Vain huono vanhempi ei vie lastansa ulos päivittäin. Jos näin ei tee säästä huolimatta, vanhempi on joko äärimmäisen laiska tai ei ajattele lapsensa parasta. Kaikkialla toitotetaan, että lapsien täytyy ulkoilla säällä kun säällä ja mielellään kaksi kertaa päivässä. Itse en laske ulkoiluksi 5min päiväkotimatkaa tai pikaista kauppareissua, jonne kuljetaan kävellen.

Kylmä ja märkä räntäsade ei houkuttele
Meillä ulkoillaan kesäisin paljon. Välillä kesäpäivinä ollaan käyty ainoastaan välillä sisällä syömässä ja ulkoilu on jatkunut. On ollut helppoa laittaa ainoastaan kengät jalkaan ja lähteä ulos, tulla takaisin sisälle ja hetken päästä taas ulos. Lämmintä ja mukavaa. Sitten toisena vuodenaikana ulkona tuulee ja sataa räntää, on tällöin mukavuus kaukana. Nauttiiko ulkoilusta kukaan, kun on kylmää ja kosteaa. Yksi lapsistani ei suostunut vielä vuosi takaperin astumaan edes ovesta ulos, jos satoi vettä ja nykyään on hyvin tarkka sadesäällä sateenvarjosta. Kuka nyt tarkoituksellisesti haluaisi kastua?
Ulkoilu on hyvästä
En missään tapauksessa kuitenkaan väitä, että ulkoilu ei kannata. Ulkona lapset saa raitista ilmaa ja lapsen motoriikka kehittyy erilaisissa ulkoleikeissä. Ulkoilla voi monella eri tavalla. Voi tehdä vaikka hauskan metsäretken, kiipeillä mäkiä ja kallioita, pomppia kiveltä toiselle, istua hiekkalaatikolla tai keinua ja lista jatkuu.. Tapoja on monia ja jokainen tehköön mieluista puuhaa. Päivittäin ei kuitenkaan ole pakko mennä ulos riehumaan, vaikka hyväähän se tekisi.

Sisällä myös voi purkaa energiaa 
Aina sanotaan, että mene ulos purkamaan energiaa ja sitten nukuttaa yöllä hyvin. Kuinka moni voi ihan oikeasti, rehellisesti sanoa ulkoilevansa lasten kanssa vaikka järkyttävällä räntäsateella, kun maa on täynnä vettä ja loskaa? Oikein hyvä vaihtoehto huonolla säällä on esimerkiksi sisäleikkipuisto, uimahalli tai vaikka olohuoneessa jumppatuokio. Muutakin liikunnallista tekemistä siis voi olla! Lastenhuoneeseen voi ostaa vaikka pienen trampoliinin jos itse ei jaksa jumppailla. Meillä sellaista ei kuitenkaan ole – eikä tule.
Ensin tappelet vaatteet lapsille, jonka jälkeen peset loppuillan kuraa seinistä ja katostakin
Olenko vaan laiska, kun en jaksa jatkuvasti tapella sadesäällä lasten kanssa ensin pukemisesta. Sen jälkeen ulkona yrittää tsempata kestämään kurjaa keliä, jonka jälkeen tuoda kiukkuiset lapset takaisin kotiin. Eikä siinä vaiheessa ole kaikki edes vielä ohi! Vaan sitten se hauskin osio alkaa ja loppuillan saa pestä kuraa ulkovaatteiden lisäksi koko eteisestä, kun matto ja seinät on siinä hemmetin kurassa. Kivempaa ja siistimpää on huonolla ilmalla istua lasten kanssa sohvalle lukemaan kirjoja, pelata keittiönpöydän ääressä muistipeliä tai istua lastenhuoneen lattialle rakentamaan duploja.
Ulkoiletteko te päivittäin lasten kanssa vai jäättekö kurjalla säällä kotiin tai menette uimahalliin? Itse tein tästä aiheesta kyselyn jo instagramin puolelle, jossa iso osa vastaajista myönsi jättävänsä päivittäisen ulkoilun väliin. 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X