kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.11.2023

Viisi loistavaa+edullista tuotevinkkiä juhlakauteen

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Tiedättekö sen tunteen, kun törmäät johonkin tosi hyvään tuotteeseen ja mietit, miksi et ole AINA tiennyt tästä? Että miksi ihmeessä on tullut tuhlattua rahaa, aikaa ja hermoja johonkin ei-toimivaan, kun loistavaakin olisi ollut tarjolla. 

Tässä mun top 5 löydöt syksyltä. Sopivat hyvin alkavaan joulukauteen. 

  • KUKKASIILI. Mä tykkään valtavasti leikkokukista, mutta niiden asettelu maljakkoon on ollut aina musta vaikeaa. Varsinkin, jos kukkia ei ole aivan valtavasti, nojailevat muutama kukanoksa laiskasti malkajon kylkeen. Löysin syksyllä Opuntiasta kukkasiilin, ja olen siitä aivan tulessa. Kukkasiili laitetaan maljakon pohjalle, ja sitten siihen tökitään sen verran kukkia kuin halutaan. Ja siilin avulla jokainen oksa ja varsi pysyy pystyssä juuri siinä kohdassa, kun halutaan. Mieletöntä! Tällä tavalla säästää valtavasti rahaa, koska ei aina tarvitse ostaa valtavaa kukkapuskaa. Muutamakin varsi riittää. 
  • BALETTISUKKAHOUSUT.  Musta lapsille on turhauttavaa ostaa ohuita “juhlasukkiksia”, kun ne A) kutittavat usein lasten koipia, ja B) ne menevät rikki/nyppyisiksi tosi helposti. Tänä syksynä jokainen meidän lapsista tarvitsi tanssiin “balettisukkikset”, eli tanssikaupasta ostettavat sukkahousut, ja vitsi, en kyllä tästä eteenpäin osta lapsille mitään muita ohuita valkoisia sukkiksia kuin näitä… siis myös muualle kuin tanssitunnille. Kympin sukkikset ovat kestäneet pesuja, hikeä, lattioilla rymyämistä ja ovat silti kuin uudet. 
  • IKEAN JUBLA -KRUUNUKYNTTILÄT (0,36e/kpl). Mä poltan — valehtelematta — kahdeksan kruunukynttilää päivässä. Joten on merkitystä sillä, mitä kynttilät maksavat ja miten ne palavat. Mun empiirisen ja pitkän testailun tuloksena Ikean kynttilät ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaat. Myös Jyskin kynttilät tulevat hyvänä kakkosena perässä. 
  • FLYING TIGER OF COPENHAGENIN LAHJAPAKKAUSMATERIAALIT. Mä olen lahjapakkauskierrättäjä, eli kerään kaikki lahjapussit talteen ja käytän niitä uudelleen ja uudelleen. Mutta uudet lahjapaperit, -pussit ja -tarrat ostan mielelläni Tigeristä, jossa on tosi kekseliäitä ja visuaalisesti hauskoja ratkaisuja, ja hinnat huokeita. Mä haluan, että paketit on kauniita, mutta musta on hölmöyttä laittaa yhteen lahjapussiin tai korttiin viisi euroa. 
  • TOKMANNIN MINYN HEIJASTIMET. Mä en tajua, miten joka syksy heijastimet ovat kateissa. Tai ainakin niitä on auttamatta liian vähän. Musta kaunis ja kätevä heijastin on kiva minilahja, jonka voi sujauttaa vaikka kirjekuoressa maailmalle. Minyssä on tosi kivoja perusheijastimia, ja erityisesti nämä magneetilla toimivat “reunaheijastimet” ovat käteviä (koska totta kai heijastimen kiinnike/naru/hakaneula on myös aina hukassa). 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X