kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.01.2024

Tiesikö aviomies, että häntä kutsutaan”the perfect daddyksi”?

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kyselitte IG:n puolella Pentiltä kysymyksiä, mutta sitten niitä tuli niin paljon, että tuntui fiksummalle siirtää vastaukset blogiin ja vähän pilkkoa aihealueittain useampaan postaukseen. Tässä postauksessa isyyskysymyksiin vastauksia ja seuraavassa/seuraavissa jotain ihan muuta.

Tästä se lähtee. Minä (Karoliina) olen kirjurina ja Pentti vastaa. 

Ekaan kysymykseen, joka oli “Sun reaktio, kun sait kuulla kaksosista?” löytyy vastaus mun IG Reelsistä.

Sopii hyvin muuten tähän kaksosten päivä-viikon teemaan. 

  • Oletko aina halunnut lapsia? – Kyllä. Ja paljon. 
  • Tiedätkö, että päiväkotivanhempien kesken sua kutsutaan nimellä The Perfect Daddy? – No en tiennyt, mutta kiva kuulla. Ajattelen niin, että kun lapsille antaa aikaa ja huomiota, ne viihtyy. Omat ja muidenkin lapset. 
  • Mikä vanhemmuudessa on parasta? – Kehityksen seuraaminen ja yhteiset hetket. Vaikka talvella luistelu on sellainen, että siinä näkyy kehitystä ja samalla voi viettää aikaa yhdessä. Niin kauan kun lapset kysyy: “iskä mennäänkö luistelemaan?, me mennään. Koska kyllä tulee se päivä, kun ne ei enää kysy. 
  • Mikä vanhemmuudessa on rankinta? – Lyhyet yöunet. 
  • Mikä on haastavinta kaksosten isänä? – Yksilöiden ja persoonien huomiointi, mutta tämä pätee kaikkien kolmen kanssa, ei vaan kaksosten kanssa. Kaksosten kanssa on rankkaa se, että kaksi on aina samassa kehitysvaiheessa yhtä aikaa, eli kädet on koko ajan täynnä.
  • Mikä vauvavuodessa oli parasta? – Kehittymisen näkeminen ja yhdessäolo. Ajattelen, että perhesiteet luodaan silloin. Kyllähän ne ensimmäiset hymyt, sanat ja askeleet muistaa loppuelämänsä. 
  • Entä pahinta vauvavuodessa?- Ehkä väsymys. Ja viitaten kaksosuuteen, en tiedä toista ihmistä, joka on vaihtanut viiteen tuntiin 18 vaipat. Että kyllähän siinä oltiin sellaisessa konemoodissa.
  • Miltä isyys tuntuu?- Hyvältä! (Ja naurua päälle). Siis hyvältä. Tietää, että on omille lapsilleen tosi tärkeä. Ja siksi haluaakin antaa sellaisen roolimallin elämään. Se on osa perintöä. 
  • Mitä uutta olet oppinut itsestäsi isyyden myötä? – Jäsentämään ajatukset, koska lapsille pitää selittää asiat selkeästi. Toisin sanoen olen opetellut lyhentämään juttujani. Olen oppinut pinnien käytön, letit ja “ponskut” on vielä työn alla. Disney-prinsessoista osaan tärkeimmät. Pehmolelujen tärkeyden ja järjestyksen olen oppinut ja sen, että illan skincare vie yllättävän paljon aikaa. 

-Karoliina ja A- 

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X