Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
makaronisalaatti
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 5529261, member: 589"]</p><p><strong>Hedelmä-kinkkusalaatti</strong> </p><p>(4 annosta) </p><p></p><p>1 hunajameloni </p><p>2 omenaa </p><p>3 appelsiinia </p><p>500 g viinirypäleitä (punaisia ja vihreitä) </p><p>100 g salaattia </p><p>100 g Arla HØNG Creme Blå -sinivalkohomejuustoa </p><p>150 g saunapalvikinkkua ohuina siivuina/ kinkkusuikaleita</p><p>Tuoretta basilikaa</p><p></p><p>1. Kuori melonit ja omenat, poista niistä siemenet ja viipaloi ne. </p><p>2. Kuori ja lohko appelsiinit. </p><p>3. Puolita viinirypäleet ja poista siemenet. </p><p>4. Paloittele homejuusto ja sekoita palat hedelmien kanssa. </p><p>5. Lisää vihreä salaatti. </p><p>6. Koristele basilikalla. </p><p>7. Rullaa kinkkusiivut ja asettele rullat salaatin joukkoon. </p><p></p><p><strong>Kevyt perunasalaatti</strong> </p><p>4 annosta</p><p></p><p>4 keskikokoista keitettyä perunaa, esim. Bintjeä </p><p>1 maustekurkku </p><p>1 punainen paprika </p><p>1 tlk ananaspaloja </p><p>1 prk (200 g) Valio raejuustoa </p><p></p><p>Kastike </p><p>1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia </p><p>1 rkl sinappia </p><p>1/2 tl suolaa </p><p>1/4 tl mustapippurirouhetta </p><p></p><p>1. Kuutioi perunat, maustekurkku ja paprika. </p><p>2. Valuta ananaspalat. </p><p>3. Kerrostele ainekset salaattikulhoon. </p><p>4. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa. </p><p>5. Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon.</p><p>6. Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa. </p><p></p><p><strong>Italiansalaatti </strong></p><p></p><p>1 kuorineen keitetty peruna</p><p>1 kuorineen keitetty porkkana</p><p>1 pieni omena</p><p>8 cm:n pala tuoretta kurkkua</p><p>100 g kinkkua/ kinkkusuikaleita</p><p>1 maustekurkku</p><p>1dl pieniä pakasteherneitä</p><p></p><p>kastike :</p><p>1 dl kuohukermaa</p><p>1½ dl majoneesia</p><p>½ tl suolaa</p><p>2-3 tl viinietikkaa</p><p>1 maustemitta valkopippuria</p><p></p><p>1. Kuori peruna, porkkana ja omena. </p><p>2. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi. </p><p>3. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. </p><p>4. Sulata herneet.</p><p>5. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa. </p><p>6. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet.</p><p>7. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen.</p><p>8. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia. </p><p>9. Tarjoa kylmänä.</p><p></p><p><strong>katkarapusalaatti</strong></p><p></p><p>250 g pussi pakastekatkarapuja</p><p>kaksi keitettyä kananmunaa</p><p>kerä jäävuorisalaattia</p><p>200 g purkki raejuustoa</p><p>kaksi tomaattia</p><p>puolikas kurkkua</p><p>pala purjoa</p><p>nippu tuoretta tilliä</p><p>sitruunapippuria</p><p></p><p>koristeeksi </p><p>basilikaa ja limettiä </p><p></p><p>1. Sekoita paloitellut ainekset.</p><p>2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla. </p><p>3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. </p><p>4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera.</p><p></p><p><strong>Mango-katkarapusalaatti</strong></p><p></p><p>1-2 kypsää mangoa (noin 750 g)</p><p>2 dl katkarapuja</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>4 rkl limemehua</p><p>4 rkl kalakastiketta</p><p>2 rkl ruokosokeria</p><p>2 rkl makeaa chilikastiketta</p><p>kevätsipuleita koristeeksi</p><p></p><p>1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi.</p><p>2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta. </p><p>3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon.</p><p>4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta.</p><p>5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike.</p><p>6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan.</p><p>7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla.