kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.09.2023

Kaksosten huoneen minimuutos

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Me remontoitiin kaksosten yhteinen huone (tai siis teetettiin remontti) maaliskuussa 2022. Silloin huoneeseen asennettiin mm. String Furnituren kirjahylly, johon kuului yhtenä osana tyttöjen kirjoituspöydät. Vaikka yksi iso syy String-systeemisen hankkimiseen oli sen muunneltavuus, havahduin tässä syksyllä, ettei kirjahylly ja sen pöydät palvelleet enää sellaisenaan. Olin unohtanut muuntaa hyllyä tyttöjen kasvun myötä. Tai ehkä ennemmin niin, etten ollut huomannut, kuinka tytöt ovat kasvaneet taas senttitolkulla.

Huomasin tilanteen vasta, kun meille tuli kylään hieman alta parivuotias ystävän lapsi, joka innokkaasti kipusi istumaan String-pöydän ääreen, Nofredin taaperotuolille. Vasta, kun näin hänet nököttämässä matalalla tuolilla, huomasin, että tuolihan on varmasti jo aivan liian pieni meidän tytöille. Eipä ihme, etteivät kaksoset ole aikoihin piirrelleet enää pöydän ääressä.

Niinpä tartuttiin tuumasta toimeen:

  • Purin kirjahyllyn kaikki kamppeet ensin lattialle ja inventoin samalla vähällä käytöllä olleet/pienemmille sopivat lelut kirpparille ja ystävien lapsille.
  • Hankin H&M Homesta neljä kankaista koria pehmeille leluille ja rooliasuille. Meillä oli ennen tyttöjen huoneen lattialla kaksi jättikokoista Aykasan koria kaikille pehmeille leluille, mutta minua harmitti korien epäsiististit ja ylitsepursuavat röykkiöt, ja se, että korit veivät pienestä lattiapinta-alasta liikaa tilaa. Koitin ensin siirtää pehmot ja rooliasut isoista Aykasoista pienempiin Aykasa-laatikoihin Stringin hyllyille, koska meillä on näitä Aykasoja entuudestaan jo muillekin leluille. Pehmeät lelut ja vaatteet näyttivät kuitenkin todella epäsiisteille avoimissa hyllyissä Aykasoissa, joten peittävämmät H&M Homen laatikot olivat parempia näille tavaroille. 
  • Mittasin String-hyllyvälien mitat juuri sopiviksi. Viimeksi me vaan läntättiin hyllyt minne sattui, mutta nyt ei jätetty milliäkään käyttämättä. Jännä, miten paljon saatiin tällä tavalla lisätilaa aivan valtavasti! Samalla myös nostettiin työpöydät tytöille oikealle korkeudelle ja laitettiin yksi prinsessalinnoista niin alas, ettei sen nostamiseen tarvita aikuista. 
  • Ostin Finnish Design Shopista kaksi nelijalkaista Artekin jakkaraa. Vähän mietin, onko niin arvokkaiden tuolien osto lastenhuoneeseen riski, mutta toisaalta – nämä ovat ikuiset tuolit, jotka menevät juhlissa myös aikuisten lisäpenkkeinä ja hyvällä lykyllä lapset saavat jakkarat mukaansa, kun muuttavat joskus kotoa pois. 

Tyttöjen huoneen muutos on tainnut olla nyt jo liki kuukauden näin, ja olen tosi yllättynyt siitä, että meillä taitaa ensimmäisen kerran olla sellainen lastenhuoneen järjestys, jota on todella yksinkertainen ylläpitää. (Totta kai he sotkevat, valtavasti, mutta tämä huone on todella nopea siivota). Lukuunottamatta lattialla olevia nukenrattaita tässä Stringissä on kaksosten aivan kaikki lelut, ja jokaisella korilla on omat teemansa. Yhdessä Aykassa on prinsessat, toisessa Pipsa Possu -hahmot, kolmannessa Peppi Pitkätossu ja kumppanit, ja niin edelleen. Tuntuu, että järjestys on kannustanut tyttöjä myös leikkiin, kun leluja ei tarvitse etsiä, vaan jos haluaa leikkiä vaikka nukkeleikkiä, kaikki nuken kamppeet on helposti saatavilla yhdestä paikasta. 

Mä aina arastelen karsia leluja isolla kädellä, koska pelkään, että heitän vahingossa jonkun tärkeän lelun pois. Lapsilta itseltään ei voi juuri kysellä karsinnasta, koska ovat kovanluokan hamstraajia. Nyt kuitenkin huomasin sen, etteivät lapset edes taida tajuta, että puolet peleistä ja pari linnaa on kadonnut. Itse asiassa karsinta on vaan auttanut leikkiin, kun valinnanvaraa ei ole liikaa. 

Täällä kaksostenhuoneen vaiheet pinnasänkyvaiheesta viimeisimmän remontin jälkimaininkeihin.

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X