Minulla, kuten varmasti monilla muillakin, on suuria odotuksia tulevalle kesälle. Vielä en ole itse saanut koronarokotusta, mutta rokotuskattavuus paranee koko ajan ja tartuntamäärät ovat pienentyneet. Ehkä viimeinkin pääsemme taas näkemään läheisiämme ja jopa matkustamaan jonnekin Suomessa.

Sisäleikkipuistot tai muut isot tapahtumat eivät vielä houkuttele, mutta onneksi Suomessa on paljon hienoja ja kivoja paikkoja, mihin voi mennä lasten kanssa suhteellisen turvallisesti ja mitä tehdä lasten kanssa kesällä. 
Keräsin tähän muutamia kohteita, jotka olemme todenneet kivoiksi ja joihin voisin mennä uudestaankin! En edes yritä tehdä mitään kattavaa listaa, vaan tässä on kohteita, missä me olemme käyneet. Vastaavia paikkoja on vaikka kuinka paljon lisää ja toivon, että pääsemme kesällä käymään muutamassa meille uudessakin kohteessa. Onko nämä kaikki jo sinulle tuttuja?

Pori, Pelle Hermannin leikkipuisto ja Yyterin hiekat

Kävimme kesällä 2019 päiväreissulla Porissa. Porissa on upea leikkipuistoalue: Pelle Hermannin leikkipuisto Kirjurinluodolla. Siellä voisi viettää helposti koko päivän. Alueella on useita eri leikkialueita ja mikä parasta, alueelle on ilmainen sisäänpääsy.
Lisäksi Porissa kannattaa tietysti käydä Yyterin hiekkarannoilla. Yyterissä tuntee olevansa melkein etelänlomalla ja varsinkin meille Sisä-Suomen kasvateille se on melkein kuin ulkomailla olisi 🙂
Lue reissustamme lisää täältä: Lapsiperhe reissaa Suomessa: Pori ja Yyterin hiekat.

Lahti ja Launeen perhepuisto

Lahdessa Launeen perhepuistossa riittää tekemistä koko päiväksi. Tämäkin on ulkoilmakohde, joten sinne on suhteellisen turvallista mennä tänä kesänä. Puistoalue on aika vanha, koska muistan käyneeni siellä jo lapsena. Mutta toki aluetta on paljon uusittu ja siellä on monen ikäisille lapsille tekemistä. Ja myös tänne on ilmainen sisäänpääsy. 
Perhepuistosta löytyy muun muassa virikkeellinen linna, liikennepuisto, hämähäkki-kiipeilyteline, erilaisia liukumäkiä ja vesileikkialue.
Kävimme Laueen perhepuistossa elokuussa 2019: Lapsiperhe reissaa Suomessa: Launeen perhepuisto.

Hämeenlinna ja Aulanko

Viime kesänä teimme yhden kesälomareissun, jossa yhdistimme Hämeenlinnan ja Turun. Hämeenlinnassa olimme yhden yön hotellissa. Lähes kaikki muu aktiviteetti olikin ilmaista. Kävimme Aulangolla näkötornilla ja pidimme piknikkiä ihan mielettömän hienossa paikassa Aulangolla.
Lisäksi kävimme Hämeen linnan ympäristössä kävelemässä ja välipalalla. Hämeenlinmassa kävimme kahdessa eri leikkipuistossa. Hämeensaaressa oleva uusi leikkipuisto on tosi kiva ja me ainakin viihdyimme. Oli tosi kiva päivä!
Lue lisää tästä reissusta täältä: Kesäloman ilmaiset kotimaan lomakohteet

Turku ja seikkailupuisto 

Turussa Kupittaalla on Seikkailupuisto Seikkis. Seikkailupuisto on lastenkulttuurikeskus sekä leikkipuistoalue. Alueella on leikkipuistoalueita sekä muun muassa suihkusieni ja kahluuallas, puiston halki kiemurteleva puro ja liikennekaupunki.
Viime kesänä vietimme Turussa turistipäivää ja testasimme lasten kanssa Föriä ja Funikulaaria. Nämä molemmat ovat ilmaisia ”huvituksia”. Samalla kävimme tutustumassa Kakolanmäen vanhan vankilan alueeseen.  Turussa on tosi paljon kaikkea tekemistä ja Seikkis on vain yksi kohde, mutta sitä ainakin suosittelen!