</p><p></p><p><strong>Ruokaisa katkarapusalaatti</strong></p><p>gluteeniton</p><p>(8 annosta)</p><p></p><p>250 g katkarapuja </p><p>1 kpl jäävuorisalaattia </p><p>1 kpl kurkkua </p><p>2 kpl omenaa </p><p>0,5 kpl cantaloupe-melonia </p><p>200 g pakasteherneitä </p><p>4 rkl tillisilppua </p><p></p><p>Kastike: </p><p>100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä </p><p>0,5 dl maitoa </p><p>1 rkl ketsuppia </p><p>1 rkl sitruunanmehua </p><p> </p><p>1. Sulata ja valuta katkaravut. </p><p>2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat. </p><p>3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi. </p><p>4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut. </p><p>5. Sekoita salaatti. </p><p>6. Notkista tuorejuusto kulhossa. </p><p>7. Lisää maito ja mausteet. </p><p>8. Sekoita tasaiseksi.</p><p></p><p><strong>Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan</strong></p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>Keitetty riisi:</p><p>2 dl puuroriisiä</p><p>4 1/2 dl vettä </p><p>500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä) </p><p>1/2 tl suolaa </p><p>1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa </p><p>1-2 valkosipulinkynttä </p><p>kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia </p><p>1 tuore kurkku </p><p>sitruunapippuria </p><p>salaatinlehtiä </p><p></p><p>Koristeluun:</p><p>sitruunaa </p><p> </p><p>1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan. </p><p>2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia. </p><p>3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella. </p><p>4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää. </p><p>5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi. </p><p>6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla. </p><p>7. Silppua sekaan hiukan sipulia. </p><p>8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.</p><p>9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle. </p><p>10. Koristele ravunpyrstöillä. </p><p>11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.</p><p></p><p><strong>Katkarapusalaatti salaatinkastikkeella</strong></p><p></p><p>kerä jäävuorisalaattia</p><p>3 tomaattia</p><p>½ kurkkua</p><p>4 säilykepersikan puolikasta</p><p>500 g katkarapuja</p><p>10 viinirypälettä</p><p>salaatinkastiketta</p><p>patonkia tai paahtoleipää</p><p></p><p>1. Pese ja paloittele kasvikset.</p><p>2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet.</p><p>3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin.</p><p>4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille.</p><p>5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa.</p><p></p><p><strong>Katkarapu- spagettisalaatti</strong></p><p></p><p>Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä.</p><p>Majoneesikastike:</p><p>n 1 dl majoneesia</p><p>vähän kermaa ja sitruunan mehua</p><p>sitruunapippuria</p><p></p><p>1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin. </p><p>2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja. </p><p>3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan. </p><p></p><p><strong>Mansikka-katkarapusalaatti</strong></p><p></p><p>1 salaatinkerä</p><p>1 l mansikoita</p><p>n. 300 g kuorittuja katkarapuja</p><p>kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa</p><p></p><p>Kastike:</p><p>1-2 sipulia varsineen</p><p>2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa</p><p>0,25 tl rouhittua mustapippuria</p><p>2 tl sokeria</p><p>0,5 tl suolaa</p><p>2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia</p><p>(n. 2 rkl kevytmajoneesia)</p><p></p><p>1. Irrota salaatinkerästä lehdet. </p><p>2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi. </p><p>3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille. </p><p>4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. </p><p>5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi. </p><p>6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.</p><p>7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille. </p><p>8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi. </p><p>9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat.</p><p>10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille. </p><p></p><p>Sekoita kastike. </p><p>11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. </p><p>12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla. </p><p>13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa. </p><p>14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa. </p><p></p><p><strong>Riisi-hedelmäsalaatti</strong></p><p>(2 annosta)</p><p></p><p>4 ananasrengasta (1 pieni purkki)</p><p>½ dl ananasmehua</p><p>½ banaani</p><p>½ greippi tai appelsiini</p><p>1 dl kypsää puuroriisiä</p><p></p><p>Kastike</p><p>½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia</p><p>2 rkl ananasmehua</p><p>2 rkl sokeria</p><p>½ tl vanilliinisokeria</p><p></p><p>Koristeeksi</p><p>appelsiinin kuorellinen viipale ja mintunlehti</p><p></p><p>1. Paloittele kaikki hedelmät. </p><p>2. Säästä vähän ananasmehua kastikkeeseen.