Chef Pentikäisen kukkakaalikeitto ja paahdetut kukkakaalinuput ja pähkinät
Kukkakaaleja puskee nyt ovista ja ikkunoista tosi edulliseen hintaan, joten nyt on hyvä hetki tehdä kukkakaalikeittoa.
Mies teki tätä keittoa ja se syötiin alle aikayksikön.
KUKKAKAALIKEITTO PAAHDETUILLA KUKKAKAALINUPUILLA JA PÄHKINÖILLÄ
Keitto:
- 1 iso kukkakaali, pilkottuna
- 6 perunaa, kuorittuna ja pilkottuna
- 1 tl valkopippuria
- suolaa maun mukaan
- 1 tl hunajaa
- 1 kasvisliemikuutio liuotettuna pariin desiin vettä
- 0,5 tl umamia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2dl kuohukermaa
- Höyrytä perunat ja kukkakaali höyryuunissa tai -kattilassa kypsiksi.
- Soseuta kypsät perunat ja kukkakaali kasvisliemessä.
- Kaada sose kattilaan, lisää mausteet ja kerma (ja haluttu määrä vettä) ja lämmitä vielä keitto.
Paahdetut kukkakaalinuput ja cashew-pähkinät:
- 2 dl kukkakaalinuppuja
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl vaalea balsamiviinietikka
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä ne leivinpaperin päälle, uunipellille.
- Paahda 175 asteessa niin kauan, että pähkinät alkaa vähän ruskistua.
Tarjoile keitto paahdetuilla kukkakaalinupuilla ja pähkinöillä. Päälle käy myös pekonimurut ja pieni loraus oliiviöljyä.
-Karoliina-