Koronaa tulee nyt joka tuutista, uutisista ja somesta. Ihan ymmärrettävää, mutta minulle tuli jo ensimmäisen eristysviikon aikana koronaähky. En selvästikään jaksa keskittyä lukemaan enää mitään koronaan liittyvää, vaikka otsikko olisi ollut kiinnostava ja olisin halunnut lukea sen jutun. Mutta ähkyssä ei kykene. Ajattelin nyt kuitenkin kertoa, että mitkä vaikutukset koronalla on meidän perheeseen tällä hetkellä. Getting it out of the system ja silleen….

Lapset, päiväkoti ja korona

Normaalisti Elpu ja Jekku ovat päiväkodissa periaatteessa ma-to klo 8-12. Lapsilla on ollut tätä meidän perusräkää ja kuumetta ynnä muuta mukavaa pitkin talvea, että tänä talvena ollaan oltu ennemminkin joka toinen viikko kipeinä kotona. Ja juurikin tuolla viikolla jonka perjantai oli kolmastoista päivä, Elpulle nousi tiistaina kuume.
Siispä keskiviikkona soitin aamulla päiväkotiin ja kysyin saanko tuoda Jekun, vaikka Elpu jää kotiin lepäämään. Sain luvan. Illalla Jekku alkoi yskimään, joten torstaina 12.3. vietettiin vapaapäivää sekä päiväkodista että baletista. 
Perjantaina laitoin viestiä balettikouluun edelispäivän poissaolosta ja myöhemmin tulikin tieto myös balettikoulun koronatauosta. Laitettiin fillarit kesäkuntoon ja lapset avasit fillarikauden. Olin innoissani lasten puolesta, että ensiviikolla päästään pyörillä päiväkotiin. Joo lapset ovat pyöräilivät ensimmäisellä eristysviikolla melkeinpä joka päivä, mutta ei päiväkotiin.

Maanantaiaamuna ilmoitin päiväkotiin, että lapsemme ovat perusräkäisiä ja päiväuniaikaan soitin onko vielä mitään ohjeistusta. Iltapäivällä laitoin sitten viestin, että meidän lapset ovat kotona ainakin tämän suositellun ajan 13.4. asti. Nyt ollaan oltu päiväkodin kanssa kerran yhteyksissä vauvan päiväkodin aloittamiseen ja Elpun eskariin liittyen.

Balettikoulusta tuli tänään sähköpostiini tanssitehtäviä. Saas nähdä miten me niistä pikkuballerinamme kanssa selviämme. Sen tiedän että kahden viikon balettitauko on saanut neidin ikävöimään tanssitunteja. Tanssimista itseään ei ole ikävä, kun meillä on ilmeisesti jonkin sortin tanssiaiset melkein joka päivä.

Korona ja työnhaku

Tästähän tulikin mielenkiintoista. Nyt kun kaikki välttelevät, tai siis ainakin kuuluisi vältellä, julkisia paikkoja ja suuria ihmismassoja. Hotelleita ja ravintoloita suljetaan. Ja juuri niitä töitä olen hakemassa. Tällä hetkellä olen jo lähettyänyt kuusi hakemusta. Yksi oli sellainen mihin ei ollut tarkoitus hakea, mutta se nyt sattui silmiini juuri viimeisenä hakupäivänä joten ajattelin että miksi ei.

Kahdesta paikasta tuli tieto, että rekrytointia siirretään koronatilanteen takia. Kolmannesta tuli kiitos, mutta palataan tarvittaessa myöhemmin. Hieman siis jännittää, sen puolesta, että vaikka paikat ovat edelleen mollissa tarjolla ja haku päällä, niin onko niitä töitä sitten kuitenkaan tarjolla. Onko työllistyminen edes viisasta nyt kun meillä kuitenkin on mahdollisuus pitää lapset tarvittaessa kotona?

Toinen mitä työnhaun kannalta jännitän on tietysti meidän päiväkodin tilanne. Pienten ryhmä kun on tällä hetkellä täynnä. Mutta päiväkodin johtajan tiistaisen puhelun jälkeen mietityttää, että sitten jos ja kun tilanne on päiväkotiin meno, niin mihinköhän päiväkotiin sitten mennään. Toivoin todella, että meille tulee eskariryhmä tuonne ja kaikki kolme saavat olla tässä ihanassa päiväkodissa! Mutta nyt vaikuttaa siltä, että eskari ryhmää ei tule.

Johtaja otti itse puheeksi myös Jekun siirtymisen Elpun mukana. Se nyt olisi vain arjen kannalta järkevintä, että kaikki kolme olisivat samassa päiväkodissa. Mutta en osannut edes ajatella, että tuo meidän eskarin kakkosvaihtoehto voisi olla ongelma. Se kuitenkin on, siellä ei nimittäin ole lainkaan pienten ryhmää. Joten pliiiiiis, voisivatko viisi lähistön lasta haluta eskariin meidän ihanaan pieneen päiväkotiin? 

Korona ja työt

Ja niin, tähän saakka puoliskoni on ollut normaalisti töissä. Ollaan valmistauduttu mahdolliseen poikkeavuuteen. Meillä on kaikki ihan hyvin, paitsi pakastin. Oi kuinka nyt toivoisinkaan, että meillä olisi pakastin. Mahdollisen kahden viikon karanteenin ruokavaroja ainakaan lihojen suhteen, on turha edes yrittää hankkia ilman pakastinta.
Ja nyt tämän postauksen jälkeen tämä asia on tässä blogissa tältä erää käsitelty. Seurataan uutisia ja pysytään turvassa ja terveenä.
Mitä teille kuuluu? 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X