kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.10.2023

Kolmen herkkuleivän reseptit

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Edellisvuosien synttäripäivistä opittiin se, että synttäreillä suolaiset herkut tekevät aina paremmin kauppansa kuin makeat. Tästä syystä päätettiin tehdä tällä kertaa tarjolle erilaisia leipiä (ja lapsille valmispikkupitsoja).

Leivät keräsivät paljon kehuja, joten tässä täytelistat kehiin. Varsinaista valmistusohjetta ei kahteen ensimmäiseen tarvitse: valmistele halutessasi täytteet etukäteen linkatun ohjeen mukaan, kokoa kaikki elementit vain leivän päälle/väliin, ja ei kun herkuttelemaan! 

LOHILEIVÄT

 • ruisreikäleipää
 • kylmäsavulohta (Nygren)
 • avokadoa viipaleina ja sitruunamehua päälle puristettuna (ettei tummu)
 • maustamatonta tuorejuustoa
 • mummonkurkkuja peruskurkuista

PESTO-MOZZARELLALEIVÄT

PAAHTOPAISTILEIVÄT

 • vaaleaa patonkia
 • paahtopaisti ohuiksi siivuiksi leikattuna
 • 4-5 punasipulia
 • piparjuurituorejuustoa/tahnaa
 • herneenversoja 
 1. Paista naudan sisäpaisti mielellään edellispäivänä. Paisto 125 astetta, lämpömittarilla katsottuna niin, että sisälämpötilaksi tulee 52. Tämän jälkeen paisti kääritään folioon “jälkikypsymään”. Liha jää tosin aika raa’aksi, joten jos haluat kokokypsää, pitää paistaa kauemmin. Leikkaa paahtopaisti siivuiksi parin tunnin päästä ja laita jääkaappiin odottamaan leipien kokoamista. 
 2. Marinoi punasipulit edellispäivänä: kiehauta vesi, lisää sinne punasipulit siivutettuna. Joukkoon sokeri, vaahterasiirappi ja vaaleaa balsamiviinietikkaa. Pussukalliseen punasipuleita laitettiin 3 dl vettä, 1,5 dl sokeria, ½ dl vaahterasiirappia ja 1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa. Laita sipuli-marinadiseokseen kansi päälle ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
 3. Kokoa leivät seuraavana päivänä. 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X