kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.10.2023

5 x panostan / 5 x pihistän

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Juteltiin ystävien kanssa kauneudenhoidosta, ja oli hauska huomata, miten eri tavalla me samankin kuplan naiset ajatellaan siitä, mihin tuotteisiin ja palveluihin halutaan panostaa, ja missä asioissa ei taas ole niin väliä, minkä hinta- ja laatuluokan tuotteen valitsee. Ainahan onneksi hinta ei korreloi laadun kanssa, mutta selväksi kävi, että joillekin joku tuote (esim. ripsiväri) on hengen ja elämän asia, ja jollekin toiselle ei ole mitään väliä, minkä maskaran kulloinkin ottaa käyttöön.

Jäin pohtimaan, missä tuotteissa mulla on väliä sillä, mikä merkki on kyseessä. Eli mihin asioihin haluan ja päätän satsata. Ja toisaalta mietin, missä asioissa olen hälläväliä -linjalla. 

5 x NÄIHIN PANOSTAN:

  1. Farkut – Farkut ovat vaate, jota ainakin mä pidän vuodesta toiseen, jopa viisi päivää viikossa putkeen. Ne ovat yksi vaatekaapin kulmakivistä, jotka muuntuvat niin arkeen kuin juhlaankin eri yläosien ja kenkien kanssa. Ostin yhteen aikaan joitain ketjuliikkeiden tosi joustavia farkkuja, mutta olen palannut taas farkkukauppojen “oikeisiin” farkkuihin, joissa stretch ei tee materiaalista huonosti kestävää, ja joissa on selkeästi tuumakoot lahkeissa ja vyötärössä, jotta koko on varmasti oikea. Jonkun mielestä 200€ farkuista on kauheasti, mutta jos lasken mun farkuille päivähintaa, pari sataa ei todellakaan ole enää paljon. Mun suosikkeja on Levikset ja Tiger of Swedenin farkut. 
  2. Mehut – Me juodaan tosi vähän valmiita mehuja, mutta kun juodaan, ainoat oikeat mehut löytyvät Valion Hedelmätarhan Luomu -mehuista. Mustikkamehu on ihanaa, koko perheen suosikki, ja appelsiinimehu ainoa valmis purkkiappelsiinimehu, jota juon. Kaikissa muissa purkkimehuissa on tosi kitkerä maku. 
  3. Kestävät (mielellään vanhat) huonekalut – Ehkä tämä on osa keski-ikäisyyttä; ehkä osa sitä inhoa, mikä tulee, jos joku muutama vuosi sitten ostettu huonekalu onkin niin huonokuntoinen että se menee helposti rikki, eikä sitä voi/kannata korjata. Meillä on enää vain muutama (ehkä yksi) sellainen huonekalu, jonka en usko kestävän aikaa. Kaikki muut ovat sellaisia, että uskon niiden säilyvän meidän (tai jonkun muun, vaikka omien lasten opiskelijaboxin) käytössä aina. Tykkään klassikoista – Artek, String Furniture, mutta myös uniikeista, vanhoista Tori.fi-löydöistä. 
  4. Ripsentaivutin – Mulla on piikkisuorat ripset, ja vaikken meikkaisi muuta, usein kuitenkin taivutan mun ripset. Näin 23 vuoden kokemuksella voin sanoa, että Shiseidonin ripsentaivuttimet on parhaat ikinä. Ne kestävät vuosia, niiden taivutus pysyy ja kaiken lisäksi niihin voi ostaa uusia vaihtokumeja vanhojen tilalle. 
  5. Luonnonmateriaalit – Varsinkin talvella on todella paljon merkitystä sillä, onko paita merinovillaa vai keinokuitua. Tai onko takissa untuvatäyte vai joku vanu. Tai onko kengät nahkaa vai muovia. Vaikka monien — eettisten ja laadukkaiden — luonnonmatskutuotteiden hinta välillä hirvittää, huomaan, etten talven vilukissana pue päälle kuin lämpimintä, joten luonnonmateriaalit voittavat aina keinotuotteet. 

5 x NÄISSÄ MENEE MIKÄ VAAN:

  1. Pähkinät – Kunhan on pähkinöitä, mulle on ihan sama, mitä merkkiä tai brändiä ne on. Tämä on tosin taloudellinenkin asia, koska meillä syödään varmaan monta sataa grammaa pähkinöitä päivässä. 
  2. Hammastahna – En ole koskaan ollut hammastahnauskollinen. Toki on tärkeää, että tahnassa on fluoria, mutta muuten maulla ja merkillä ei ole merkitystä.
  3. Juhlavaatteen merkki – Juhlavaatteita pidetään niin harvoin, että en ole niissä mitenkään merkkiuskollinen. Ainakaan vielä. Haluaisin, että mulla olisi pari täydellistä juhlavaatetta, joita voisin kierrättää juhlasta toiseen, mutta vielä tänä päivänä en ole se tyyppi. Suurin osa mun juhlavaatteista on ketjuliikkeistä tai kirpparilta. 
  4. Tee – Juon nykyisin iltateen, mutta huomaan, että olen niin tuore teen juoja, että mulle kelpaa mikä tahansa alahyllyn pussukkatee, kunhan siinä on paljon hunajaa. Mietin tosin, että olisi ihanaa tutustua teemakuihin, mutta en tiedä, mistä aloittaisin. Tähän asti on kelvannut se, johon kunnon teenjuoja ei varmasti edes vilkaisisi. 
  5. Yöpuku – Olen aina ollut “miehen vanha t-paita” -yöpukuilija, eli en mikään seksipitsimekkonukkuja. Välillä aina ajattelen, että haluan kauniin yöppärin, mutta sitten palaan taas pulimummolookiin. 

-Karoliina-

l

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X