Minun vuoroni on tänään maanantaina ja olen listannut teille vähän erilaisia puuhia pääkaupunkiseudulla. Valitettavasti en voinut joka kuntaa ottaa mukaan postaukseen ympäri Suomea, mutta seuratkaa aktiivisesti Facebook-tapahtumia ja muita paikallisia kanavia niin löydätte varmasti mieluista puuhaa.
Joulun välipäivinä puuhaa riittää uusista leluista, peleistä ja herkuista. Kuitenkin sisäilma ja sokeri saattavat myös pistää kierroksia ylöspäin, jolloin kannattaa suunnata ulos nauttimaan toivottavasti lumisista maisemista. 

Ihan ensimmäisenä haluankin vinkata ihan vaan ihanista luonnoista, mitä pääkaupunkiseudullakin löytyy. Asumme itse Nuuksiossa, ja vaikka pihamme onkin hyvin ylellinen kaipaan itse välillä poistumista tutuilta kannoilta. Tähän sopii ehdottomasti vaikkapa LUUKIN ulkoilualue Espoossa tai jos kaipaat rauhaa niin vielä hieman Vihdintietä eteenpäin ajellen pääset Vihtiin rauhalliselle Salmen ulkoilualueelle.
Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ulkoiluun ja liikkumiseen on tietenkin JÄÄPUISTO RAUTATIENTORILLA (päivittäin 10-21, jouluaattona suljettu).  Ja pienille eläinfaneille tietenkin KorkeasaariFallkulla sekä Haltialan tila.

Oikein kurjalla (ja oletettavalla) vesisateella myös sisältä löytyy puuhasteltavaa. Jos Luonnontieteidenmuseo on vielä jäänyt pimentoon, sinne kannattaa suunnata varsinkin leikki-ikäisten ja sitä vanhempien kanssa. Myöskin Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on kauniina talvisin.
Ilmainen museo-pläjäys kannattaa hyödyntää Helsingin kaupunginmuseossa. Heiltä löytyy Lasten kaupunki, jossa 2.12-6.1 välisenä aikana voi omatoimisesti askarrella joulukoristeita sekä ryhtyä hulvattomaan tonttusuunnistukseen. Myös päivälehdenmuseo näytti olevan ilmainen ja auki! Tämö ehdottomasti omalle listalle!
Jouluisia hetkiä saa myös Kansallismuseon Joulukuusimetsästä, sekä Tapaninpäivän rekiajelusta Seurasaaressa. Viimeiseksi mainittu on maksullinen. Tärkeintä on tietenkin yhdessäolo ja stressitön joulunaika, joten mitään ei ole pakko tehdä ja köllöttely viltin alla sohvalla on vähintäänkin yhtähyvä jollei parempi kuin kaupungissa puikkelehtiminen. 
Muistathan kurkata vielä huomenna Hedin postaus heidän jouluaatostaan. Sekä eilinen luukku jossa on Viivin ihanaa inspistä paketointiin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X