Mainos: Posti 03.12.2019

Lue lukijoiden kertomukset omista joulumuistoistaan!

Joulun muistoissa kulkevat kirjeet joulupukille sekä kommellukset

Tilaa Joulupukin kirje täältä!

Joulupukille kirjoittamiseen ja jouluviettoon liittyy suuria tunteita, jännitystä ja perinteisesti tukku kommelluksia. Sillä joulupukilla on lähes yhtä monta apulaista kuin on joulun viettäjääkin. Yhteistä kokemuksille on, että nostattavat mieleen lämpimiä muistoja – ja aika usein naurattavatkin.

Jos on suomalaisia uskominen, joulua ei ole ilman kommelluksia. Omia muistojaan jakaneiden lukijoiden kertomusten perusteella milloin joulun alla huolella ja vaivalla ostetut postikortit unohtuvat kaupan kassalle, joululahjakassi jää metroon tai joululahjat varastetaan joulumatkalla omasta autosta, ja milloin kotiin kantautuu vahingossa kaksi joulukuusta vaikka yhdessäkin olisi kylliksi.

Piparitalot lyhistyvät, leipojan kulmakarvat kärventyvät kuuman sokeriliemen alla ja hihat syttyvät kirjaimellisesti tuleen. Aina myös jokunen kinkku palaa jossain päin Suomea uuniin tai molskahtaa aattoiltana lattialle, ja porkkanalaatikko löytyy mustaksi kärventyneenä paistamista seuraavana aamuna.

Tai sitten voi käydä niin kuin Merjan pienelle päiväkoti-ikäiselle pojalle, jonka yksi joulunalusaika ei unohdu todennäköisesti koskaan. – Poikani halusi olla kuin joulupukki. Hän väritti itsensä punaiseksi tusseilla. Kestoväri oli kestävä, ja hän oli hetken aikaa tarhassa punainen poika, Merja muistelee.

Joulupukin kirjetilaus

Tilaa Joulupukin kirje täältä!

Merkilliset ovat joulupukin kirjeen tiet

Joulupukille osoitetut kirjeet ovat yksi joulunajan suurimmista mysteereistä. Niistä yksi on esimerkiksi se, miten kirjeet päätyvät oikealle omistajalleen, kun postimerkkiäkään ei aina tarvita?

– Olin serkkuni kanssa 5-6-vuotias. Kirjoitimme lelukuvastosta toiveita paperille. Äitini sanoi, että kirjeet voisi viedä saunatontulle, joka toimittaisi ne joulupukille. No, veimme kirjeet saunaan. Mikä ihmetys aamulla olikaan: kirjeet olivat kadonneet ja tilalla oli pieni kippo, jossa oli suklaanpaloja, Nelli kirjoittaa omassa muistossaan.

Monica kertoo kirjoittaneensa pienenä joulupukille ja piilottaneensa kirjeen ulko-oven edessä olleen maton alle. Kirje oli hävinnyt yön aikana.
– Muutaman päivän päästä minulle tuli postilaatikkoon vastauskirje. Ihmettelin vain, että mistä joulupukki oli saanut isän työpaikan kirjekuoren…

Kuka vei perille joulukirjeen?

Sami sanoo kokeneensa vaimonsa kanssa eräänä jouluna pienimuotoisia kauhunhetkiä.
– Tyttäremme kirjoitti innoissaan joulupukille, ja jätti kirjeen ikkunalaudalle, josta tontut voivat sen noutaa. Illalla me vanhemmat lähdimme hakemaan kirjettä. Kirje oli kadonnut. Ei siinä sitten auttanut kuin alkaa kyselemään, mitä tyttäremme oli toivonut joulupukilta. Tytär vain kertoi, että ”kyllä se joulupukki tietää”.

Tilaa Joulupukin kirje lapselle täältä.

Joskus joulupukki voi yllättää myös muulla tavoin

– Olihan se yllätys, kun joulupukki vastasi kirjeeseeni, vaikka minulla ei ollut edes postimerkkiä oman kirjeen lähettämiseen, Reijo muistelee.
Tai sitten on joulun alla voi olla yksinkertaisesti ihan liikaa kaikenlaista ja käy niin kuin Lauran perheessä: – Lasten kirje löytyi joulun jälkeen kotoa. Olin unohtanut postittaa sen. Onneksi lahjat oli kuitenkin saatu.

Omituisen tuttu joulupukki

Merkillinen voi olla myös aattoilta. Jouluna kotiin saapuneessa joulupukissa ja tutussa läheisessä on jostain syystä usein samankaltaista. Koira heiluttaa häntäänsä joulupukille tuttavallisesti eikä hauku kuten vieraita yleensä. Tai joulupukilla on samanlaiset kengät kuin perheen isällä – tai omituisesti Matti-sedän kello kädessä, kuten Pirjo muistelee.
Hassu kommellus syntyi myös eräänä jouluna siitä, kun Anne oli lupautunut joulupukiksi, ja hän unohtanut kännykän housujen taskuun. – Lapsi halusi välttämättä joulupukin tulosta minulle, ja puhelimeni pirisi joulupukin asusteissa. Siinä sitä sitten ihmeteltiin.

 

Tilaa kirje täynnä joulun taikaa!

Joulupukin kirje

Kuori sisältää kirjeen lisäksi väritettävän postikortin ja kiltteystodistuksen lapsen omalla nimellä.

Tilaathan kortin viimeistään 15.12.2019!

KILPAILU

Täytä yhteystietosi ja osallistu arvontaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme Bauhausin 80€ arvoista lahjakorttia, jolla voit ostaa kotiisi joulukuusen!

Osallistu 15.12.2019 mennessä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta. 

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

 

 

Kommentit (1)

Olin noin 7 vuotias ja oli jouluaatto ja olimme äidin kanssa kahdestaan syömässä jouluateriaa ja kohta piti avata lahjat.Silloin alkoi ulko-oven takaa kuulua kolinaa ja menimme katsomaan niin joulupukkihan se siellä oli ja antoi molemmille lahjoja.Vuosien päästä äiti kertoi ettei vieläkään tiedä että kuka pukki oli ja mistä tuli.Tästä on jo yli 50- vuotta aikaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X