Mainos: Sunborn 30.06.2021

Kesä, kylpylä, saaristo ja Muumit – näistä on koko perheen unelmaloma tehty

Tuntuuko perheen kesälomahaaveiden yhteensovittaminen joskus vaikealta? Turun seudulla kenenkään ei tarvitse tinkiä toiveistaan! Koe rantaloma kaupungissa, istu aurinkoisilla terasseilla ihaillen kulttuurimaisemaa ja nauti kylpylätunnelmasta keskellä kauneinta saaristoa. Perheen pienimmät ilahtuvat retkestä Muumimaailman viralliseen kotikaupunkiin Naantaliin. Ota talteen lomavinkit ja valmistaudu kesän kohokohtaan!

Aurinkoloma kylpylässä, merimaisemissa on koko perheen mieleen.

Saaristossa viihtyvät lapset, aikuiset ja Muumit

Turku on portti Suomen upeaan saaristoon. Merelliseen tunnelmaan pääsee jo Aurajoen rannoilla, ja turkulaisten lempisaari Ruissalo on vain vartin ajomatkan päässä keskustasta. Kesäisin saarelle pääsee myös vesibussilla suoraan Aurajoelta, eikä pyörämatkakaan ole hullumpi.

Ruissalossa riittää luontoa, rantoja ja hauskoja aktiviteetteja. Yliopiston kasvitieteellinen puutarha on kiva päiväretkikohde, jossa lapsille on myös oma tehtävärata. Tai nappaa legendaarisesta kahvila Honkapirtistä munkkikahvit ja lähde tutustumaan upeisiin pitsihuviloihin tai ainutlaatuisiin tammimetsiin.

Tiesitkö, että myös Muumit asuvat omalla saarella? Kailon saari Naantalissa on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta. Toki voit ottaa mallia presidentistä ja ottaa loman tukikohdaksi idyllisen Naantalin, jolloin Muumimaailman on vain kävely- tai minijunamatkan päässä. Saarelta löytyy myös kesäteatteri, jossa päivisin seikkailevat Muumit ja iltaisin dekkarikomedia aikuisten makuun.

Kylpylälomalla kelpaa

Kulttuuristaan, ravintoloistaan ja rennosta tunnelmastaan tunnettu historiallinen Turku ihastuttaa niin lapsia kuin aikuisia. Aktiivisen päivän jälkeen onkin ihana lekotella kylpylässä ja nauttia valmiiksi katetusta pöydästä. Ruissalon Kylpylä sijaitsee Ruissalon saarella. Allasosaston lisäksi kylpylällä on oma ranta ja laituri, jonne pääsee suoraan kylpyläosastolta. Rannassa on myös grillikota ja seikkailunhaluisimmille löytyy puissa leijuvat Tentsile-puumajoitteet. Kylpylältä voit mm. vuokrata pyöriä, kajakkeja ja veneitä, joilla on mukava tehdä retkiä lähiluontoon ja -vesille.

Ruissalon Kylpylä sijaitsee Ruissalon saarella. Allasosaston lisäksi kylpylällä on oma ranta ja laituri, jonne pääsee suoraan kylpyläosastolta.

Naantali on todellinen kylpyläkulttuurin mekka – ensimmäinen kylpylaitos perustettiin jo 1837! Nykyään Naantalin Kylpylä tuo vanhaa kulttuuria tyylikkäästi tähän päivään. Suomen parhaaksi hotelliksi jo kaksi kertaa peräkkäin valittu hotelli on koko perheen unelmakohde – altaat, hoidot, useat ravintolat, kahvilat, ostosmahdollisuudet ja mm. lasten oma leikkimaailma takaavat, että kaikki viihtyvät. Kesäisin varsinkin lämmin ulkoallas houkuttelee nauttimaan aurinkoisista päivistä.

Suomen parhaaksi hotelliksi jo kaksi kertaa peräkkäin valittu hotelli on koko perheen unelmakohde.

Kyläile Muumien luona

Kylpyläelämän lisäksi Naantalissa on paljon nähtävää. Idyllinen vanhakaupunki  mukulakivikujineen ja putiikkeineen, vanha luostarikirkko, veneretket, kulttuuritapahtumat ja Kultarannan yltäkylläinen puisto tarjoavat tekemistä useammaksikin päiväksi. Hillona Mamman kellarissa on tietysti Muumimaailma, missä tuleva kesä on täynnä hauskuutta.

Noita on saanut itselleen aivan uuden talon, jossa pääsee näkemään, miten Noidan elämä sujuu maailman hienoimman luutakokoelman, leijuvan loitsukirjan ja muiden outouksien keskellä. Hemuli on puolestaan nikkaroinut uuden, hienon kukkapenkin, jota kastelemalla voi nähdä värikkäiden kukkien kasvavan aivan silmien edessä!

Noita on saanut itselleen aivan uuden talon, jossa pääsee näkemään, miten Noidan elämä sujuu maailman hienoimman luutakokoelman, leijuvan loitsukirjan ja muiden outouksien keskellä.

Myös Mamman Keittiöstä ja Keksintöpuistosta löytyy uusia taukopaikkoja ja Hemulin jätskissä on tarjolla mitäpä muutakan kuin Muumi-jäätelöä. Myös matka Muumimaailmaan on hauska elämys – kylpylältä voi hypätä minijunaan, joka vie suoraan Naantalin vanhaan kaupunkiin ja takaisin.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X