laitteina oli perinteistä leppäkerttua, possujunaa ja karusellia. Lisäksi pienille lapsille suunnatulla Angry Birds -alueella oli aika hauskoja laitteita, joissa oli vähän jotain muutakin jujua kuin vain ympyrää pyöriminen. Siellä oli myös valtava leikki- ja kiipeilyteline, joka oli tosin vähän liian hurja tuollaiselle 3-vuotiaalle, sillä se oli niin sokkeloinen ja korkea, että vaikka lasta ei olisi siellä pelottanut kiipeillä, pelotti vanhempia, että ei enää löydetä häntä, jos annetaan mennä siellä miten vain… 
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Me käytiin lisäksi Koiramäen Eläinpuistossa, joka oli tosi ihana ja erityisesti ehkä pienemmille lapsille suunnattu vanhanajan maalaiskylä ja pikkukaupunki. Siellä oli kotieläimiä, joita käytiin aika pikaisesti vilkaisemassa. Meillä oli puistossa rajoitettu aika, niin piti vähän suunnitella mitä haluttiin nähdä. Mä olisin itse viihtynyt Koiramäen maailmassa vähän pidempäänkin, mutta Alexalle Mauri Kunnaksen hahmot eivät ole vielä niin tuttuja ja Rio halusi käydä vielä Akvaariossa, niin kierrettiin se aika nopeasti.  
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Mä en mitenkään erityisesti välitä akvaarioista, mutta Rio tykkää niistä, sillä tulee varmaan kotaoisa olo, kun pääsee fiilistelämään kotirannan kaloja. Ja olihan se aika ihana katsoa, kun se esitteli Alexalle erilaisia kaloja (ja kertoi mikä on hyvää grillattuna, heh). 
Olisi ollut itsekin hauska käydä jossain kunnon laitteessa, mutta niihin oli koko ajan niin kauheat jonot, etten viitsinyt yksin lähteä niin pitkäksi aikaa jonottamaan. 
Me oltiin tosi tyytyväisiä Särkänniemen tarjontaan noin 3-vuotiaan näkökulmasta. Laitteet oli kivoja ja niitä oli sopiva määrä. Koiramäki oli ihana ja eläimet kiva lisä. Kaikenkaikkiaan meillä oli tosi hauska päivä ja Alexa oli kaikesta aivan haltioissaan!
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Jälkikäteen katselin mitä rannekkeet olisivat maksaneet, jos meidän olisi pitänyt ne itse ostaa. Alexalle ranneke, jolla pääsee kaikkiin Särkänniemen aktiviteetteihin, maksaisi 36e, joka on kyllä aika paljon siihen nähden, että laitteita alle 100 senttiselle oli tosiaan se kymmenen (mutta useimmat 3-vuotiaat ovatkin varmaan jo yli 100cm, jolloin laitevalikoima vähän kasvaa). Ja tietysti ainakin toisen meistä olisi pitänyt ostaa myös ranneke, sillä osaan laitteista Alexa ei päässyt yksin. Aikuisen ranneke maksaa 41e. Aika kalliiksi olisi siis tulleet ne muutama laite… Mutta toisaalta samalla rannekkeella pääsee myös Koiramäkeen, Akvaarioon, Planetaarioon ja Näsinneulaan, joten onhan siinä paljon muutakin koettavaa kuin pelkät laitteet.

Koiramäkeen voi ostaa liput erikseenkin ja ne maksavat 15,90e/hlö ja alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Sinne siis menisin ehkä mielummin näin pienten (tai lyhyiden) lasten kanssa.

Alle 3-vuotiaat pääsevät myös laitteisiin ilmaiseksi pituusrajojen puitteissa ja puistoon pääsee kyllä ilmaiseksi sisään, jos taaperoa haluaa käyttää vain muutamassa laitteessa. 

Särkänniemestä me käveltiin takaisin keskustaan samalla kuin molemmat lapset nukahtivat. Pyörähdettiin pikaisesti Koskikeskuksessa ja Alexan herättyä käytiin ihanassa Minetti -jäätelöbaarissa. Sitten käytiin vielä Pikku Kakkosen puistossa, joka oli aivan unelma Alexalle. Siellä ei vaan keretty kovin kauaa olemaan, kun piti kiirehtiä jo junaan kotimatkalle. 
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kesän aloitus Särkänniemessä ja Tampereella
Kotimatka ei ollut ihan niin leppoisa, sillä Luna oli jo aivan väsynyt, mutta ei malttanut nukkua. Juna oli myös aivan täynnä, toisin kuin menomatkalla. Mutta perille päästiin ja kotona oli hyvin väsynyttä, mutta onnellista porukkaa.
Tästä on hyvä jatkaa kohti muita kesän retkiä!
Ootteko muut käyneet pienten lasten kanssa Särkännimessä? Mitä olette tykänneet?
P.S. Ota seurantaan myös blogin Facebook (joka vielä edelleenkin löytyy nimellä Eat Hoop Love, kun Facebook ei anna lupaa vaihtaa sitä…) sekä Instagram (@ferdanifamily)!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X