Eilen vietimme koko vuoden edestä synttärijuhlia. Keväällä ja kesällä ei juhlittu ollenkaan, kun tilanne oli niin epävakaa emmekä juurikaan tavanneet muita kuin perheenjäseniä. Esikoisen synttäreille pidettiin vain pienet kakkukahvit keskenämme ja keskimmäinen oli isovanhempiensa kanssa reissussa, he oli viettäneet pizzasynttäreitä siellä. Kuopuksen synttäreiden lähestyessä tilanne ei vieläkään näyttänyt kovin lupaavalta, mutta uskaltauduimme silti erityisjärjestelyin järjestämään minijuhlat.

Oli siis aika 9-, 8- ja 6-vuotisjuhlien. Joskus aikanaan järjestin upeita teemajuhlia, jossa kaikki tarjoilut olivat teeman mukaisia ja kotia koristeltiin vaikka millä mitalla. Oli ilmapalloja, banderolleja, seinäkoristeita ja photobooth-propseja. Viime vuosina olen lähinnä leiponut kakun ja hoitanut muut tarjoilut suoraan kaupasta. Tänä vuonna menin entistä matalamman aidan yli ja tilasin kakun valmiina, päädyin helposti valmistettaviin tarjoiluihin ja ostin jopa kaupanvalmiit jääpalat. Muffinseja sentään jaksoin leipoa itse, vaikka alkuun meinasin ostaa valmiita pakastedonitseja. 

_DSC0570

Poikien kakkutoiveena oli väriä vaihtava (eli liukuvärjätty) kakku, jossa paljon koristeita ja tikkareita. Saatiin just sitä mitä tilattiin, karkkeja ja tikkareita notkuva värikäs ja herkullinen sitruuna-mansikkakakku. Enpä olisi tuollaista osannut itse väsätä, vaikka olen leiponut mitä ihmeellisimpiä kakkuja menneisyydessä. Tarjolla oli kakun lisäksi appelsiini-suklaamuffinseja, keksejä, poppareita, kahdenlaisia kolmiotäyteleipiä (feta-paprika ja tonnikala) sekä simppeli viherpastasalaatti lisukkeineen. 

Juhlat järjestettiin koronan takia kahdessa osassa, eli minun puolen sukulaiset ja miehen puolen sukulaiset tulivat eri aikaan. Kahden kattauksen väliin jäi hieman alle tunti aikaa levätä ja laittaa pöytä uudelleen koreaksi. Oltiin myös pidetty huolelliset siivoustalkoot ennen juhlia ja hinkattu erityisesti ovienkahvat ja muut kosketuspinnat tarkasti. Ovella tarjosimme halukkaille käsidesiä.

_DSC0610

Vallitsevan tilanteen takia kutsuimme ainoastaan lähimmät sukulaiset, joten ikävä kyllä kummit ja moni muu tärkeä vieras jäi kutsumatta. Miniporukalla järjestetyt juhlat olivat silti kivat ja onnistuneet. Toivotaan hartaasti, että ensi vuonna saisi järjestää taas isompia juhlia. Myös kaikki kaverisynttärit ovat olleet meillä pannassa, joten toivottvasti nekin saisi ensi vuonna jo turvallisesti järjestettyä. Lapset ovat kuitenkin yllättävän hyvin ymmärtäneet tilanteen eivätkä ehkä ole olleet niin pahoillaan uupuvista kaverisynttäreistä.

Oletteko te viettäneet synttärijuhlia normaalisti korona-aikana?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X