kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.10.2023

Loppuvuoden to do -lista

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Oi että. Tällä viikolla on saanut laittaa päälle jo kumisaappaat ja villasilkkipipot, kalenteri näyttää lokakuuta ja iltaisin on pimeää, joten voi kai sanoa, että ihan oikea syksy on saapunut. Viimeinen neljännes vuotta 2023 menossa — hurjaa.

Mun ja meidän vuosi on ollut tähän asti hyvä, jopa loistava oikeastaan. Töitä on ollut sopivasti, sairasteluja (viimeisiä viikkoja lukuunottamatta) vähän, liikuntaa paljon, ystäviä hirmu paljon ja lomia ja reissujakin on ehditty viettää. Kaiken lisäksi esikoisen yläkoulu on lähtenyt superhyvin liikkeelle ja kaksosten nelivuotissynttärit kolkuttelee jo ovella. 

Mun mielestä loppuvuosi on aina samalla ihanaa, ja toisaalta kauheaa, aikaa. Toisaalta pimeys vie voimia ja töissä on yleensä joulun alla kaikkein kiireisintä. Mutta sitten tämän vastapainoksi joulu ja kaikki siihen liittyvä luo iloa. Kaiken lisäksi kaikilla muilla meidän perheessä on synttärit viimeisellä vuosineljänneksellä, paitsi mulla, joten loppuvuosi on juhlien ja ilon aikaa. 

MUN TO DO -LISTA LOPPUVUODELLE ON SEURAAVANLAINEN:

  • terveenä pysyminen. Tämä on näin flunssakauden alettua toive numero yksi. Juuri luin aamulla päiväkodin ovella enterorokkovaroituksesta.
  • liikunta. Liittyy vahvasti edelliseen — jos sairastelee, ei voi liikkua. Ja jos ei liiku, ei pysy terveenä. Meillä on ollut nyt flunssaa, ja toivonkin, että pääsen taas nopeasti hikoilemaan ja salille. 
  • hyvien juhlien järjestäminen. Viime vuonna vietettiin A:n nelikymppisiä, joten tänä vuonna hänen synttäreitä ei juhlita isosti. Mutta kaikilla lapsilla on synttärit, ja niihin haluan totta kai panostaa. Juhlat on ihana tapa nähdä ystäviä ja perhettä!
  • arjen kohottaminen. Varsinkin pimeään aikaan on kivaa, että arkisen arjen vastaparina on kivoja menoja, sellaisia, joihin voi laittaa mekon ja korkkarit. Odotan siis kovasti, jos loppuvuoden aikana pääsisi vielä juhliin, teatteriin, ravintolaan ja vaikka jonnekin pienelle lomalle. Aivan unelma olisi päästä jonnekin vieraan maan/kaupungin joulutorille, mutta katsotaan, toteutuuko se tänä vuonna. Jos totta puhutaan, ihan vaan mökkiviikonloppukin olisi ihana. 
  • ilmojen viiletessä mä odotan kovasti kylmävesiuintia ja avantoa. Toivon, että loppuvuosi tuo tullessaan monen monta uinti+sauna -hetkeä.
  • joulun valmistelu (tai oikeastaan pitkä joulukauden vietto) kiinnostaa niin töissä kuin kotonakin lasten kanssa. Mulle joulu ei ole ollut enää vuosiin vain aatto+joulupäivä, vaan tykkään Christmas season -ajattelusta, jossa joulua voi viettää koko marras-joulukuun. Tämän mahdollistaa kivasti se, että molemmissa mun töissä joulu on iso sesonki, joten olen voinut uida joulun syövereihin jo nyt syksyllä. 
  • haluaisin haastaa itseäni loppuvuodesta niin, että opettelisin jonkun uuden taidon. En vielä yhtään tiedä, mikä se olisi, mutta uusien haasteiden kokeilu kiinnostaa.
  • eteisen pieni make-over. Olen saanut pakkomielteen kapeasta talonpoikaiskaapista, jonka haluaisin meidän eteiseen. Nyt pitää siis etsiä ja odotella oikeanlaista kaappia. Odotus on piinallinen.
  • odotan, että saisin taas unirytmistä kiinni. Jostain syystä en saa nykyisin useinkaan unta, kun lapset ovat herättäneet minut keskellä yötä, vaan saatan valvoa useankin tunnin putkeen. Toivon, että saisin taas kiinni omista unenlahjoistani. 

-Karoliina-

*kuvan takki saatu, Papu

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X