kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.09.2023

Vanhemmuus jatkuu vauvavuoden jälkeenkin

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Pienet SUURET vuodet

Mä tutustuin Sleepy-uniohjauksen takana toimivaan Annukkaan vuosia sitten, kun kamppailtiin meidän kaksosten unien ja nukahtamisten kanssa. Mä olin tuossa vaiheessa jo liki menettänyt toivoni sen suhteen, että täällä torpassa koskaan enää nukuttaisiin kunnon unia, tai että ainakaan kaikki lapset oppisivat nukahtamaan itsenäisesti.. mutta näinpä vaan Annukka loi uskoa meihin, antoi konkreettisia ohjeita ja tattadaaa: meillä on mennyt nyt jo kauan tosi kivasti unien suhteen!

Vaikka tutustuinkin Annukkaan alunperin vain asiakkaana, jotenkin alettiin enemmän jakaa asioita keskenämme, ja nyt tuntuu sille, että voin kutsua häntä jo ystäväksenikin. Kiva tarina taas siitä, mitä tapahtuu, kun sydän on auki uusille kohtaamisille: voi löytää ihania ihmisiä elämäänsä yllättävistä paikoista.

Olen seurannut Annukan ja tämän ystävän, varhaiskasvatuksen opettaja-Anniinan, massiivista kirjaprojektia nyt vuodenpäivät, ja musta onkin ihanaa päästä kertomaan valmiista tuotoksesta nyt myös teille. 

Sen lisäksi, että Annukka on Sleepy-yrittäjä ja uniohjaaja, on hän myös lasten joogaohjaaja, vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja ja WHO:n hyväksymä imetysohjaaja. Anniinalla on puolestaan 10 vuoden kokemus varhaiskasvatuksen alalta, joten voi siis sanoa, että tällä kaksikolla on todella laaja tietämys lapsiin, kasvatukseen ja lasten kehitykseen liittyvistä asioista. Koska Annukka ja Anniina ovat kohdanneet työssään paljon aikuisia ja lapsia, ja heillä on hyvä näkemys  siitä, mihin perheissä toivotaan tukea, he päättivät kirjoittaa vanhemmuusoppaan, joka vastaisi yleisimpiin haasteisiin, joita 1-5 -vuotiaiden lasten vanhemmat tulevat kohtaamaan. 

“Tuoreille vanhemmille ja vauva-aikaan on paljon oppaita, mutta harvassa oppaassa muistetaan, että lapsiperheessä ja lapsen kehityksessä on vielä lukuisia vaiheita vauvavuodenkin jälkeen”, sanoo Annukka. Halleluja! Niin juuri! Mä huomaan, että kun kun meidän kodissa ei ole enää vuosiin ollut vauvoja, en jaksa kiinnostua enää ihan tuoreille vanhemmille tarkoitetuista IG-sivuista tai vinkkipankeista. Jotenkin haluan sanoutua irti kaikista pikkuvauva-asioista, mutta koen silti tarvetta pompotella ajatuksieni koskien kaksosten kasvatusta tai meneillä olevaa kehitysvaihetta. Siksi musta onkin superihanaa, että Annukka ja Anniina kirjoittivat oppaan meidän kaltaisille perheille, joissa vauvavuosi on jo takana, mutta jossa silti kasvatetaan vielä alle eskari-ikäisiä. 

Pienet SUURET vuodet -opas pitää sisällään oikeastaan kaiken sen, mihin 1-5 -vuotiaiden lasten vanhemmat tulevat todennäköisesti törmäämään. Oppaassa kerrotaan ihanasti lapsen turvantunteesta, raivareista, ruokailuista ja tottakai myös unesta. Opas ei jää kuitenkaan jorisemaan jotain ympäripyöreää tyyliin “vanhempien tulee olla johdonmukaisia”, vaan opas pureutuu hyvien (ja realististen!) esimerkkien kautta siihen, mitä tehdä vaikka siinä tilanteesta, kun lapsi saa itkupotkuraivarit puistosta kotiin lähtiessä. Eniten mä rakastankin tässä oppaassa juuri sitä, että kirjoittajat ovat joka hetki kiinni aidossa lapsiperhearjessa, eikä opas sorru latteuksiin.

Jos etsit vanhemmuusopasta, joka kertalukaisulla valaisee vanhemmuudesta kaiken, älä osta tätä kirjaa. Mutta jos haluat kasvatuskumppanin, joka kulkee matkassasi vuosia, jonka sivuille voit palata aina uuden tilanteen tullen, tässä sinulle juuri oikea opas. Mun mielestä Pienet SUURET vuodet -oppaan vahvuus onkin se, että sieltä voi hakea neuvoja erilaisiin pulmiin ja vaiheisiin aina tapauskohtaisesti. Jos teillä on nyt ajankohtaista siirtymä pinnasängystä isoon sänkyyn, mutta vasta ensi vuonna varhaiskasvatuksen aloitus, ja sitä seuraavana vuonna sisaruksen syntymä, voit palata oppaan sivuille aina kerta toisensa jälkeen. Niin, ja ihanaa, kevyttä, lisää oppaaseen tuo esimerkiksi äänikirjavinkit. 

Koodilla KAROLIINA25 saat 25% alennusta Pienet SUURET vuodet -oppaasta, jonka voit ladata pdf:nä täältä. Tarjous on voimassa 30.9.2023 asti. Jos miettii, että tämä opas auttaa kasvatuksessa ja lapsen tarpeiden ymmärtämisessä ainakin neljän vuoden ajan, en pitäisi kahden sentin (!) päivähintaa pahana. 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X