kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.11.2023

Viikon kirppislöytö - kapea talonpoikaiskaappi

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kun me muutettiin tähän kotiin, oli mun sisustuksen kärkenä KÄYTÄNNÖLLISYÝS, KÄYTÄNNÖLLISYYS, KÄYTÄNNÖLLISYYS. Jotenkin kaksosvauvavuosi oli opettanut, että ainoa, mikä merkitsee, on se, että homma toimii ja kotia voi pitää mahdollisimman helposti siistinä (mitä se ei tietenkään koskaan kuitenkaan ollut). Siinä vaiheessa koristetyynyt ja koriste-esineet ei ollut ekana mielessä. 

Siksi me läntättiin joka nurkalle integroituja kaappeja ja paljon säilytystilaa ilman, että mietittiin juurikaan niiden esteettisyyttä. Edelleen olen säilytystilafriikki ja rakastan mittatilaushuonekaluja, mutta tässä elämänvaiheessa ehkä katsoisin niissäkin vähän värivalikoimia ja ovien kehyksiä, enkä vaan sanoisi “iskekää kaikki valkoiseksi” (kaksosten liukukaapin oviksi osasin 2022 valita jo kehysovet, ja nyt harmittaa kovin, etten tajunnut valita niitä myös eteiseen 2020). 

Yksi meidän kodin järkiratkaisu vauvavuonna oli Inarian mittatilauskenkäkaappi. Se oli proto, ja me kaapin testikäyttäjät. Tykättiin kaapista aluksi valtavasti — se söi sisäänsä valtavan määrän kesäkenkiä ja se vei tosi vähän tilaa eteisestä, mutta vuosien saatossa selvisi, miksi protot on protoja. Lopulta talvikenkiä oli sinne mahdoton mahduttaa, useampi osa hajosi ja meidän perhe oli liian laiska sovittelemaan kenkiä eri päin, jotta ne mahtuisivat kaapin sisään. Me ja Inaria päädyttiin, ettei kaappia voi sellaisenaan laittaa myyntiin, vaan sitä pitää vielä kehittää hieman eteenpäin ja samalla päädyttiin purkamaan meidän kaappi eteisestä. Vitsi mä arvostan tuollaista Inarian kaltaista toimintaa, ettei lähdetä hätiköimään, vaan testataan aidossa käytössä kunnolla ja kuunnellaan asiakaspalautetta. Ehkä joku päivä myyntiin tulee täydellinen Inaria-kenkäkaappi, kuka tietää. 

Joka tapauksessa kun kaappi oli purettu, piti sen tilalle löytää uusi. Ensin googlasin puusepät, sitten mietin IVAR- tai HAVU-kaappien tuunaamista kengille sopivaksi, kunnes aloin miettiä, mitä oikeasti haluaisin KATSELLA eteisessä. Rakastan vanhoja huonekaluja, joten mietin, että talonpoikaiskaappihan olisi ihana. Mutta hitsi, kun ne ovat usein niin syviä, ettei eteisessä olisi mahtunut kävelemään. Aloin etsiä kapeita talonpoikaiskaappeja pitkin Suomen antiikkiliikkeitä, kunnes löysin sopivan Helsingistä. Se ehti kuitenkin livetä käsistäni, mutta sanoin liikkeeseen, että kun oikeilla mitoilla ja väreillä oleva kaappi tulee vastaan, otan sen. Ja kun se tuli, olin iskemässä rahaa tilille ilman, että olin nähnyt ainuttakaan kuvaa kaapista. Myyjä tosin sanoi, että katso nyt edes nämä kännykkäkuvat. 

Hauskaa kyllä,  talonpoikaskaappi on sekä kaunis että käytännöllinen. Se imee sisäänsä valtavasti kenkiä.  

TUOTE: Talonpoikaiskaappi 

OSTOPAIKKA: Wanhan Talon Tavarat 

HINTA: 1250e kuljetuksella 

KÄYTTÖKOHDE: Nyt eteiseen, joskus jonnekin muualle. Se vanhoissa huonekaluissa on parasta, että ne sopii musta minne vaan.

KÄYTTÖÖNOTTOTOIMENPITEET: Antiikkiliike oli tehnyt tarvittavat toimenpiteet – kunnon tarkastuksen, pesun ja maalauksen. 

ARVIO OSTOKSEN KANNATTAVUUDESTA: Järkyttävän kallis ja järkyttävän ihana. Kannattava totta kai!

OSTOKSEN HINTA-LAATU -SUHDE: 5/5 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X