kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.02.2024

Ensimmäinen hankintani puolimaratonille!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Tehty yhteistyössä Hobbyhall.fi:n kanssa 

Jännää, miten oman elämän tarpeet voi muuttuu nopeassa ajassa paljonkin.  Vielä pari vuotta sitten mä en treenannut ollenkaan ja kaksoset oli niin pieniä, ettei heillä ollut vielä urheiluvälineitä. Nyt tilanne on taas se, että jokainen meistä viidestä liikkuu arkisesti ja harrasta aktiivisesti, joten kaikenlaisille treenivälineille ja -vaatteille on tarvetta päivittäin. 

Urheiluvälineiden ja kaikkeen siihen liittyvän oheistuotteen hankinnassa mulle on ollut suurena apuna Hobbyhall.fi, josta löytyy treenivaatteita ja -tarvikkeita ihan koko perheelle, kaikkiin mahdollisiin lajeihin ja ennen kaikkea arkiliikuntaan. 

Ennen kun aloin käydä salilla, mietin, miksi KAIKILLA salihiirillä on olalla samanhenkinen treenikassi. Että eikö sinne urheilemaan voinut mennä minkään muun pussukan kanssa? Aluksi mä kuljinkin sinnikkäästi treeneissä kangaskassin voimin, mutta lopulta minunkin piti antaa periksi ja hankkia tällainen kunnollinen, Spaldingin, treenikassi. M-kokoinen kassi vetää sisäänsä 50 litraa tavaraa, eli kaikki kengät, vaihtovaatteet, pyyhkeet ja suihkukamppeet mahtuu sinne sulassa sovussa, ja kaiken lisäksi U:n muotoinen läppä takaa sen, että tällainen boheemi pakkaajakin löytää nopeasti kassista kaiken sinne sullomansa asiat. Eli treenikassi – ei se nyt ollutkaan mikään imagokysymys vaan silkkaa käytännöllisyyttä. 

Toinen asia, mitä en ymmärtänyt, oli se, miksi juomapulloksi ei käy vaikka joku vanha limpparipullo. Nooooh. Oletko koskaan yrittänyt avata limpparipullon korkkia kesken “voimat on jo ihan loppu -juoksutreenin”? Voin sanoa, että olen yrittänyt, ja siitä ei tule muuta kuin vesijuoksua. Meteor-juomapullossa on tiivis kansi, joka estää juoman loiskumisen vaikkapa kassiin, mutta mikä parasta, tätä kantta ei tarvitse ruuvata auki, vaan se “läpsähtää” auki yhdestä napin painalluksesta. Tämä onnistuu jopa kesken juoksun yhdellä kädellä, ja on siksi aivan mielettömän hyvä treenien aikana. Ihmeellistä, miten näin pienillä toiminnallisilla eroilla juomapullon käyttö ja kuljetus helpottuu (mikään ei ole niin ärsyttävä, kun kassiin vuotanut vesipullo).

Mä ilmoittauduin kesälle puolimaratoniin, ja nyt treenien edetessä ollaan juteltu ystävien kanssa siitä, mitä tarpeita meillä on juoksukamojen suhteen ennen h-hetkeä. Lenkkarit toki pitää olla sisäänajetut ja hyvät, mutta toki sää vaikuttaa paljon muuhun varusteluun. Mä otin jo ensimmäisen askeleen kohti pitkää juoksua, ja hankin Aventon juoksuvyön. Mulla on ollut joskus aikaisemmin sellainen vyölaukkumainen juoksuvyö, mutta koin sen hankalaksi, ja halusin nyt testata tällaista litteää, joka sulautuu paremmin kehoon, eikä häiritse askellusta. Tämä toimii kivasti ihan sunnuntaikävelylläkin, kun vyö vetää sisäänsä puhelimen ja avaimen, niin ei tarvitse erikseen laukkua ja kädet jää vapaaksi.

Sellaisia treenijuttuja tähän kuun ekaan iltaan. Koska en tänään ja eilen ehtinyt treeneihin, taidan vetäistä pienen punttihien olkkarissa ja lopuksi päälle hetken rentoutusta HMS:n akupunktiomatolla. Tämä oman nuoruuden hittituote toimii edelleen ja itse asiassa tästä tykkää ihan koko perhe. 

Kivaa iltaa!

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X