Mainos: Kaupallinen yhteistyö: OMO 22.08.2019

Syy, miksi Operaatio äiti -bloggaaja sysää perheensä liikkeelle luontoon: ”Lapset pysyvät virkeinä ja oma-aloitteisina”

Helsingin Lauttasaaressa asuva Ahon perheen yhteiset lempipuuhat liittyvät vahvasti luontoon, mereen sekä metsään, joista kaikkia löytyy lähiympäristöstä. Aktiivisuus näkyy lapsissa monilla eri tavoin.

Operaatio äiti -blogista tutun Anette Ahon kolmilapsisen perheen pyykkitilanne on monelle suurperheelle tuttu: sitä riittää rutkasti. Anette on hoitanut syksyllä seitsemän, neljä sekä kaksi vuotta täyttäviä lapsiaan käytännössä katsoen aina kotona, ja hän pyrkii ottamaan kotiäitiydestä kaiken irti järjestämällä lapsille mahdollisimman paljon kivaa sekä aktivoivaa puuhaa.

– Lasten ykkösjuttu on ehdottomasti luonnon helmassa oleminen. Teemme paljon reissuja meren rantaan. Suosikkipaikallamme on hiekkaa, keinu sekä tietenkin meri, johon lapset voisivat viskoa kiviä vaikka tuntikaupalla, Anette kuvailee.

Vauhdikkaita metsäretkiä ja sotkuista ruokamaalausta

Perheen lapset ovat tottuneita metsäretkeilijöitä, joten Anette vie heidät useammin metsään kuin vaikkapa leikkipuistoon. Sisätiloissa aktivoivaa tekemistä Anette puolestaan kehittää ruoanlaitosta, jota hän harrastaa mielellään. Siihen ryhdytään usein koko lapsikatraan voimin.

– Keskimmäinen lapsemme on aistiärsykelapsi, joten olemme harrastaneet myös ruoalla maalaamista. Esimerkiksi punajuurella ja soseella saa maalattua hienosti, mutta hommasta aiheutuu tietenkin paljon sotkua, hän naurahtaa.

Suosikkiretkipaikalla on hiekkaa, keinu ja meri, johon lapset voisivat viskoa kiviä tuntikaupalla.

”Aktiivinen arki pitää lapset virkeinä ja oma-aloitteisina”

Tekemisestä, kokemisesta sekä liikkumisesta on paitsi hyötyä koko perhettä aktivoivana ja yhdistävänä tekijänä, myös lasten mielialojen sekä uteliaisuuden ylläpitäjänä. Passiivinen arki näkyy Aneten mukaan todella nopeasti myös lasten passiivisuutena.

– On puuduttavaa olla vaan. Yhdessä touhuamalla lapset pysyvät virkeinä, menevinä sekä iloisina, vaikka kiukkuakin mahtuu tietenkin mukaan. Kun lapsia sysää liikkeelle, he oppivat myös nopeasti keksimään omaa tekemistä. Kaksi vanhinta kehittävät nopeasti omaa tekemistä, ja pieninkin on oppinut aktivoimaan itseään, hän kertoo.

Ulkona leikkiminen vaikuttaa myös lasten ruokahaluun, ja aktiviteettien tärkeys korostuu perheen pienimmän lapsen tapauksessa. Erityisesti lounas ei tahdo maistua, mikäli aamiaisen jälkeen ei olla käyty kuluttamassa energiaa ulkopuuhiin.

Pesukapselit helpotus arjen pyykkirumbassa

Metsä- ja rantaleikit, ruokatouhut sekä kävelemään opetteleva lapsi tarkoittavat paljon töitä myös pyykkikoneelle. Aneten arvion mukaan perheessä kertyy pyykkiä noin koneellisen verran päivässä, pyykkihommat hän yleensä hoitaa joka toinen päivä tai erillisinä pyykkipäivinä.

Ahon perheen lapset osallistuvat mielellään pyykkäyspuuhiin.

Tehokkaat mutta hellävaraiset, suoraan koneeseen laitettavat OMO-pesukapselit ovat tärkeä apu lapsiperheiden pyykkipäiviin. Näin myös Ahon perheessä.

– Mikään ruokalappu ei pelasta sotkuilta, joten kapseleista on ollut hyötyä meidän perheemme arjessa. Ne ovat näppäriä käyttää lapsiarjen hulinassa, ja vaikeimmatkin tahrat ovat irronneet niillä hyvin, Anette sanoo.

 

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X