Kävimme mieheni ja nelikuisen Pikku Joe -vauvan kanssa retkellä Kirskaanniemessä. Valitsimme ajankohdaksi kesäkuisen arkiaamun ennen lomakauden alkua ja saimme olla melko rauhassa muilta ihmisiltä.

Kirskaanniemi sijaitsee Birgitan polun varrella Lempäälässä. Asumme sopivasti vain 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereella. Jätimme auton parkkiin Kirskaanniemen parkkipaikalle, joka sijaitsee Kirskaanniemen laavulle johtavan luontopolun vieressä. 

Luontopolku on vastikään kunnostettu, ja sitä pitkin oli oikein hyvä kävellä vauva kantorepun kyydissä. Alkumatka taittui pitkospuita pitkin ja loppumatka päällystettyä polkua pitkin. Aiemmin reitti on kuulemma ollut juurakkoinen, mutta sitä vaaraa ei enää ollut. 

Matka parkkipaikalta Kirskaanniemeen oli arviolta noin kilometri, joten sen jaksoi hyvin kävellä vauva kyydissä. Maisemat polun varrella olivat kauniit. Pidin etenkin rehevästä vesialueesta ja kesäkuun vehreästä kasvillisuudesta. Pikku Joekin näytti nauttivan. Pitkäksi aikaa ei voinut jäädä ihastelemaan, sillä polun varrella oli paljon hyttysiä. 


Perillä Kirskaanniemessä levittäydyimme varjoisalle kalliopaikalle. Pikku Joe köllötteli viltin ja äitiuspakkauksen makuupussin päällä ja ihmetteli ympäristöä. Kalliolta avautui kaunis maisema Höytämönjärvelle. Paikka oli melko tuulinen, mikä oli siinä mielessä hyvä, etteivät hyttiset kiusanneet niin paljoa. Täytyi kuitenkin pitää huolta, ettei Pikku Joe saanut liikaa vetoa. 

Kirskaanniemessä on useampi nuotiopaikka. Meillä ei ollut mukana mitään paistettavaa, mutta ensi kerralla täytyy ottaa mukaan. Kirskaanniemessä on myös laavu. Ehkä voisimme yöpyä siellä joskus, kun Pikku Joe on isompi. Minua kiinnostaisi kävellä pidempikin matka Birgitan polkua. Sitähän riittää 50 kilometriä, jos oikein innostuu.

Lähdimme kävelemään takaisin parkkiapaikalle, kun Pikku Joe’ta alkoi väsyttää. Kaiken kaikkiaan olimme reissussa parin tunnin verran. Pidempäänkin olisimme viihtyneet, mutta vauvan ehdoilla mennään. Vaikka reissu oli lyhyt, se tuotti paljon iloa. Kirskaanniemi sopiikin oikein hyvin pikaiseksi retkikohteeksi vauvaperheelle. Isomman lapsen perään saakin sitten katsoa, ettei juoksentele kalliolla.  


Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X