Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Aihe vapaa
Azamun, joutuuko kukaan syömään?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="karrageeni, post: 25457550"]</p><p>Tobacmannin tekstistä pätkä. lisään kappalevälejä selvennykseksi:</p><p></p><p> "Inflammatory bowel disease and colorectal malignancy represent major sources of morbidity and mortality in the United States. A possible factor in the etiology of these pathologies is exposure to carrageenan.</p><p></p><p> Several investigators have expressed their concerns about the use of undegraded carrageenan in food products (6-10), yet no legislative protection to restrict incorporation of low molecular weight fractions has been enacted. </p><p></p><p>In fact, there has been no substantive review by the Food and Drug Administration of carrageenan since the studies undertaken more than two decades ago. </p><p></p><p>However, there has been increased evidence regarding the cancer-promoting activity of undegraded carrageenan and further confirmation of the carcinogenic potential of degraded carrageenan.</p><p></p><p> Evidence for the role in carcinogenesis of carrageenan appears to support a nongenotoxic model based on direct toxic effects, for carrageenan has been nonmutagenic in Salmonella mutagenicity testing and nongenotoxic by DNA repair tests (60,102). </p><p></p><p>A model of cellular destruction--from disruption of lysosomes by accumulation of carrageenan by-products or by interference with normal cellular oxidation-reduction processes from sulfate metabolites--emerges from review of the experimental studies. </p><p></p><p>The impact of sulfatases, of either bacterial or human origin, on the metabolism of carrageenan requires further investigation. By interference with the normal intracellular feedback mechanisms associated with arylsulfatase activity, including steroid sulfatase, the highly sulfated carrageenan may have an impact on the availability of active, unsulfated hormones, such as dehydroepiandrosterone, derived from dehydroepiandrosterone-sulfate, and estrone-1, derived from estrone-1 sulfate.</p><p></p><p> Genetic characteristics that affect sulfatase and hydrolysis reactions as well as the individual intestinal microflora may influence how carrageenan is metabolized and how its effects are manifested. </p><p></p><p>These factors may determine how carrageenan is metabolized differently by different individuals, but these characteristics may not be accessible to manipulation. </p><p></p><p>A basic factor that can be controlled is the intake of carrageenan, which is amenable to dietary modification or food additive regulation.</p><p></p><p> Although carrageenan is widely used as a food additive for its texture-enhancing properties, other gums, some of which are used in combination with carrageenan, such as locust bean gum, gum arabic, alginate, guar gum, or xanthan gum, potentially can be used alone or in different combinations as substitutes for carrageenan (41,46). </p><p></p><p>Alternatively, higher fat composition can lead to changes in food properties that may compensate for exclusion of carrageenan. </p><p></p><p>Other hydrocolloids that are used as stabilizers and thickeners have not been associated with harmful gastrointestinal effects, and it is reasonable to expect that they could replace carrageenan in many food products. </p><p></p><p>Although the dietary fibers pectin and psyllium affect intestinal motility, ulcerations or neoplasms have not been induced with either these or the other water-soluble polymers used as food additives. </p><p></p><p>In contrast, other highly sulfated polysaccharides, amylopectin sulfate and dextran sulfate sodium, have induced ulcerations and neoplasia, suggesting that the degree of sulfation and polysaccharide molecular weight may be critical for induction of the observed effects (102)."</p><p></p><p>Sen koodi siis on E407</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="karrageeni, post: 25457550"] Tobacmannin tekstistä pätkä. lisään kappalevälejä selvennykseksi: "Inflammatory bowel disease and colorectal malignancy represent major sources of morbidity and mortality in the United States. A possible factor in the etiology of these pathologies is exposure to carrageenan. Several investigators have expressed their concerns about the use of undegraded carrageenan in food products (6-10), yet no legislative protection to restrict incorporation of low molecular weight fractions has been enacted. In fact, there has been no substantive review by the Food and Drug Administration of carrageenan since the studies undertaken more than two decades ago. However, there has been increased evidence regarding the cancer-promoting activity of undegraded carrageenan and further confirmation of the carcinogenic potential of degraded carrageenan. Evidence for the role in carcinogenesis of carrageenan appears to support a nongenotoxic model based on direct toxic effects, for carrageenan has been nonmutagenic in Salmonella mutagenicity testing and nongenotoxic by DNA repair tests (60,102). A model of cellular destruction--from disruption of lysosomes by accumulation of carrageenan by-products or by interference with normal cellular oxidation-reduction processes from sulfate metabolites--emerges from review of the experimental studies. The impact of sulfatases, of either bacterial or human origin, on the metabolism of carrageenan requires further investigation. By interference with the normal intracellular feedback mechanisms associated with arylsulfatase activity, including steroid sulfatase, the highly sulfated carrageenan may have an impact on the availability of active, unsulfated hormones, such as dehydroepiandrosterone, derived from dehydroepiandrosterone-sulfate, and estrone-1, derived from estrone-1 sulfate. Genetic characteristics that affect sulfatase and hydrolysis reactions as well as the individual intestinal microflora may influence how carrageenan is metabolized and how its effects are manifested. These factors may determine how carrageenan is metabolized differently by different individuals, but these characteristics may not be accessible to manipulation. A basic factor that can be controlled is the intake of carrageenan, which is amenable to dietary modification or food additive regulation. Although carrageenan is widely used as a food additive for its texture-enhancing properties, other gums, some of which are used in combination with carrageenan, such as locust bean gum, gum arabic, alginate, guar gum, or xanthan gum, potentially can be used alone or in different combinations as substitutes for carrageenan (41,46). Alternatively, higher fat composition can lead to changes in food properties that may compensate for exclusion of carrageenan. Other hydrocolloids that are used as stabilizers and thickeners have not been associated with harmful gastrointestinal effects, and it is reasonable to expect that they could replace carrageenan in many food products. Although the dietary fibers pectin and psyllium affect intestinal motility, ulcerations or neoplasms have not been induced with either these or the other water-soluble polymers used as food additives. In contrast, other highly sulfated polysaccharides, amylopectin sulfate and dextran sulfate sodium, have induced ulcerations and neoplasia, suggesting that the degree of sulfation and polysaccharide molecular weight may be critical for induction of the observed effects (102)." Sen koodi siis on E407 [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Minä rakastan sinua"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Miksi persut käyttää rumblea?
30 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Käänne Ukrainassa?
Tänään 20:40
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Joko muille pyöräilyharrastajille tulee rusketusraidat?
Tänään 20:02
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Petteri Orpo juuri ennen hallitusneuvotteluja
Tänään 19:50
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Onko kellään heittää invua persujen discordiin, vk:hon ja Tg?
Tänään 19:41
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Vihreä nuori nainen joutuu toukokuun lopussa käräjille usean koulusurman suunnittelusta epäiltynä
Tänään 19:24
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Vantaan poliisi löysi mamuilta laittoman ampuma-aseen
Tänään 18:46
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Perussuomalaiset kriisissä
Tänään 18:45
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Euroviisut on pilalla 😤 Siitä tuli outojen kummajaisten temmellyskenttä. Siellä voitti kummajainen. Kaikki toimittajat, ”ammattiraati” ja yleisöstä
Started by vierailija
Eilen 13:10
Luettu: 446
Aihe vapaa
2.
Selittäkää nyt kepulit ja punikit että miksi? ”MT:n kysely: Vornasen ampumatapaus saanut monet harkitsemaan perussuomalaisten äänestämistä.”
Started by vierailija
Tänään 06:15
Luettu: 299
Aihe vapaa
3.
Helsingin Sanomat paljastaa miten väestönvaihto etenee Suomen kunnissa
Started by vierailija
Eilen 11:45
Luettu: 284
Aihe vapaa
4.
Joku oli jättänyt tallin nurkille tyhjän kondomipakan
Started by seimittlik
Eilen 21:47
Luettu: 276
Aihe vapaa
5.
Sosialistisen SFP:n esitys vaarantaa Suomen ruokaturvan
Started by vierailija
Eilen 12:04
Luettu: 241
Aihe vapaa
6.
Äänestetään seuraavissa vaaleissa suomen kurssi pois idästä kohti länttä
Started by vierailija
Eilen 14:47
Luettu: 203
Aihe vapaa
7.
Olkaa tytöt tarkkoina tänäänkin
Started by vierailija
Tänään 07:56
Luettu: 200
Aihe vapaa
8.
"Pääkirjoitus: Euroviisuissa ei ole kyse ilmastosta, mutta Greta Thunberg riehuu siellä silti – tämän takia"
Started by vierailija
Eilen 10:01
Luettu: 185
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Asumistuki
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Minkä nimen antaisin newpersu puolueelle?
Latest: vierailija
24 min sitten
Aihe vapaa
3.
Miksi persut käyttää rumblea?
Latest: vierailija
30 min sitten
Aihe vapaa
4.
Onko kellään heittää invua persujen discordiin, vk:hon ja Tg?
Latest: vierailija
34 min sitten
Aihe vapaa
5.
Mitä mieltä Jessikka Arosta?
Latest: vierailija
49 min sitten
Aihe vapaa
6.
Vantaan poliisi löysi mamuilta laittoman ampuma-aseen
Latest: vierailija
50 min sitten
Aihe vapaa
7.
Käänne Ukrainassa?
Latest: vierailija
52 min sitten
Aihe vapaa
8.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
56 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Aihe vapaa
Azamun, joutuuko kukaan syömään?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu