kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 31.08.2023

Slip in -mekko - Pinterestistä pihistetty

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Aloitin alkukuusta tällaisen postaussarjan. Jos haluat tsekata, mistä on kyse, lukaise ensin tämä postaus.

Mä pinnasin ekat naruolkainmekkokuvat jo varmaan heti silloin kun slip in -mekot tulivat takaisin muotiin (2 vuotta sitten?), mutta sain ostettua oman mekkoni vasta viime vuonna tammikuun alennusmyynneistä. Bongasin sen Kekäleen alesta (joka on muuten aina aivan superhyvä!), ja se on merkiltään Calvin Klein Jeans. 

Vaikka en ole jostain syystä tainnut mekkoa paljon somekuviin tagailla, on se ollut yksi käytetyimmistä vaatteistani tänä vuonna. Rakastan, miten tätä mekkoa voi asusteita vaihtamalla tuunata loputtomasti. Helteillä olen pitänyt mekkoa vain alusvaatteiden (hui, joskus jopa ilman liivejä) ja sandaalien parina, talvella puin mekon alle poolon ja syksyllä mekon päälle jättineulen.

Tämä Pinterestin remake -asu T-paidan kanssa on kuitenkin ollut sellainen, jota olen pitänyt ehkä eniten. Mulle pelkkien naruolkainten varassa oleminen on tuntunut jopa kesähelteillä välillä vähän liian nakulle (tosin työstän aihetta, ja ehkä ensi kesänä jo vilauttelen, hah), joten t-paita mekon alla on ollut turvallinen valinta. Toisaalta: vaikka mä sytyn eniten muilla ihmisillä niistä asuista, joissa on rohkeasti osattu yhdistää juhlavaatetta ja arkisia osia, en ole vielä itse siinä pisteessä, että laittaisin tyllihameen kanssa baseball-lippiksen. Siksipä tämä kuva Pinterestistä oli hyvä potku persuuksille, koska sen avulla uskalsin yhdistää pikkumustan arkisiin elementteihin. Tässä mulla Uhanan t-paita, Vansin tennarit ja ystävältä lainassa ollut Marimekon kassi. Eikä ole kyllä yhtään liian överi. 

Mulle slip in -mekko edustaa täydellistä jokapaikan kolttua, jota voi up- ja downgreidata mielensä mukaan. Se on myös mieletön matkavaate, koska se ei rypisty, mekko menee pieneen tilaan ja sopii tosi moneen menoon ja tilanteeseen. Tälle syksylle olen kaavaillut (arkikäytön lisäksi) laittavani mekon punaisen paidan kanssa ainakin rapujuhlille. 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X