Katso 5 kohdan listaus, jolla helpotat perheesi taloutta

Oman talouden uudelleen järjestelemiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Voit säästää selvää rahaa ja saat helpotusta arkeesi kun rahahuolet eivät koko ajan paina mieltäsi.

Kaupallinen yhteistyö: Kaupallinen yhteistyö Rahalaitos
Lainojen yhdistäminen kannattaa

Monelle on arkipäivää, että erilaisia kulutusluottoja, korttiluottoja sekä pienlainoja on ajan kuluessa kasaantunut useampia.

Ehkä on tarvittu lisärahoitusta auton korjausta, remonttia, lasten harrastuksia tai muuta yllättäviä menoa varten.

Monien luottojen ja lainojen kanssa eläminen rassaa monien perheiden arkielämää aivan turhaan.
Suomen Asiakastiedon heinäkuussa 2018 julkaiseman tutkimuksen mukaan suomalaisten maksuhäiriömerkinnät ovat nousseet uuteen ennätykseen.

Yhtenä suurimpana syynä tähän nähtiin monivelkaisuus.

Kilpailuta lainasi

Kotimainen lainapalvelu Rahalaitos on koonnut viiden kohdan listan, minkä avulla kartoitat nopeasti mitä hyötyä saat yhdistäessäsi nykyiset lainasi.

1. Säästät koroissa ja kuluissa

On järkevää maksaa usean eri kortti- ja kulutusluoton sekä pienlainan sijaan vain yhtä lainaa. Maksat tällöin vain yhdet korko- ja laskutuskulut etkä useita päällekkäisiä kuluja.

2. Yksi eräpäivä helpottaa arkea

Kun maksat vain yhtä lainaa tiettynä päivänä kuukaudesta, pystyt helpommin ennakoimaan talouttasi. Ei enää turhaa murehtimista laskujen eräpäivien suhteen.

3. Valitse kuukausierä sinulle sopivaksi

Kilpailuttaessasi yhdistelylainan voit valita uudelleen laina-ajan. Valitsemalla pidemmän laina-ajan saat joustoa arkeesi pienemmän kuukausierän muodossa. Lyhyemmällä laina-ajalla maksat kertyneet lainasi nopeammassa tahdissa pois.

4. Käytä lainanvälittäjää

Lainojen uudelleen järjestelemiseen on useita vaihtoehtoja. Paras näistä on lainanvälittäjä, jonka kautta tavoitat maksutta useimmat lainantarjoajat.

Valitessasi sopivinta lainanvälittäjää, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin. Katso ainakin, että sivustolta löytyvät selkeästi tiedot yhteydenottoa varten sekä pankkikumppanit. Myös kotimaisuutta kannattaa arvostaa.

5. Tutustu saamiisi lainatarjouksiin ja valitse sopivin

Lainanvälittäjää käyttämällä saat yhdellä lainahakemuksella todennäköisesti useampia lainatarjouksia. Saamistasi lainatarjouksista näet kuukausierät, korot, laina-ajat sekä summan mitä sinulle yhdistelyyn tarjotaan. Vertaile, laske säästösi ja valitse sinulle sopivin.
Kokeile lainojen yhdistelypalvelua maksutta tästä.

 

Lue seuraavaksi