</p><p>3. Sekoita hedelmäpalat, ananasmehu ja kypsä riisi keskenään.</p><p>4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.</p><p>5. Jaa salaatti annoskulhoihin, lisää päälle kastiketta ja koristele annos.</p><p>6. Tarjoa salaatti jälkiruokana.</p><p></p><p><strong>Kinkku-pastasalaatti</strong> </p><p></p><p>6 dl keitettyä pastaa</p><p>1 tlk ananasrenkaita</p><p>4 rkl kuutioituja suolakurkkua</p><p>4 tomaattia</p><p>tölkki kinkkusäilykettä</p><p></p><p>1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.</p><p>2. Pilko, pätki, suikaloi tai silppua loput aineet ja yhdistä makaronien kanssa.</p><p>3. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita.</p><p></p><p><strong>Meetwursti-perunasalaatti </strong></p><p></p><p>6-7 keitettyä perunaa </p><p>1 pieni punasipuli </p><p>100-150 g meetvurstia </p><p>1 lehtisellerin varsi </p><p>3-4 tomaattia </p><p>1/2 tl yrttisuolaa </p><p></p><p>Kastike: </p><p>1 keltuainen </p><p>1-2 valkosipulinkynttä </p><p>2 rkl sitruunamehua </p><p>2 maustemitallista suolaa </p><p>1 dl öljyä </p><p>1 dl kermaviiliä </p><p>2 tl tomaattisosetta tai ketsuppia </p><p>1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön) </p><p></p><p>1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli. </p><p>2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi. </p><p>3. Laita aineet kulhoon. </p><p>4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola). </p><p>5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. </p><p>6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä.</p><p>7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. </p><p>8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. </p><p></p><p><strong>Kalasalaatti </strong></p><p></p><p>Hiillostettua kalaa </p><p>jäävuorisalaattia </p><p>tomaattia </p><p>kurkkua </p><p>punasipulia </p><p>sitruunabasilikaa </p><p>mustapippuria </p><p>sitruunamajoneesia </p><p></p><p>1. Pilko ainekset. </p><p>2. Tarjoa majoneesilla koristettuna. </p><p></p><p><strong>Pastasalaatti </strong></p><p></p><p>Keitettyä pastaa </p><p>kinkkua </p><p>maustekurkkua </p><p>tomaattia </p><p>punasipulia </p><p>yrttejä </p><p>punaviinietikkaa </p><p>oliiviöljyä </p><p>keitettyjä kananmunalohkoja </p><p>paahdettuja leipäkuutioita </p><p>pippuria </p><p>suolaa </p><p></p><p>1. sekoita keskenään kuivan aineet, tai kokoa kerroksittain </p><p>2. sekoita keskenään punaviinietikka ja oliiviöljy sekä mausteet </p><p>3. kaada päälle maun mukaan </p><p></p><p><strong>Kasvis-sienisalaatti </strong></p><p></p><p>3 dl valkokaalia suikaleina </p><p>2 varsisellerin vartta ryöpättyinä suikaleina </p><p>2 porkkanaa karkeana raasteena </p><p>1 rasia tuoreita herkkusieniä lohkoina </p><p>1 ruukku rucola-salaattia </p><p>1 ruukku jääsalaattia </p><p>3-4 tomaattia viipaleina </p><p></p><p>yrttiöljy: </p><p>2 ruukkua basilikaa </p><p>suolaa </p><p>kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä </p><p></p><p>1. Hienonna yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. </p><p>2. Sekoita salaatin aineet keskenään ja mausta kastikkeella. </p><p>3. Tarjoa salaattilautasilta tai vadilta. </p><p></p><p><strong>Sienisalaatti </strong></p><p>7-8 dl sienisalaattia </p><p></p><p>5 dl (n. 350 g) sekasieniä </p><p>1 pieni sipuli </p><p>2 dl ruokakermaa tai 1 prk ranskankermaa </p><p>ripaus mustapippuria </p><p></p><p>Koristeeksi: </p><p>tuoretta persiljaa </p><p></p><p>1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. </p><p>2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. </p><p>3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. </p><p>4. Yhdistä aineet. </p><p>5. Koristele persiljalla. </p><p></p><p><strong>Sienisalaatti 2</strong> </p><p></p><p>5 dl (noin 350 g) sekasieniä </p><p>1 pieni sipuli </p><p>1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15 % TAI </p><p>1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % </p><p>ripaus