Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Mun äiti teki mulle lapsuudessa usein itse joulukalenterin, jossa oli päivittäin pieniä yllätyksiä ja muistan edelleen kuinka ihana se oli! Vuosi sitten mä tein Alexalle itse ensimmäistä kertaa joulukalenterin (Luna oli vielä niin pieni, ettei ymmärtänyt vielä oikein kalentereiden päälle) ja se oli Alexallekin hyvin mieleinen. Tänä vuonna kysyin millaisen joulukalenterin Alexa haluaisi ja hän toivoi taas  ”yllätyspussikalenteria” (viime vuonna yllätykset olivat siis numeroiduissa paperipusseissa). 

Niinpä aloin taas kalenterin suunnitteluun ja nyt piti tietysti miettiä jo Lunaakin. Aluksi ajattelin tehdä molemmille tytöille omat, mutta tajusin onneksi pian, että melkein viidenkymmenen yllätyksen keksimisessä ja ostamisessa olisi ollut aivan kaamea homma… niinpä päätin tehdä tytöille yhteisen kalenterin, sillä silloin osaan päivistä voisi keksiä yhteisen yllätyksen. 

Meidän kalenteriksi valikoitui tänä vuonna aivan ihana Newbien kalenteri, jossa on pieniä vedettäviä laatikoita. Kalenteria voi sitten käyttää myöhemmin uudestaankin tai pitää vähintäänkin koristeena, jos ei joka vuosi jaksa samaa kalenteria katsella. 

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Joitakin yllätyksiä oli tosi helppo keksiä, mutta yllättäen ongelmaksi muodostui se, että laatikot ovat aika pienet, joten monet ideana olleet yllätykset eivät olisi mahtuneet niihin. Niinpä lopulta päätin, että jotkin yllätyksistä voi olla isompiakin ja laatikosta löytyy vihje mistä ne löytyvät. Osa yllätyksistä on myös sellaisia, joita en olisi pelkästään 2-vuotiaalle ostanut, mutta koska Luna haluaa kaikkea samaa kuin isosiskokin, on siellä lähes kaikkea kaksin kappalein… 


Tänä vuonna meidän joulukalenterista löytyy:


– Värityskirjat, joissa on värityskuva jokaiselle päivälle aattoon asti (nämä tulee luukusta numero 1)

– Tarroja

– Minikokoisia kuusenkoristeita tyttöjen huoneen minikuuseen

– Pikkuinen kelkka Sylvanian Families pupuille

– Tarrakorviksia

– Kuusen koristeet

– Taatelipatukat

– Hedelmänameja

– Minivispilä ja rusinoita 

– Poro panta ja -pinnit

– Tavallisia pinnejä

– Miniväristyskirjat

– Jouluiset leimasimet

– Sukat

– Minivihkot

– Soittopillit

– Huuliharput

– Lumisadepallot


Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille


Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Lisäksi tilasin LukLabelin joulukalenterin tonttuviestit, joissa on pieniä viestejä tontulta, tehtäviä, värityskuvia jne. Näihin ajattelin myös kirjoittaa vinkit, missä yllätys on, jos ne eivät mahdu laatikkoon tai jos päivälle on jokin puuha, kuten vispilä -> leivotaan, herkkupatukat -> katsotaan jouluinen elokuva, koristeet -> koristellaan kuusi jne. 

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Ostin myös tällaisen rasian, jonne voi piilottaa yllätykset, jotka ei mahdu laatikoihin.

Jouluaaton yllätykseksi tulee varmaankin Pet Shop -hahmoja, joihin Alexa juuri ensimmäistä kertaa ilmaisi kiinnostuksensa toivoen niitä joululahjaksi. Näistä mietin vielä annanko niitä myös Lunalle, sillä ne ovat ehkä vähän isompien lasten juttu, mutta toisaalta Lunaa voi harmittaa, jos ei saa samanlaisia kuin Alexa… 😀 

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

En ole ihan vielä päättänyt laitanko aina yhden päivän yllätyksen vain kerralla laatikostoon vai kaikki valmiiksi, jotka laatikoihin mahtuvat… Vaarana kun on tietysti se, että niitä käydään kurkkimassa liian aikaisin! Ja jos laittaisi vain yhden yllätyksen kerrallaan, olisi hieman pelivaraa siinä, että jos joku päivä vaikka sattuisi satamaan lunta, voisi kelkan laittaa siihen ja päivän puuhaksi ehdottaa pulkkailua tms. Ja lisäksi se antaisi vielä vapauden lisätä/vaihtaa vielä jotain,  jos sattuukin tulemaan vielä jokin erityisen hyvä yllätys mieleen tai kaupassa vastaan (esim. mun piti laittaa piparimuotit jollekin päivälle, mutta en ole löytänyt mitään erityisen kivoja, kun meillä on jo kaikki perusmuodot).

Joulukalenterin täytteet 2- ja 4-vuotiaille

Mä en tullut nyt laskeneeksi kuinka paljon kalenteri tuli kaikkineensa maksamaan, mutta kyllähän yllätyksiin menee yllättävän paljon rahaa. Mutta toisaalta valmiitkin kalenterit maksavat melkoisesti ja niissä on usein aika turhaa krääsää tai sitten vaan sokeria, jota en kuitenkaan haluaisi lapsille joka päivä antaa. Mä ostin suurimman osan yllätyksistä Sostrene Grene -liikkeestä ja Flying Tiger Copenhagenista. Tuo Sostrene Grene on siis melko uusi Suomessa ja mä kävin Forumin Pop up -liikkeessä, joka on ollut siellä nyt jonkin aikaa. Se on vähän sellainen Tigerin tapainen liike, mutta vähän laadukkaamman oloinen. Paljon mm. tosi söpöjä lasten leluja, pelejä, vihkoja ja askartelujuttuja sekä sisustustavaroita ja nyt myös joulukoristeita edulliseen hintaan. Ja huomasin juuri, että heillähän näyttää olevan myös nettikauppa, jos liike kiinnostaa, mutta läheltä ei löydy. 

Joko teillä on joulukalenterit valmiina? Oletteko tehneet itse vai ostaneet valmiit?


P.S. Meidän reaaliaikaista elämää pääsee seuraamaan Instagramissa @ferdanifamily ja seurantaan kannattaa ottaa myös Facebook (Ferdani Family), jonne ilmoitan aina uudesta postauksesta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X