Imatra, Lappeenranta ja Holiday Club Saimaa

Jos Itä-Suomi ei ole ennestään tuttu paikka, kannattaa joskus suunnata kohti Holiday Club Saimaata. Olemme olleet siellä kesälomalla yhteensä kolme kertaa. Ensimmäisen kerran yhden lapsen kanssa, toisen kerran kahden lapsen kanssa ja kolmannen kerran koko trion kanssa. Jokaisella kerralla on rittänyt tekemistä kaikille ja voisin mennä vielä uudestaankin.
Alue on tehty vanhan sairaalan alueelle ja siellä on edelleen vanhoja sairaalarakennuksia. Kylpylä on uusi ja kiva lapsiperheille. Alueella on myös Angry Birds -sisäleikkipuisto ja ulkoleikkipuistoja. Muutakin aktiviteettia alueelta löytyy ja alue on upealla paikalla Saimaan rannalla.
Olemme yhdistäneet reissuun myös retkiä Lappeenrantaan sekä Imatralle. Näissä olemme käyneet puistoissa, Imatran koskella ja Lappeenrannan linnoituksilla.

Tampere ja tekemistä lapsille

Tampere on meille tosi tuttu kaupunki. Sieltä keksin paljon kaikenlaista kivaa tekemistä lasten kanssa. Täältä löytyy paljon vinkkejä Tampereen lomareissulle: Noin 40 ilmaista tekemistä lapsiperheille Tampereen seudulla.

Helsinki ja lukuisat leikkipuistot

Helsingissä on lapsille ja lapsiperheille paljon tekemistä. Me olemme (ennen koronaa) tehneet sinne useita pieniä lomareissuja. Parhaat muistot ovat jääneet kohteista, mitkä eivät ole ehkä niitä perinteisimpiä lapsiperhekohteita. Toki olemme käyneet myös siellä Linnanmäellä ja Korkeasaaressakin ja lapsille ne ovat tietysti tärkeitä elämyksiä.
Kannattaa ottaa seurantaan Instagramissa @pientenhelsinki. Sieltä saa kivoja ideoita, mitä Helsingissä voisi tehdä. Bongasin sieltä muun muassa kivoja uusittuja leikkipuistoja, esimerkiksi Vennynpuisto Kuninkaantammesssa vaikuttaa kuvien perusteella siltä, että sinne on ehdottomasti joskus mentävä. Helsingissä ja lähialueilla riittää puistoja useammallekin vierailulle. Me olemme käyneet jollain Helsingin reissulla esimerkiksi Espoossa Oittaalla Angry Birds -puistossa.
Jos kaipaa lasten kanssa jotain muuta kuin puistoja, niin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka on Lasten kaupunki, mikä on Helsingin kaupunginmuseon yhteydessä. Lasten kaupunkiin on ilmainen sisäänpääsy ja siellä saa leikkiä ja koskea kaikkiin esillä oleviin esineisiin. Helsinki on täynnä elämyksiä lasten kanssa!

Mitä tehdä kesällä lasten kanssa?

Tälle kesälle toivon uusia kokemuksia ja meille uusissa paikoissa käymistä. Suomesta löytyy ihan älyttömän upeita isoja ja pieniä kaupunkeja, leikkipuistoja, luontokohteita ja rantoja.
Toki lapsiperheille löytyy myös niitä niin sanottuja turistikohteita kuten huvipuistot, Korkeasaari ja kylpylät. Holiday Club Saimaakin toki listautuu kylpyläkohteeksi, mutta koen, että siellä on paljon muutakin tekemistä, koska on niin erillinen oma alueensa.
Olisi kiva kuulla sun lempparikohteet lapsiperheille Suomessa!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X