Enemmän tunteja arkeen

Lapsiperheessä aika on kortilla. Päivisin ei ole aikaa roikkua puhelimessa asioita hoitaen, iltaisin ei jaksa viettää tunteja netissä oikeaa viranomaista tai palvelua etsien. Onneksi enää ei tarvitse. Suomi.fi-verkkopalvelun avulla saat lisää aikaa arkeen.

Kaupallinen yhteistyö: Yhteistyössä: Väestörekisterikeskus

Raskaus, ihmeellinen ja maailmaa mullistava vaihe elämässä. Siellä se möyrii, ultraäänen kuvassa. Ihana, pikkuinen perheenjäsen, tervetuloa! Ennen synnytyslaitosta on kuitenkin muutama muu asia hoidettavana ja odottajan päässä voi alkaa pyöriä paljon kysymyksiä. Mihin tässä pitikään ottaa yhteyttä? Mistä sen äitiyspakkauksen saikaan tilattua?

– Isot elämänmuutokset aiheuttavat yleensä aina jonkin verran byrokratiaa, toteaa Väestörekisterikeskuksen asiakaskokemuspäällikkö Pirjo Koivunen. – Suomi.fi-palvelusta löytyy yhdestä paikasta kattavasti eri elämäntilanteisiin liittyvää tietoa. Tämä monestikin helpottaa elämää, kun oikea tieto löytyy keskitetysti luotettavasta paikasta keskustelukanavien ulkopuolelta.

Yhden oven takana

Väestörekisterikeskuksen Suomi.fi-verkkopalvelu tarjoaa yhdestä ja samasta osoitteesta selkeät toimintaohjeet elämän eri tilanteisiin. Parasta siinä on nopeus; kun kirjautuu palveluun kerran, voi sukkuloida rajattomasti mukana olevien julkishallinnon palveluissa.

Suomi.fi-verkkopalvelu on uusi ja luotettava tapa asioida viranomaisten kanssa. Enää ei tarvitse käyttää useita tunnuslukuja eri palveluihin vaan kaikki tarvittava tieto löytyy samasta paikasta. Asiointi kirjautumisviidakossa helpottuu, kun tieto keskitetään yhteen käyttäjäystävälliseen palveluun.

Tukea elämäntilanteen muutoksiin

Yt-kierros osui tällä kertaa kohdalleni. Työttömäksi jääminen tuskin on kenenkään toivekortti ja myös tuleva paperisota pelottaa: minne pitää ilmoittautua ja miten? Mistä voi saada verokortin ja kuinka toimia?

Suomi.fi auttaa. Palvelun kautta saat esimerkiksi tietoa työttömyysetuuden hakemisesta, ohjeita työnhakuun sekä apua urasuunnitteluun. Jos työelämän yllätyskäänne näyttäisi ohjaavan oman yrityksen perustamiseen, myös siihen löytyy tietoja ja apua.

– Meidän tarkoituksemme on luoda oikopolku oikeaan tietoon ja nopein reitti viranomaisten ja kansalaisten välille. Emme halunneet tarjota loputtomia linkkilistoja, vaan kohdennettuja tietosisältöjä elämäntilanteeseen sopivista aiheista ja palveluista, Pirjo Koivunen kiteyttää.

Kun kaikki löytyy yhden oven takaa, arkeen jää lisää aikaa. Tee siis yksi hiekkakakku lisää. Arki on parhaimmillaan ilman kiirettä.

Lue lisää Suomi.fi-palvelusta täältä!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi