kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.02.2024

Lakkoviikko ja siivoushulluusviikko

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Hellurei sunnuntaihin! 

Mä olen kyllä hurahtavaa sorttia. Huomaan, että kun yksi projekti on saatu päätökseen, mulla odottaa nurkan takana jo kaksi uutta. 

Tällä viikolla mä alkoin lukea Ilana Aaltosen järjestyskirjoja ja elvytin konmari-henkeä taas itsessäni, joten – taas kerran – kaapit on saanut uutta järjestystä. Periaatteessahan Ilanan ja Marie Kondon kirjat ovat toistensa vastakohtia, mutta mä en haekaan kirjoista mitään yhtä oikeaa tapaa järjestää, vaan ennemminkin inspiraatiota kotihommiin ja tiettyä ajattelutapaa.

Musta meillä on koti ollut jo pitkään aika hyvässä järkässä, eikä pienillä neliöissä voikaan hamstrata tavaraa, mutta organisointia voi aina kehittää. Täällä on siis kaikki liikenevä aika Dymo-kone laulanut ja hyllyjä ruuvattu uuteen uskoon.

Ja kun olen saanut jonkun kaapin tai hyllyn haluamakseni, käyn ihailemassa työni tuloksia monta kertaa illassa. Jännää tässä projektissa on tällä viikolla ollut se, miten joku tila tai järjesty voi muuttua ”uudella ajattelulla” ihan eri tavalla toimivaksi, vaikka on vuosia kuvitellut, että tämän tilan kuuluu vaan olla tietynlainen tai että muita ratkaisuja ei ole. Ilana Aallon 365 nopeaa konstia kodin järjestämiseksi -kirjassa on muuten paljon ahaa-elämyksiä aiheuttavia tipsejä siihen, miten tilat ja niiden tarkoitukset voikin valjastaa uuteen käyttöön. (Esimerkiksi astioidenkuivauskaapin muuttaminen kuivuvien maitopurkkien pahvinkeräyskaapiksi).

Tosin. Vaikka raivaushommia on paiskittu, ei täällä vielä valmista ole. Työt on sillä tavalla häirinnyt harrastusta, että päiväkotilakko sotki työviikkoa rutkasti, ja osa palkkahommista meni taas iltatöiksi.

Ainiin. Yksi hurja juttu vielä viime viikosta. Hukkasin edellisviikolla mun pyhimmän, eli PAPERISEN KALENTERIN. Ja. Koska kerta ei ollut eka, siirryin sähköiseen kalenteriin (mutta sellaiseen vihkon näköiseen). Olen saapunut 2020 -luvulle ( ja samalla autuaan tietämätön siitä, mitä tapaamisia mulle oli vuodelle 2024). Jotenkin kepeä olo, kun kaapit ja kalenteri näyttää kovin väljille!

-Karoliina-

P.S. Kuva liittyy. Koska kaappienraivaus on MYÖS tätä, että kaikille tasoille kertyy sinne tänne meneviä röykkiöitä.

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X