Mainos: Nivea Sun 03.06.2019

Fiksusti auringossa – tunnista UV-säteilyn määrä ja löydä kesän parhaat aurinkovoiteet lapselle

Lapsen iho kannattaa suojata auringon polttavalta vaikutukselta päivittäin koko kesän ajan. Lue, miksi UV-säteily on vaarallista ja mistä päivän UV-indeksin voi tarkistaa. Poimi myös vinkki, miten aurinkovoiteen levityksestä tuleekin hauska leikkihetki!

Lapsen iho on herkkä, herkempi kuin aikuisen iho, sillä lapsella ihon luonnollinen suoja ei ole vielä täysin kehittynyt. Naarmut, ruhjeet ja ruvet kuuluvat kesään, ne paranevat hyvällä hoidolla ja joskus jopa puhaltamalla. Auringonpolttamilta sen sijaan kannattaa yrittää välttyä. Ihon palamisen lapsuudessa on todettu olevan yhteydessä aikuisiällä todettujen ihosyöpien kanssa.

Ihoon katalia kolttosia tekevät auringon ultravioletti eli UV-säteet, jotka ovat näkymätöntä sähkömagneettista säteilyä. Säteilyn määrän voi tarkistaa vaikka päivittäin UV-indeksistä (UVI), esimerkiksi Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

UV-indeksin arvo 0 tarkoittaa, että säteilyä ei ole lainkaan. Auringolta on syytä suojautua, kun indeksi on vähintään kolme. Käytännössä siis Etelä-Suomessa toukokuusta elokuuhun keskipäivän ajan eli juuri parhaat leikkitunnit kello 11–15. Arvot kuudesta ylöspäin tarkoittavat jo voimakasta ja hyvin voimakasta säteilyä.

Auringolta on syytä suojautua, kun UV-indeksi on vähintään kolme

UV-säteitä vastaan joutuu taistelemaan myös silloin, kun sää on pilvinen, sillä niitä eivät hennot pilvet ehkäise. Paras keino välttää säteilyä, on pysyä sisätiloissa tai pukeutua niin että iho peittyy. Vaan kukapa haluaisi pysyä sisällä, kun aurinko paistaa ja sää houkuttelee uimarannalle?

NIVEA SUN Kids Protect & Play -aurinkosuojatuotesarjasta löytyy sopiva suoja jokaisen lapsen ihon suojaamisen tarpeisiin. Tuotteet on suunniteltu erityisesti lasten ihon ainutlaatuisuutta ajatellen.

Kaikki NIVEA SUN Kids -tuotteet ovat erityisen vedenkestäviä.

Lapselle aina korkea suojakerroin

Lapsille kannattaa valita mahdollisimman korkea suojakerroin (SPF), mieluiten 50. NIVEA SUN Kids Protect & Play -tuotteissa on korkea suojakerroin 30, NIVEA SUN Kids Sensitive -tuotteissa taas erittäin korkea 50+.

Kaikki tuotteet ovat erityisen vedenkestäviä. Vedenkestävyys on NIVEAlla testattu kansainvälisen standardimenetelmän mukaisesti. Erityisen vedenkestävän aurinkovoiteen suojaamana lapsi voi uida neljä kertaa 20 minuuttia, jonka jälkeen voiteen suojasta on vielä puolet jäljellä. Voidetta kannattaa kuitenkin lisätä uudestaan vähintään kahden tunnin välein ja aina uimisen, hikoilun tai pyyhkeellä pyyhkimisen jälkeen, jotta riittävä suoja säilyy iholla.

Erityisen herkälle iholle

Joskus lapsen iho on erityisen herkkä. Silloin aurinkovoidepullossa on hyvä lukea sana sensitive. NIVEA SUN Kids Sensitive Protect & Play -tuotteet soveltuvat juuri herkälle lapsen iholle. Voiteet ovat hajusteettomia ja niiden sisältämä korkea UVA-suoja vähentää lisäksi aurinkoallergioita.

Vihreä väri tekee aurinkosuojavoiteen levittämisestä leikkiä

Aikuisen vastuulla on varmistaa, että lapsella on tarpeeksi aurinkovoidetta ja että sitä lisätään tarpeeksi usein. Kun tuote on oikea, on voiteen levittäminen kivaa – jopa lapsesta itsestään. Pumppusuihkepullot ja sumutinpullot tekevät suojatuotteiden levittämisestä nopeaa ja helppoa.

Roll-on-pakkaus on helppo ottaa mukaan omaan käsilaukkuun tai pakata lapselle retkelle reppuun. Roll-on on myös tuote, jota lapsen on hauska itse levittää iholle.

Laadukkaat aurinkosuojatuotteet saat nyt kätevästi kauppareissulla marketista mukaan

Jos voiteen levittäminen on lapsen mielestä työlästä, testaa NIVEA SUN Kids Protect & Play -aurinkosuojasuihketta, jossa on jännittävä vihreä väri. Väri helpottaa voiteen levittämistä, sillä se paljastaa, mistä voidetta puuttuu ja mihin sitä pitäisi vielä lisätä. Lapsi taatusti innostuu värjäämään itsensä vihreäksi! Ja mikä parasta, myös voiteen lisääminen innostaa, sillä väri häviää hetken kuluttua levittämisestä. Kaikki NIVEA SUN Kids -tuotteet löydät lähimarketistasi.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X