Helppo lihapullapata. Arkiresepti.
Yksi mun lemppariruuista on lapsuudesta tuttu lihapullat ja spagetti. Näin aikuisena olen puolestaan ihastunut patakokkailuun ja -leipomiseen, ja tämä resepti yhdistää molemmat lemppariasiat.
Lihapullapata
- 700-800 g naudan jauhelihaa
- 1 dl lihapullajatketta
- 1 dl kermaviiliä/kermaa
- 1 dl vettä jos laitat kermaviiliä / 0,5 dl vettä, jos käytät kermaa
- 1 tls suolaa
- voita paistamiseen
- pari rouhaisua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- tuoreita yrttejä hienonnettuna: timjami, basilika ja/tai oregano
- 2 purkkia Mutti-tomaattimurskaa TAI 1 Mutti + 1 purkki valmista tomaattipastakastiketta purkista
- pari desiä vettä
- 1-2 sipulia
- Tee lihapullataikina oman mielesi mukaan. Minä sekoitan 700 g jauhelihaa, 1 dl korppujauho-mausteseosta (Tampereen kauppahallin Lihakippareiden oma seos), 1 dl kermaviiliä, 1 dl vettä ja 1 tls suolaa. Jokaisella on varmasti oma lemppariresepti pullille!
- Pyörittele lihapullat ja paista pullien pinta kiinni nopsasti voissa pannulla.
- Siivuta sipuli, heitä ne pataan tomaattimurskan/kastikkeen, veden, sokerin, suolan ja yrttien kanssa. Asettele lihapullat kastikkeen sekaan. Halutessasi voit heittää pataan myös oliiveja.
- Laita padalle kansi. Kypsennä 175 asteessa 45 min.
- Tarjoile spagetin ja parmesaanin kanssa.
-Karoliina-