Oon nähnyt tällaisia”sister tag” -postauksia monilla ja halusin itsekin osallistua. Mulla on yksi isoveli ja yksi isosisko. Siskon kanssa meillä on 9,5 vuotta ikäeroa, mutta mun teini-iän jälkeen meidän ikäero on tuntunut vain parilta vuodelta. Etenkin nyt aikuisina, ikäero ei tunnu enää isolta. Kysyin Johannalta 15 kysymystä meistä/musta ja kirjoitin ne täysin hänen omin sanoin tähän postaukseen. Omat vastaukset kirjoitin tähän jo ennen kuin näin Johannan vastaukset. 
Sister tag – mikähän tuolle olisi sopiva suomennos?

1. Kerro yksi yhteinen muisto lapsuudesta. E: Hitsit muistoja on paljon! Ensimmäinen mikä tuli mieleen on se, kun Johanna teki mulle kahvivärjätyn aarrekartan. Mun piti mennä ulkona kartan vihjeiden mukaan reittejä. En muista mikä se aarre sitten oli, mutta kartta mulla on edelleen tallessa. J: Ne kerrat kun olimme yötä vanhempiemme pihalla teltassa tai huvimajassa. Söimme herkkuja ja teimme romanttisia ennustuksia pelikorttien avulla. Valvoimme myöhään posket ja mahat kipeinä nauramisesta. 
2. Vietätte päivän yhdessä. Mitä teette? E: Käydään hakemassa kiinalaisesta ruokaa, haetaan irtokarkkipussi kaupasta, mennään syömään Johannan luo ähkyt ja katotaan leffaa. Illalla käydään lenkillä ja tehdään yöhön asti erilaisia nettitestejä ja jutellaan syvällisiä. J: Nukumme myöhään. Laittaudumme. Lähdemme kaupungille, ehkä ostamme jotain ja pelleilemme ympäriinsä. Haemme kiinalaista ruokaa ja ”katsomme” jonkun komedian. Sanon ”katsomme”, koska puhumme koko elokuvan ajan. Oikeastaan puhumme koko päivän – taukoamatta. Sen jälkeen syödään karkkia, juodaan ehkä viiniä ja puhutaan hieman syvällisiäkin välillä. Teemme kauneushoitoja, laittaudumme uudelleen iltaa varten ja kuuntelemme musiikkia. Lähdemme ulos kohteena karaokebaari – perseilemme matkalla armottomasti, muttei missään nimessä mauttomasti; huumori on koko päivän läsnä. Laulamme, tanssimme ja nauramme. Yöllä kävelemme jomman kumman kotiin ja juttelemme vielä hieman ennen nukkumaan menemistä.
3. Outo fakta toisesta? E: Johanna inhoaa napoja. Inhoaa myös ajatusta siitä, että kuminauha kietoutuu sormen ympärille. J: Tietynlaiset pakkomieleet. 😀
4. Kivoin muisto yhdessä? E: Tosi vaikeaa sanoa vain yhtä! Sanon tähän että kaikki lapsuuden joulut. Olisi ollut paljon tylsempää jouluna, jos olisin ollut vain porukoiden kanssa yksikseni. J: Niitä on paljon, mutta sanotaan vaikka Tallinnan reissu vuonna 2012 vanhempien kanssa, mutta käytännössä kahdestaan. Meillä oli oma hotellihuone ja kuljimme/koimme Tallinnaa oman mielemme mukaisesti.
5. Kuvaa toista kolmella sanalla. E: Itsevarma oman tiensä kulkija, syvällinen ajattelija, elämäniloinen nautiskelija. J: Ystävällinen, puhelias ja esteettinen (kauneudentajuinen).
6. Mikä on ärsyttävintä toisessa? E: Tulistuminen, kun joku laite ei toimi heti (esim tietokone). Epäextemporeus (tuo on nyt sana, koska en keksinyt paremmin kuvaavaa). J: Epävarmuus/epäitsenäisyys ärsyttää; esimerkiksi kyvyttömyys googlettaa itse tarvitsemiaan tietoja..
7. Kummalla menee kauemmin laittautua? E: Me molemmat ollaan laittautujia, mutta kyllä Johannalla menee arkimeikissä kauemmin. J: Mulla.
8. Teidän yhteisiä luonteenpiirteitä? E: Puheliaisuus, ystävällisyys ja huumorintaju. J: Puheliaisuus, iloisuus, mukavuudenhalu.
9. Minne matkustaisitte yhdessä? E: Minne vaan! Mutta viime vuosina on ollut puhetta Maltasta. Kreikka olisi myös kiva. J: Jonnekin rantalomalle Eurooppaan, esimerkiksi Espanjaan.
10. Mitä arvostat toisessa? E: Sitä, että Johanna jaksaa kuunnella mun ongelmia aina, vaikka oltaisiin käyty ne jo monta kertaa läpi. Ja sitä, että hyvin erilaisista elämäntilanteista huolimatta ollaan pysytty läheisinä. Arvostan myös sitä, että Johanna uskaltaa sanoa mulle suoraan hyvät ja huonot asiat. J: Sydämellisyyttä, huumorintajua ja avarakatseisuutta.
11. Jos saisit ostaa 100 eurolla toiselle lahjan, mitä ostaisit? E: Jotain kauneuteen liittyvää. Ehkä tuotteita ihonhoitoon tai sitten meikkejä. Tai lahjakortti kosmetologille. Aika ennustajalle olisi myös hauska. J: Ostaisin kylpyläviikonlopun.
12. Mikä on toisen lempivuodenaika? E: Tämä on helppo. Se on kesä. J: Syksy.
13. Toisen lempieläin? E: Johannalla varmastikin koira (lemmikkinä), mutta muuten varmaan tiikeri. J: Kani.
14. Mikä oli toisen haaveammatti lapsena? E: Tämä on ensimmäinen kysymys, kun en välttämättä tiedä tähän vastausta. No, mikä nyt tulee mieleen on eläinlääkäri tai laulaja. Tai näyttelijä! J: Balettitanssija/baletin opettaja.
15. Mikä on toisen lempisarja? E: Helppo! Game of Thrones. Johanna katsoo monia sarjoja, mutta tästä olen varma. J: Emilian lempisarjat on Frendit, Modern Family (ja Kardashianit :D).
Tässä kaikki kysymykset. 

Eikä meillä ole edes mitään korjattavaa näihin luettuamme toistemme vastaukset. 
Onko sulla sisaruksia? 
– Emilia

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X