kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.03.2024

Botoxia, kiitos!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Heippa meidän talvilomaviikon sunnuntailta. Kirjoittelen tätä junasta, väliltä Hankasalmi-Tampere. Mä olin ostanut liput junaan pari viikkoa sitten, mutta jostain syystä liput ei ollut tullut mun sähköpostiin/osto ei ollut mennyt läpi. (Konnari sanoi, että on yleinen vika VR:n nettikaupassa). Yleensä mä avaan liput vasta lähdön hetkellä juna-asemalla, mutta onneksi tällä kertaa aloin etsiä lipuista lähtöaikaa edellisenä iltana. Ja kauhukseni huomasin, ettei lippuja ollut missään. Sitten nopea (ja hitsin kallis!) uudelleenostos ja nyt matkustetaan maailmanomistajina omassa hytissä. Eipä siinä: Saadaanpahan olla omassa rauhassa!

Tämä kulunut viikko on ollut tosi kiva. Olin alkuviikon töissä, samoin kaksoset päiväkodissa. Viikkoon on mahtunut pääkivutonta elämää (vertaa tähän), liikuntaa ja ystävien näkemistä. Käytiin kaksosten kanssa keskiviikkona Nokian kylpylässä ja pienet pääsi torstaina Hipu-tädin ja Juho-sedän kanssa katsomaan Jokeripokeriboxia, joka on tällainen aineeton joululahja heille. Esikoinen oli mennyt jo etukäteen mummolaan keskiviikkona, ja mä ja kaksoset tultiin perässä perjantaiaamuna.

Ehdittiin tehdä vaikka mitä kivaa pitkänä viikonloppuna. Mä kävin salilla mun iskän kanssa ja avannossa mun serkun kanssa. Koko perheenä tehtiin kirppiskierros ja käytiin keilaamassa ja syömässä Revontulessa. Oli ihanaa nukkua lasten kanssa siskonpedissä ja kontata pitkin pihaa, kun lumi upotti minut, vaan ei kaksosia pihaleikeissä. Tällä viikolla iloa on tuonut myös se, että mun migreeni saatiin katkaistua ja mulla oli aika neurologille. Sain uusia migreenikohtauslääkkeitä, estolääkityksen ja botoxia, jonka samainen neurologi oli kirjoittanut mulle reseptille jo aikaisemmin, mutta jota en ollut koskaan ottanut.

Mä pohdin botoxin ottoa jo viime keväänä, mutta en sitten jotenkin uskaltanut. Tuntui, että jos otan sen askeleen, tulee siitä loputon kierre. Katsokaas, se viimeinen oljenkorsi, jota aikaisemmat kokeilut ei enää sen jälkeen tehoaisi mihinkään. Nyt olin kuitenkin valmis ottamaan tämänkin askeleen ja nyt seurataan, miten botox tehoaa. Alkaa kuulemma vaikuttaa parin viikon päästä kunnolla. Mulle botoxia laitettiin päälakeen ja niskaan, hiuksien sekaan, purentalihaksiin, hartia-niskanseutuun ja kulmakarvaan. (Harmikseni ei näkyviin osiin, lol, mutta olenpahan mahdollisen kivuttomuuden lisäksi nuorekas mun kuontalon alla).

Ainoa miinus tämän viikon hoidoissa on ollut se, että estolääke väsyttää mua tosi paljon. Pitää optimoida sen ottoaika iltaisin, etten ole vielä aamulla ihan tokkurassa. Ihanaa muuten, että olette jakaneet omia migreenikokemuksia ja lääkevinkkejä mulle. Vaikka tässä puhun botoxista, en voi sanoa, suosittelenko sitä mitenkään muille. Eikä mulla ole vielä tietoa sen haittavaikutuksistakaan – jos sellaisia tulee – omalla kohdallani, koska otosta on niin pieni hetki. Mä olen päättänyt myös, että voin kertoa, että sain lääkkeen tablettina/suoneen/nenäsumutteena, en jaa enää nykyisin tarkkoja lääketietoja, koska ajattelen, ettei mulla perustallaajan ole tarpeeksi tietoa, että voisin jotain ”suositella”. Me kaikki kun ollaan niin erilaisia, erilaisilla taustoilla.

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X