mustapippuria </p><p></p><p>Koristeeksi </p><p>tuoretta persiljaa TAI tilliä </p><p></p><p>1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. </p><p>2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. </p><p>3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. </p><p>4. Yhdistä aineet. (Tarkista suolan määrä.) </p><p>5. Korista persiljalla. </p><p>6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera voileipäpöydässä. </p><p>7. Ohjeen annoksesta tulee 7 - 8 dl sienisalaattia. </p><p></p><p><strong>Sienisalaatti 3 </strong></p><p></p><p>1 l suolattuja rouskuja </p><p>1-2 tl maustepippureita rouhittuna </p><p>1-2 sipulia </p><p></p><p>Kastike: </p><p>2 tlk (á 1 ½ dl) ranskankermaa tai vastaavasti kermaviiliä, kermavaahtoa tai smetanaa </p><p></p><p>1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä vettä välillä vaihtaen 7-8 tuntia. </p><p>2. Jos kiire yllättää, voit liottaa sienet myös lämpimässä vedessä, jolloin suola haihtuu nopeammin. Jäähdytä sienet kuitenkin lopuksi. </p><p>3. Hienonna sienet veitsellä hakaten. </p><p>4. Lisää maun mukaan pippuria. </p><p>5. Kuori ja hienonna sipulit. </p><p>6. Lisää sipulisilppu sieniin ja tarjoa sellaisenaan. </p><p>7. Jos haluat sienisalaattiin kastikkeen, riittää sekoitettu ranskankerma tai vastaava kermavalmiste. </p><p>8. Myös vaahtoutuva kasvirasva, Creme Vispi sopii.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 5529261, member: 589"] [b]Hedelmä-kinkkusalaatti[/b] (4 annosta) 1 hunajameloni 2 omenaa 3 appelsiinia 500 g viinirypäleitä (punaisia ja vihreitä) 100 g salaattia 100 g Arla HØNG Creme Blå -sinivalkohomejuustoa 150 g saunapalvikinkkua ohuina siivuina/ kinkkusuikaleita Tuoretta basilikaa 1. Kuori melonit ja omenat, poista niistä siemenet ja viipaloi ne. 2. Kuori ja lohko appelsiinit. 3. Puolita viinirypäleet ja poista siemenet. 4. Paloittele homejuusto ja sekoita palat hedelmien kanssa. 5. Lisää vihreä salaatti. 6. Koristele basilikalla. 7. Rullaa kinkkusiivut ja asettele rullat salaatin joukkoon. [b]Kevyt perunasalaatti[/b] 4 annosta 4 keskikokoista keitettyä perunaa, esim. Bintjeä 1 maustekurkku 1 punainen paprika 1 tlk ananaspaloja 1 prk (200 g) Valio raejuustoa Kastike 1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia 1 rkl sinappia 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippurirouhetta 1. Kuutioi perunat, maustekurkku ja paprika. 2. Valuta ananaspalat. 3. Kerrostele ainekset salaattikulhoon. 4. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa. 5. Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon. 6. Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa. [b]Italiansalaatti [/b] 1 kuorineen keitetty peruna 1 kuorineen keitetty porkkana 1 pieni omena 8 cm:n pala tuoretta kurkkua 100 g kinkkua/ kinkkusuikaleita 1 maustekurkku 1dl pieniä pakasteherneitä kastike : 1 dl kuohukermaa 1½ dl majoneesia ½ tl suolaa 2-3 tl viinietikkaa 1 maustemitta valkopippuria 1. Kuori peruna, porkkana ja omena. 2. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi. 3. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. 4. Sulata herneet. 5. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa. 6. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet. 7. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen. 8. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia. 9. Tarjoa kylmänä. [b]katkarapusalaatti[/b] 250 g pussi pakastekatkarapuja kaksi keitettyä kananmunaa kerä jäävuorisalaattia 200 g purkki raejuustoa kaksi tomaattia puolikas kurkkua pala purjoa nippu tuoretta tilliä sitruunapippuria koristeeksi basilikaa ja limettiä 1. Sekoita paloitellut ainekset. 2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla. 3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. 4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera. [b]Mango-katkarapusalaatti[/b] 1-2 kypsää mangoa (noin 750 g) 2 dl katkarapuja 2 valkosipulinkynttä 4 rkl limemehua 4 rkl kalakastiketta 2 rkl ruokosokeria 2 rkl makeaa chilikastiketta kevätsipuleita koristeeksi 1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi. 2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta. 3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon. 4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta. 5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike. 6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan. 7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla. [b]Ruokaisa katkarapusalaatti[/b] gluteeniton (8 annosta) 250 g katkarapuja 1 kpl jäävuorisalaattia 1 kpl kurkkua 2 kpl omenaa 0,5 kpl cantaloupe-melonia 200 g pakasteherneitä 4 rkl tillisilppua Kastike: 100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä 0,5 dl maitoa 1 rkl ketsuppia 1 rkl sitruunanmehua 1. Sulata ja valuta katkaravut. 