Mainos: Yhteistyössä 12.02.2018

Puurot ja kulhoaamiaiset: energinen startti päivään

Moni meistä kaipaa vaihtelua aamupalaan. Perinteisen kaurapuuron voi nopeasti virittää uusille kierroksille keittämällä sen kookosmaitoon ja ripottelemalla päälle mustikoita. Maku on mainio ja vatsa kiittää. Kulhoon pystyy kokoamaan smoothie-pohjaisen yllätyksen, josta lapsetkin innostuvat.

Aamu on lapsiperheessä usein yhtä hässäkkää, kun reppu on hukassa ja tukasta löytyy purkkaa – joskus äidinkin tukasta. Kaiken hyörinän keskellä pitäisi ehtiä syödä tasapainoinen, terveellinen aamupala, joka mielellään vielä maistuisi hyvältä ja piristäisi päivää. Ratkaisu löytyy puuroista ja kulhoaamiaisista, joita saa tehtyä isommankin erän pienellä vaivalla.

Aamukulho tai kulhoaamiainen syntyy, kun annoskulhon pohjalle kaadetaan esimerkiksi tuoreella inkiväärillä terästettyä banaani–mansikka-smoothieta ja päälle levitetään mysliä ja tuoreita marjoja ja hedelmiä. Esteetikko koristelee kokonaisuuden vielä tuoreilla mintunlehdillä tai syötävillä kukilla. Tuoksuva ja värikäs aamukulho saa lapsetkin innostumaan, varsinkin kun heidät houkuttelee mukaan rakentamaan annoksia.

Perinteiset aamupuurot voidaan tuunata pähkinöillä, marjoilla tai hedelmillä maustamalla uudenlaisiksi. Koeta lisäksi auringonkukan-, pellavan- tai hampunsiemeniä, kauraleseitä tai vehnänalkioita. Siemenet ja kuidut lisäävät puuroon makuvivahteiden lisäksi rutkasti terveyshyötyjä.

Vielä enemmän makunystyröille saadaan viihdykettä, kun puuro tehdään täysin uusista aineksista. Miltä kuulostaisi vaikkapa chiapuuro? Vege-versio syntyy, kun chiasiemenet sekoitetaan jo illalla mantelimaitoon, maustetaan hunajalla ja annetaan seoksen turvota yön yli. Tuorepuuron voi valmistaa myös vedestä, kaurahiutaleista ja -leseistä jo edellisenä iltana. Aamulla puuro on valmis syötäväksi vaikkapa pellavansiementen ja mustaherukoiden kera.

Aamiainen on herkuteltu, kahvi on juotu ja tukkakin on harjattu. Tästä se taas lähtee.

Nappaa talteen maistuvat aamupalareseptit:

Mustaherukka-banaanivispipuuro

Kookos-kaneliriisipuuro ja puolukoita

Marja-hedelmätuorepuuro

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X