kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.11.2023

Kuinka on käynyt kuivakaapin tyhjentämisessä?

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä tein kuun alussa haasteen, jossa haastoin itseni (ja teidät) tyhjentämään kuivakaappeja “joulun tieltä”. Projekti on lähtenyt täällä aktiivisesti käyntiin. Ja voin kertoa, että pastaa on syöty! 😀

En luettele tähän koko meidän kuivakaappien sisältöä alkuhetkellä. Sen voi lukea täältä , mutta laitan tähän tiedot siitä, mitä on kaapista tuhottu, ja minne nämä ruoka-aineet on käytetty. Moni toivoi IG:n puolella inspiraatioreseptejä kuivakaappikokkaamisesta, joten laitan alle pari reseptiäkin.

  • Hetki-puuropussukkat, 4 pussia → banaanilettuihin “jauhoksi” 
  • mannasuurimot, vehnäjauhot (loppui), osa pizza-jauhoista ja sokeria → pannari 
  • kuivahiiva (loppui), sämpyläjauhot (loppui), vehnäjauhoja (uusi pussi), kaurahiutaleita → sämpylät
  • pizza-jauhopussi (kaksi pussia loppuun), hiivaa (uusi pakkaus) ja ananaspurkki (loppui) → pizzaa
  • tomusokeria → juustokakku
  • smoothiet (loppui) →  sellaisenaan
  • popparipussi (loppui) → herkutteluun
  • ravintohiiva → salviapesto
  • vehnäjauhot, sokeri ja kuivahiiva → pullaa 
  • protskupasta, tomaattimurska, tonnikala x 2, kapriksia → tonnikalavuoka
  • kahden spagettipussin jämät (loppui) → uunifetapasta
  • lasagnepaketti (loppui), 2 purkkia tomaatteja → lasagne
  • risottoriisiä ja kuivatut tatit (loppuivat) → tattirisotto 
  • pari desiä cashew-pähkinöitä, desi saksanpähkinöitä, puoli desiä manteleita kuorineen, desi pistaasipähkinöitä, puoli kiloa pähkinäsekoitusta (kaikki loppuivat) → iltapalarahkojen päälle 
  • jauhetut kahvit (loppuivat) → isänpäiväkahveilla
  • nuudelit (loppuivat), bambunversoja (loppui) → wokki 

Kuivakaapin tyhjennysoperaatio on näkynyt nyt jo neljässä asiassa. Ensinnäkin kauppakassin hinta on ollut alempi, kun pyrin käyttämään mahdollisimman paljon aineksia kotikaapista. Toisekseen ruokien miettiminen on vaatinut vähän enemmän kekseliäisyyttä, kun on pitänyt mennä pohdinnassa “kuivakaappi edellä”. Kolmanneksi kaappi on oikeasti vähän tyhjempi ja neljänneksi minä tiedän nyt, mitä kuivakaapissa on (vaikken jokaiseen koloseen vielä ensivilkaisulla näkisikään). 

Sitten resepteihin. Mulle uusi tuttavuus oli tällainen tonnikalapastavuoka, johon sai upotettu ihanan paljon paljon kuivakaappiaineksia. Valion resepti löytyy täältä. Yllärikseni koko perhe rakasti tätä lootaa. Jää meille vakkarireseptiksi. 

Pizzan, jonka päälle salviapesto tuli, ohje löytyy puolestaan täältä K:n sivuilta. Salviapeston valmistin puolestaan aika lailla tällä mun omalla vegaanipesto-ohjeella vaihtaen vaan basilikan salviaan.

Jos taas mannasuurimoita on yli tarpeiden, eikä puuroakaan jaksa aina syödä, ahvenanmaan pannukakku on oiva herkku. Valiolla hyvä ohje täällä.

Tsemppiä toiseen puolikkaaseen!

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X