kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.08.2023

Voittamattomat Artek-jakkarat

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä olen etsinyt meille oikeastaan siitä lähtien, kun uusi keittiö valmistui, jakkaroita pikkupöydän ympärille. Pienet tytöt istuu Nofredin juniorituoleissa iltapalalla, ja vaikka ne kyllä kestävätkin aikuista, on silti ollut koko ajan tarve näppärille jakkaroille, jotka voi ottaa esille, jos pöydän äärellä haluaisi joskus isompikin ihminen syödä iltapalan tai hengähtää kahvikupin äärellä. 

Mulle oli kriteereinä, ettei istuimissa olisi selkänojaa. Toisekseen halusin, että jakkarat voi pinota siivouksen ajaksi tai silloin, kun ne pitää muuten vaan siirtää sivuun. Yksi toive oli se, että jakkaralle voi nousta (aikuinen) seisomaan, jos ylähyllyltä pitäisi ottaa jotain. Nämä piirteet palvelisivat parhaiten ja monipuolisesti juuri meidän keittiössä.

Metsästin koko tämän ajan Tori.fi:stä Artekeja, ja samalla etsin netin puhki vaihtoehtoisia, halvempia, pinottavia, tukevia, jakkaroita. Sellaisia ei oikein kuitenkaan tullut vastaan, ja tässä puolentoista vuoden kohdalla kyllästyin hommaan ja tilasin kaksi Artek 60 -jakkaraa Finnish Design Shopista. Toisen istuinosan väriksi valitsin valkoisen, toinen on puuterinen. 

Ja joo, enpä ihmettele, miksi näitä ei juuri käytettynä fiksuun hintaan saa. Mä olen niin ihastunut jakkaroihin, että olen tilaamassa lastenhuoneeseen kahta uutta penkkiä lisää, koska kaksosten pienet Nofredit (sielläkin nyt siis samaa merkkiä, mutta matalampana kuin keittiössä) ovat heille jo aivan liian pienet. Tosin se on huomattu käytössä, että 60-jakkarat kolmella jalalla eivät luonnollisesti ole niin tukevat kuin nelijakaiset E60-jakkarat ovat. Taidan tästä syystä tilata lapsille nelijalkaiset versiot. Kävin itse asiassa testaamassa Vepsäläisessä myyjän kanssa, että kolmi- ja nelijalkaiset menee keskenään päällekkäin, joten tämänkään kanssa ei tule jatkossa ongelmaa, jos niitä käytetään joku päivä ristiin. Jos sulla on myynnissä sellaisia, laita mulle IG:seen yksityisviestiä!

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X