2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat. 3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi. 4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut. 5. Sekoita salaatti. 6. Notkista tuorejuusto kulhossa. 7. Lisää maito ja mausteet. 8. Sekoita tasaiseksi. [b]Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan[/b] (4 annosta) Keitetty riisi: 2 dl puuroriisiä 4 1/2 dl vettä 500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä) 1/2 tl suolaa 1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa 1-2 valkosipulinkynttä kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia 1 tuore kurkku sitruunapippuria salaatinlehtiä Koristeluun: sitruunaa 1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan. 2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia. 3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella. 4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää. 5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi. 6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla. 7. Silppua sekaan hiukan sipulia. 8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi. 9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle. 10. Koristele ravunpyrstöillä. 11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla. [b]Katkarapusalaatti salaatinkastikkeella[/b] kerä jäävuorisalaattia 3 tomaattia ½ kurkkua 4 säilykepersikan puolikasta 500 g katkarapuja 10 viinirypälettä salaatinkastiketta patonkia tai paahtoleipää 1. Pese ja paloittele kasvikset. 2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet. 3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin. 4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille. 5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa. [b]Katkarapu- spagettisalaatti[/b] Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä. Majoneesikastike: n 1 dl majoneesia vähän kermaa ja sitruunan mehua sitruunapippuria 1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin. 2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja. 3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan. [b]Mansikka-katkarapusalaatti[/b] 1 salaatinkerä 1 l mansikoita n. 300 g kuorittuja katkarapuja kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa Kastike: 1-2 sipulia varsineen 2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa 0,25 tl rouhittua mustapippuria 2 tl sokeria 0,5 tl suolaa 2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia (n. 2 rkl kevytmajoneesia) 1. Irrota salaatinkerästä lehdet. 2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi. 3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille. 4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. 5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi. 6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille. 7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille. 8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi. 9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat. 10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille. Sekoita kastike. 11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. 12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla. 13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa. 14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa. [b]Riisi-hedelmäsalaatti[/b] (2 annosta) 4 ananasrengasta (1 pieni purkki) ½ dl ananasmehua ½ banaani ½ greippi tai appelsiini 1 dl kypsää puuroriisiä Kastike ½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia 2 rkl ananasmehua 2 rkl sokeria ½ tl vanilliinisokeria Koristeeksi appelsiinin kuorellinen viipale ja mintunlehti 1. Paloittele kaikki hedelmät. 2. Säästä vähän ananasmehua kastikkeeseen. 3. Sekoita hedelmäpalat, ananasmehu ja kypsä riisi keskenään. 4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. 5. Jaa salaatti annoskulhoihin, lisää päälle kastiketta ja koristele annos. 6. Tarjoa salaatti jälkiruokana. [b]Kinkku-pastasalaatti[/b] 6 dl keitettyä pastaa 1 tlk ananasrenkaita 4 rkl kuutioituja suolakurkkua 4 tomaattia tölkki kinkkusäilykettä 1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. 2. Pilko, pätki, suikaloi tai silppua loput aineet ja yhdistä makaronien kanssa. 3. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita. [b]Meetwursti-perunasalaatti [/b] 6-7 keitettyä perunaa 1 pieni punasipuli 100-150 g meetvurstia 1 lehtisellerin varsi 3-4 tomaattia 1/2 tl yrttisuolaa Kastike: 1 keltuainen 1-2 valkosipulinkynttä 2 rkl sitruunamehua 2 maustemitallista suolaa 1 dl öljyä 1 dl kermaviiliä 2 tl tomaattisosetta tai ketsuppia 1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön) 1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli. 2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi. 3. Laita aineet kulhoon. 4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola). 5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. 6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä. 7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. 8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. [b]Kalasalaatti [/b] Hiillostettua kalaa jäävuorisalaattia tomaattia kurkkua punasipulia sitruunabasilikaa mustapippuria sitruunamajoneesia 1. Pilko ainekset. 2. Tarjoa majoneesilla koristettuna. [b]Pastasalaatti [/b] Keitettyä pastaa kinkkua maustekurkkua tomaattia punasipulia yrttejä punaviinietikkaa oliiviöljyä keitettyjä kananmunalohkoja paahdettuja leipäkuutioita pippuria suolaa 1. sekoita keskenään kuivan aineet, tai kokoa kerroksittain 2. sekoita keskenään punaviinietikka ja oliiviöljy sekä mausteet 3. kaada päälle maun mukaan [b]Kasvis-sienisalaatti [/b] 3 dl valkokaalia suikaleina 2 varsisellerin vartta ryöpättyinä suikaleina 2 porkkanaa karkeana raasteena 1 rasia tuoreita herkkusieniä lohkoina 1 ruukku rucola-salaattia 1 ruukku jääsalaattia 3-4 tomaattia viipaleina yrttiöljy: 2 ruukkua basilikaa suolaa kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä 1. Hienonna yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. 2. Sekoita salaatin aineet keskenään ja mausta kastikkeella. 3. Tarjoa salaattilautasilta tai vadilta. [b]Sienisalaatti [/b] 7-8 dl sienisalaattia 5 dl (n. 350 g) sekasieniä 1 pieni sipuli 2 dl ruokakermaa tai 1 prk ranskankermaa ripaus mustapippuria Koristeeksi: tuoretta persiljaa 1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. 2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. 3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. 4. Yhdistä aineet. 5. Koristele persiljalla. [b]Sienisalaatti 2[/b] 5 dl (noin 350 g) sekasieniä 1 pieni sipuli 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15 % TAI 1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % ripaus mustapippuria Koristeeksi tuoretta persiljaa TAI tilliä 1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. 2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. 3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. 4. Yhdistä aineet. (Tarkista suolan määrä.) 5. Korista persiljalla. 6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera voileipäpöydässä. 7. Ohjeen annoksesta tulee 7 - 8 dl sienisalaattia. [b]Sienisalaatti 3 [/b] 1 l suolattuja rouskuja 1-2 tl maustepippureita rouhittuna 1-2 sipulia Kastike: 2 tlk (á 1 ½ dl) ranskankermaa tai vastaavasti kermaviiliä, kermavaahtoa tai smetanaa 1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä vettä välillä vaihtaen 7-8 tuntia. 2. Jos kiire yllättää, voit liottaa sienet myös lämpimässä vedessä, jolloin suola haihtuu nopeammin. Jäähdytä sienet kuitenkin lopuksi. 3. Hienonna sienet veitsellä hakaten. 4. Lisää maun mukaan pippuria. 5. Kuori ja hienonna sipulit. 6. Lisää sipulisilppu sieniin ja tarjoa sellaisenaan. 7. Jos haluat sienisalaattiin kastikkeen, riittää sekoitettu ranskankerma tai vastaava kermavalmiste. 8. Myös vaahtoutuva kasvirasva, Creme Vispi sopii. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa JOULU?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Clearblue viikko raskaustesti
15 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Lapsen saaminen
2.
Persu taitaapi joutua vankilaan
35 min sitten
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
3.
DJ Boss
48 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Mulle tuli kauhuskenaario tulevaisuudesta
Tänään 12:46
Echo
3 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Kun persut perseilee, niin purra ei uskalla enää tulla ulos
Tänään 11:38
vierailija
24 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Asiantuntija: ”Suomalaiset alipukeutumisen mestareita & junttia tuulipukukansaa suoraan sanottuna! Suzanne on kv tähti😍”Poikkeeko palstamammat tästä?
Tänään 10:43
vierailija
18 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Tänään on vasemmiston antisankarien päivä, eli kansallinen veteraanipäivä
Tänään 10:11
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Kaupan riisipuuro?
Tänään 10:03
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Rakastun yhä uudelleen ja uudelleen!😍🥰❤️
Started by Lispetti
Tiistai klo 09:28
Luettu: 1K
Aihe vapaa
2.
Kela pakottaa elämäntapatyöttömät muuttamaan halvempiin vuokra-asuntoihin
Started by vierailija
Maanantai klo 14:33
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
"Tuo johtuu siitä, että Espanjan sosiaaliturva ei ole asumisperusteinen. Jos et tule omillasi toimeen, se on näkemiin."
Started by vierailija
Maanantai klo 00:04
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Taas persu kansanedustaja riehuu sekopäisenä aseen kanssa. Aina noita persuja saa hävetä
Started by vierailija
Eilen 20:18
Luettu: 730
Aihe vapaa
5.
Kukapa olisi uskonut? Nössöä toimittajaa Mika Tommolaa epäillään vaimonsa pahoinpitelystä 😢
Started by vierailija
Sunnuntai klo 10:46
Luettu: 671
Aihe vapaa
6.
Karut työttömyysluvut julki: Maaliskuussa oli 60 000 työtöntä enemmän vuoden takaiseen verrattuna
Started by vierailija
Keskiviikko klo 10:47
Luettu: 558
Aihe vapaa
7.
kyllä tuo äkkijyrkkä on lapsellinen ihminen
Started by viisikymppinen isoäiti
Eilen 11:34
Luettu: 526
Aihe vapaa
8.
”Suomessa nuoret miehet kiinnostuvat kristinuskosta nyt tutkijan mielestä hämmästyttävällä tavalla.” Miksi heidän mielenterveytensä on romahtanut?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 09:40
Luettu: 505
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Persu taitaapi joutua vankilaan
Latest: Palstapesu
3 min sitten
Aihe vapaa
3.
missä asennossa menetit neitsyytesi, ja saitko orgasmin?
Latest: vierailija
5 min sitten
Aihe vapaa
4.
Miksi riisipuurosta tuli niin suosittu täyte karjalanpiirakoille?
Latest: vierailija
6 min sitten
Aihe vapaa
5.
Clearblue viikko raskaustesti
Latest: vierailija
10 min sitten
Lapsen saaminen
6.
Nipt-tutkimus: sukupuolen selvittäminen
Latest: vierailija
13 min sitten
Lapsen saaminen
7.
Taas persu kansanedustaja riehuu sekopäisenä aseen kanssa. Aina noita persuja saa hävetä
Latest: vierailija
23 min sitten
Aihe vapaa
8.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
27 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
makaronisalaatti
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu