kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.12.2023

5 x lautapelisuosikkia koko perheelle

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä en ole mikään erityinen lautapeli-ihminen, mutta jouluun kuuluu mun mielestä pelaaminen. Se on sillä tavalla old school -tyyppistä läsnäoloa, että pelatessa ei voi pitää kännykkää esillä ja samalla tulee oltua muutenkin hyvin läsnä. 

5 MUN SUOSIKKIPELIÄ (JOULUUN):

PARISKUNNILLE/AIKUISYSTÄVILLE: The Therapy Game tai Keskustelupakka*. Mielettömän hyvää pohdintaa, itsetutkiskelua tai toiseen tutustumista. Miten paljon maailmassa onkin kysymyksiä, joihin ei itse tiedä heti suoraa vastausta ja joiden kautta oppii ystävästään/puolisostaan paljon uutta. 

KOKO PERHEELLE: Oppi&ilo – Eläimellistä menoa. Liikuntalautapeli, jossa koko perhe pääsee temppuilemaan, tekemään vaakaa, kierimään pitkin lattioita tai pomppimaan. Tähän pystyy koko perhe, jokainen voi tehdä omalla taitotasollaan. Tulee hiki ja nauru.

ISOILLE LAPSILLE+AIKUISILLE: Smart10. Esikoinen toivoi tämän pelin viime vuonna syntärilahjaksi. Yksi parhaista peleistä kautta aikojen. Ostamalla Smart-telineen sisään lisäkortteja pelata voi aina uudelleen ja uudelleen, vaihdellen eri teemoja. Mä meinaan ostaa joulunpyhiksi pari uutta pakkaa, kun osataan vanhat jo ulkoa.

ISOILLE LAPSILLE JA AIKUISILLE. Jazz ja Uno. Nämä klassikkopelit tuskin tarvitsevat esittelyä, mutta sen verran muisuttelua, että kaiken hienon ja uudenaikaisen keskellä juuri tällaiset yksinkertaiset pelit on usein parhaita. 

KOKO PERHEELLE. Oppi&ilo. Arvaa, mitä ajattelen. Tätä voi pelata lastenkin kanssa, mutta hauskaksi peli menee silloin, kun pelissä on aikuisia ja isoja lapsia. Silloin taktikointi tulee mukaan, ja se jos mikä on kivaa. Vanha peli tämäkin, mutta edelleen ajankohtainen.

-Karoliina- 

*saatu

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X