kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.10.2023

Uuden tyylin avain: Helppous!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mulle on tapahtunut tänä vuonna selkeä muutos vaatetottumuksissa. Se, missä monta vuotta ihastuin putkeen kuosivaatteisiin, joissa oli väriä ja jotain erikoisuuksia, nyt mua puhuttelee koko ajan vaan enemmän sellaiset yksinkertaiset vaatteet, joita olisin ennen pitänyt tylsinä. Maanläheiset neuleet, tavalliset farkut, helpot nilkkurit, hupparit ilman nauhoja tai koristetaskuja. Ostin jopa viime keväänä beigen trenssin, vaikka olen tainnut puhua aina, ettei sentyyppiset vaatteet ole yhtään mun juttu. 

Kun iskin tämän syksyn kirppispusseihin mun edellisvuosien lemppareita, Marimekon mekkoja ja räväkämpiä kuosineuleita, ihmettelin vähän itsekin, miksi ne eivät ole löytäneet enää vähään aikaan päälleni. Sellaiset vaatteet edelleenkin kiinnittää mun huomion ja pidän niitä kauniina, mutta en jostain syystä enää itse pue niitä. 

Vähän aikaa asiaa pohdittuani tajusin, että tuollaisten erikoisempien vaatteiden pukeminen vaatii aina jotenkin enemmän pähkäilyä ja effortia, enkä yksinkertaisesti enää halua miettiä hetkeäkään pukeutumista tai tyyliä. Sen, mitä puen päälleni, pitää nykyisin toimia automaattisesti ja ilman kikkailuja, yhdistelyjä tai “stailausta”. En ehkä osaa puhua mistään kapselivaatekaapista, koska sekin tuntuu jotenkin liian suunnitelmalliselle, mutta selkeästi haluan, että suurin osa kaapin sisällöstä käy automaattisesti yhteen ja riskiä suuriin tyylimokiin ei ole. Klassinen vaatekaappi tuntuu, hmm, ei-minulle, mutta ehkä siihen suuntaan olen silti menossa. 

Sama yksinkertaisuuden ja helppouden teema selkeästi puhuttelee muutenkin tyyliasioissa. Mä pidin puoli vuotta (vahingossa) kynsissä ranskalaista manikyyriä kynsihuolto toisensa jälkeen ja nyt talveksi (?) valitsin kynsiin tummanpunaisen, liki mustan, värin. Kaukaiselle tuntuu ne ajat, kun haluaisin kynsiin joka kerta eri sävyn. Mielellään jonkun kimalteen tai monivärin.

Meikki on mulla aina ollut tosi pelkistetty, mutta hiuksiin odotan löytäväni vielä jonkin vakioleikkauksen tai värin, jossa olo on aina just hyvä. Multa vaalennettiin vähän aikaa sitten hiuksia, ja nyt mietin, onko tämä se mun juttu vai olisiko joku vielä iisimpi odottelemassa nurkan takana. En haluaisi, että mun vakkarikampaus on mutsinuttura (mikä se oikeasti on). 

-Karoliina- 

*kuvan asu: vyö, H&M // Farkut (second hand) // neule, Tiger of Sweden (second hand)

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X