kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.09.2023

Leffateatterifiilistä kotiin

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Me ollaan haaveiltu puolison kanssa jo ainakin viime talvesta asti pienestä, kannettavasta, videotykistä. Mä unelmoin leffaillan järjestämisestä mökillä tai vaikka pihalla, ja mies taas ajatteli, että tykki voisi toimia hyvin meillä alakerrassa, joka on kellaritilansa vuosi helppo laittaa kokonaan pimeäksi tarpeen tullen. 

No. Niinhän siinä kävi, että yksi päivä, kun tulin töistä kotiin ja astelin alakertaan, projektori oli sinne ilmestynyt. Aluksi, kun tuote oli vasta tullut markkinoille, tämän hinta taisi olla liki tonnin, mutta hinta tuli jatkuvasti alas vuoden aikana. Mies oli ostanut meidän tykin Verkkokaupasta melkein puoleen hintaan alkuperäisestä myyntihinnasta. Kun postasin ekat projektorikuvat someen, saatiin valehtelematta 20 viestiä heti, mistä tykkejä saa. Ja parin päivän sisään kymmeniä viestejä, että hekin olivat käyneet tykkiostoksilla. Ystäväni sanoikin mulle, että “ne oli sitten kalliit tortillat”. Tällä hän tarkoitti sitä, että kun hän oli tullut meille tortilloille ja nähnyt projektorin, oli hän meiltä lähtiessään hurauttanut suoraan Verkkokauppaan ja ostanut heillekin samanmoisen. (Provikat voi laittaa tulemaan tilille, Verkkis.)

Aluksi ajateltiin, että heijastetaan kuva meidän valkoiseen liukuoveen, mutta oven sauma häiritsi pahasti varsinkin silloin, kun leffassa oli tekstitys. Nyt katsellaankin kuvaa Ikean rullaverholta, jonka saa kätevästi nostettua pois tieltä, kun se ei ole käytössä. 

Me ollaan pidetty videotykki pääasiassa meidän aikuisten käytössä, ja lapsille se on vaan spessuhetkiä varten, ettei se menetä hohtoaan. Me aikuiset katsotaan sitä ennen unia ehkä parina iltana viikossa, mutta syksyksi on suunnitteilla niin naapurin lasten kuin aikuistenkin leffailta ulkosalle tämän avulla. Mä en ole mitenkään erityisen kiinnostunut tekniikasta tai teknisistä vempaimista, mutta kaikki elämää helpottavat tai ilahduttavat tuotteet kyllä innostaa. Tämähän on totta kai hömppähankinta, vain ja ainoastaan ilon vuoksi ostettu, mutta jos projektori vaan ei ala temppuilla, en näe syytä, miksei tästä tulisi yhtä pitkäikäistä kamua kuin perustelkkaristakin.

Tällä hetkellä meillä katsotaan projektorilta Hyrrää (Yle Areena; kaksoset), Painkillersiä (Netflix; minä ja A) sekä Gilmoren tyttöjen vikaa kautta (Netflix; minä ja esikoinen). 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X