Mainos: Cybex 06.09.2021

Lapsi mukaan pyörä-, juoksu-, ja hiihtolenkille – oikeanlaisten rattaiden kanssa treenaaminen on hauskaa ja tehokasta

Laadukkaat urheilurattaat ovat satsaus koko perheen hyvinvointiin. Lapsen kanssa kuntoilu helpottaa arkea ja tuo treeniin uutta haastetta.

Pienten lasten vanhempien voi olla haastavaa löytää liikuntaharrastuksille aikaa. Toisaalta hyvä fyysinen kunto on arvokkaampi kuin koskaan, sillä se vaikuttaa myönteisesti myös mielialaan ja auttaa jaksamaan arjen askareissa.

Liikunta löytää paremmin paikkansa päivittäisessä elämässä, kun ottaa lapsen mukaan lenkille. Yhdessä harrastaminen lisää koko perheen hyvinvointia, ja lapsikin omaksuu liikunnallisen elämäntavan pienestä pitäen.

Tavallisia rattaita ei ole suunniteltu käytettäviksi kävelyä suuremmilla nopeuksilla, joten sporttaajan kannattaa panostaa laadukkaisiin juoksu- tai urheilurattaisiin. Jälkimmäiset soveltuvat yllättävän monipuoliseen ulkoiluun ympäri vuoden, sillä niiden kanssa voi paitsi juosta, myös pyöräillä ja jopa hiihtää.

Yhteinen harrastus lisää koko perheen hyvinvointia

Cybexin uudet urheilurattaat, huippukevyt Avi ja monipuolinen Zeno, on suunniteltu lasten tarpeet ja turvallisuus edellä, mutta ne ilahduttavat käyttömukavuudellaan myös aikuisia ja antavat liikunnalle uuden ulottuvuuden – treenaaminen rattaiden kanssa on hauskaa ja palkitsevaa, sillä se harjoittaa tehokkaasti koko kehoa.

Yhteisen liikuntaharrastuksen voi aloittaa, kun lapsi on noin yhdeksän kuukauden ikäinen, ja osaa jo kannattaa hyvin päätään sekä istua ilman tukea. Vanhemmalta juoksuharrastus vaatii keskivartalon tukea, ja siinä vaiheessa äitikin on yleensä toipunut hyvin synnytyksestä.

Cybex Zeno -urheilurattaat ovat aktiivisen perheen must-hankinta. Lapsi kulkee kätevästi pyörän perässä vedettävissä rattaissa niin pyörälenkillä kuin kauppareissuilla. Jassu Dammert

Perinteisistä rattaista poiketen juoksu- ja urheilurattaissa on vain kolme pyörää, mikä parantaa vakautta ja turvallisuutta sekä helpottaa ohjattavuutta. Eturengas on kiinteä, sillä kääntyvää pyörää olisi vaikea hallita. Ilmatäytteiset renkaat takaavat sujuvan juoksukokemuksen niin kaupungin kaduilla kuin vaihtelevassa maastossakin.

Rattaiden verkkokuomulla varustettu kori pitää lapsen lämpimässä ja suojassa sateelta, tuulelta sekä auringolta. Mukava, pehmustettu istuin on varustettu viisipistevaljailla, ja lapset viihtyvätkin rattaissa usein hyvin pidempiäkin matkoja. Harrastusta voi jatkaa siihen asti, kun lapsi on noin nelivuotias.

Liikuntaa ympäri vuoden

Rattaiden valinnassa kannattaa pohtia omia lajimieltymyksiä. Cybex Zeno on erittäin monipuolinen ja soveltuu ympärivuotiseen käyttöön, sillä lisävarusteiden avulla urheilurattaiden kanssa voi harrastaa juoksun lisäksi myös pyöräilyä ja murtomaahiihtoa.

Juokseminen onnistuu työntäen joko kahdella tai vain yhdellä kahdella ohjaten, jolloin juoksuasento on mahdollisimman luonteva. Erikseen myytävän hands free -juoksusetin avulla Zeno-rattaat voi kiinnittää vyötärölle, mikä vapauttaa kädet ja mahdollistaa ylävartalon normaalin liikkuvuuden.

Monipuoliset Cybex Zeno -urheilurattaat sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Lisävarusteiden avulla ne soveltuvat juoksun lisäksi pyöräilyyn ja murtomaahiihtoon. Jassu Dammert

Huippukevyet Cybex Avi -rattaat on suunniteltu nimenomaan juoksuun kaupungissa ja vaihtelevammassakin maastossa. Rattaissa on kevyt alumiinirunko, käsijarru, kiinteä etupyörä, suuret jousitetut, ilmatäytteiset renkaat ja leveä akseliväli.

Rattaat

Erittäin kevyet ja mukavat Cybex Avi -juoksurattaat on suunniteltu harjoitteluun kaupunki- ja maasto-olosuhteissa. Cybex

Cybexin uuden urheiluratasmalliston kehittäjänä on toiminut entinen ammattiurheilija ja yrityksen perustaja Martin Pos. Hän halusi suunnitella tuotteita, jotka mahdollistavat vanhempien urheiluharrastusten jatkumisen ja tuovat terveyttä sekä iloa lapsille ja aikuisille. Yhteinen liikuntaharrastus onkin satsaus koko perheen hyvinvointiin.

Kommentit (1)

Onko näistä mikään kahdelle lapselle sopiva? Iät 5 kk ja 2v4kk. Yht. n 20kg.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X