Päiväni täyttyy nykyään työharjoittelusta päiväkodissa, kotona odottaa perhe ja kotityöt, illalla hetki miehen kanssa Netflixiä ja sitten aikaisin nukkumaan, että jaksaa taas aamulla herätä. Tykkään tästä vaiheesta sen ajatuksen voimin, että tämä on vaihe mikä on piuh pouh poissa pian. Siis harjoittelu, kuudelta aamulla heräämiset ja paine suoriutua täydellisesti koko ajan. Kirjoittamisen ilo löytyy edelleen suurena taustalla, mutta olo on töiden jälkeen niin zombie, ettei aivot keksi mitään kirjoiteltavaa. Siksipä kysyin mun seuraajilta Instagramissa, että mitä postauksia tänne tekisin – mistä aiheista? Sain niin kivoja ehdotuksia ja tässä yksi niistä!
10 ammattia mitkä ei säväytä.
Postauksen tarkoitus on saada lukijat tutustumaan kirjoittajaan paremmin, eli tässä tapauksessa muhun. Sen sijaan, että kertoisin unelma-ammattini (uudelleen..), kertoisinkin mihin musta ei olisi. Kun mietin pari vuotta sitten mille alalle menisin, mietin ensin ne mihin en sitten varmastikaan menisi. Alkuun tuntui, ettei tuollainen ajattelu vienyt eteenpäin. Vei se. Se sulki vaihtoehtoja pois.
Ammatit missä en näkisi itseäni.
* Lentäjä. Tai mikään lentokoneisiin liittyvä. Pelkään korkeita paikkoja, lento-onnettomuuksia ja muutenkin koen, ettei ole luonnollista että taivaalla lentää painava kone täynnä ihmisiä.
* Matemaattiset alat. Vaikka avaruuden tutkiminen tai fysiikka.. kyllä te tiedätte mitä tarkoitan. Sellaiseen en pystyisi.
* Rakennusala. Ei vain kiinnosta, ei yhtään. Mies on tällä alalla töissä insinöörinä ja arvostan kyllä hänen työtään, mutta itse en näe siinä mitään kiehtovaa. Ainut mikä kiehtoo on, kun rähjäinen talo laitetaan hienompaan kuntoon – tosin tässä tarkoitan nukketaloja, heh.
* Ensihoitaja. Uskon, että luonteeltani kykenisin hommaan, mutta en haluaisi. Omaan suurta auttamishalua, mutta myös vahvan itsesuojeluvaiston. En halua nähdä karmeita ja pysäyttäviä juttuja päivittäin, se ei tekisi mua onnelliseksi. Mutta arvostan suuresti heitä, jotka tähän työhön kykenee!
* Siivooja. Tykkään järjestellä kotia ja rakastan sitä tunnetta kun on siistiä – etenkin jos kyseessä on oma koti ja on siivonnut sen itse. En silti koskaan voisi ajatella työtä siivoojana. Se johtuu ehkä palkasta ja huonosta arvostuksesta. Jos siivoojille hurrattaisiin, en ehkä olisi näin ennakkoluuloinen. Hienoa työtä tekevät hekin!
* Grilli. Omistaja tai työntekijä. Ei olisi mun juttu, enkä osaa edes perustella miksei. Ajatus vain pienestä grillistä joka päivä ja se rasvan haju.. ei.
* Metsästäjä/teurastaja. Tiedän, kaksi ihan eri asiaa, mutta halusin ottaa tähän molemmat. En voi tappaa kärpästä isompaa elävää asiaa. Syön lihaa, mutta suljen silmäni kaikelta kamalalta. Tiedän, olen se kamala ihminen tässä asiassa. Vielä jonain päivänä olen kasvissyöjä, kun kuitenkin olen nirsoillut lihan suhteen jo lapsesta asti.
* Hoitaja vanhainkodissa. Tähän alaan opiskelen juuri nyt, mutta en halua päätyä vanhuspuolelle. Syy siihen on terveydellinen, nimittäin selkä. Enkä tiedä, olisiko tämä ala siltikään oma juttuni – vaikka olisi terve selkä.
* Laiva/risteily -henkilökunta. Mikään mikä liittyy laivaan, ei sovi mulle. Myöskin juna on ei. Matkapahoinvointi – se selittänee kaiken.
* Kokki. Tykkään ruoasta, mutta mulla ei ole ruokaan mitään rakkaus -tunnetta. Syön koska on pakko, että pysyn hengissä. Osaan laittaa hyvää ruokaa, mutta en nauti kokkaamisesta. En ikinä lähtisi opiskelemaan ruoka-alalle.
Siinä kymmenen ammattia, mihin en haluaisi päätyä tai vaikka haluaisinkin – en välttämättä kykenisi. Onko joku näistä ammateista sun inhokki myös? Vai kenties ala missä työskentelet juuri nyt?
– Emilia

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X